Gå til innhold

Hvorfor tror du på Gud?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er vel lite sannsynlig at en eventuell "Gud" eller overstående styrende kraft er eller ligner på noe vi kjenner.

Helt enig med deg!!

 

 

La oss i det minste være enige om at denne guden / disse gudene, eller styrende kraft/krefter, ikke er så ufattelig korttenkte, stupide, blodtørstige, tilbedningskåte og smålige som de er piktert i disse biblene vi tror inneholder disse gudene ord. For det ville i sannhet vært direkte trist om den guden /disse gudene var så fatalt jernaldersk som de er piktert i disse bøkene, samme hvem av dem du drar frem....

 

La oss inderlig håpe at HVIS det finnes en gud så er det ingen av de diktatorene vi har i våre bibler, men en gud som gjør som han alltid har gjort, gitt totalt faan i oss! For vi betyr ingenting i det store bildet, vi er kun noen bittesmå og totalt ubetydelige karbon baserte livsformer på en bitteliten og, har det vist seg, avsides liggende planet. DEn som tror noe anent kan legge seg på ryggen i gresset en klar sommernatt og se på stjernene og tenke at du kun ser på en brøkdel av stjernene og planetene som er der ute... SÅ kan du komme å si hvor stor og betydelig du føler deg... Og skulle du fremdeles føle deg stor og betydelig og viktig i den store sammenhengen, så viktig at du tror du fortjener evig liv vil jeg minne deg på at det ikke trengs store meteoren for å utslette ALT liv på jorden, også ditt og at du kommer til å dø akkurat som resten av dyrene på denne planeten... Så mye betyr vi for den guden som kanskje/kanskje ikke har skapt dette universet... Vi er ingenting i det store sammenhengen, betyr ingenting i den store sammenhengen... Det er KUN stormannsgalskap som får folk til å tro på evig liv, for hva er vi som fortjener, eller skal straffes med, evig liv?

Lenke til kommentar

Ja men en bør ikke se for bokstavelig på Bibelens framstilling. Antar det er mer av illustrasjoner basert på samtidige oppfatninger av opplevelser og sammenhenger.

Og så anser jeg det rimelig sannsynlig at utenomjordiske har vært inni bildet, og at det er blitt blandet noe med kortene ang. de hendelsene som eventuelt har foregått.

 

Kristne er slett ikke fremmed for dette hvis en går inn på det med dem, og de ser ofte ikke noen motsetning. Så en skal ikke alltid bedømme dem for primitivt over en kam heller.

 

Nå skal jeg dra på stor påskehandel. Ha en bra dag :)

Endret av Delvis
Lenke til kommentar

Vel, jeg også antar (jeg aksepterer ikke, da bevisenes tilstand for utenomjordisk liv ikke finnes så langt) at det kan være utenomjordisk liv på andre planeter. Men finner ende mindre tro på noen gud i så måte... De vi har beskrevet, som jo setter menneskene høyest av alle, bortfaller jo helt...

 

Men god tur til påske handel... Du skal påskehandle i golgata eller..? ;) he he

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Jeg tror på Gud fordi Han har skapt søte katter.

Ja, du har rett.

 

On the first day of creation,

God created the cat.

On the second day,

God created man to serve the cat.

On the third,

God created all the animals

of the earth to serve as potential

food for the cat.

On the fourth day,

God created honest toil so that man

could labor for the good of the cat.

On the fifth day,

God created the sparkle ball

so that the cat

might or might not play with it.

On the sixth day,

God created veterinary science

to keep the cat healthy

and the man broke.

On the seventh day,

God tried to rest,

but he had to scoop the litterbox.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...