Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

[Løst] Arv på over 75 000 kr. til mindreårig - skal overformynderiet ha heile beløpet?


torbjornen

Anbefalte innlegg

Ingen problemer med å spare til barna i eget navn - det er kun å ta med setningen "Arven skal ikke forvaltes av overformynderiet" i testamentet, så er saken biff. Gjelder samme ting med gaver, ta med klausulen skal ikke forvaltes av overformynderiet så faller det uten for.

 

§ 70. Overformynderiet kan holde utenfor fellesforvaltningen penger som ikke straks kan plasseres med tilfredsstillende avkasting, eller som trengs til forestående utbetalinger, eller som vergen og overformynderiet finner det best for den umyndige å forvalte særskilt.

Midler som efter testament eller givers bestemmelse skal forvaltes særskilt, kan ikke inndras i fellesmassen.
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du har misforstått rekkevidden av vergemålsloven pgf 70.

 

Pgf 70 må ses i sammenheng med pgf 69, bestemmelsen regulerer nemlig hva som kan forvaltes som felles formue (kontra hva som skal stå på særskilt konto). Gavebestemmelse eller testamentarisk disposisjon kan fastslå direkte (eller tolkes indirekte i retning av) at midlene skal forvaltes særskilt. Dette bringer dem imidlertid ikke ut av overformynderiets kontroll. Hvilke midler som skal forvaltes av overformynderiet er bestemt av pgf 62.

 

 

Vergemålsloven pgf 89 åpner for det du er ute etter; at en arvelater kan bestemme en annen forvaltningsordning enn overformynderiet, men det forutsetter at arvelater fritt kan rå over midlene. For en gift arvelater forutsetter det et bo med nettoverdi på >985 464 kr.

Endret av krikkert
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...