Gå til innhold

Handle datautstyr i California


Anbefalte innlegg

Hei

 

Et litt difust sprøsmål dette her.

Reiser straks til California i 14 dager.

Men jeg lurer på hva slags utstyr innenfor kategorien data som være lønnsomt å kjøpe her. Vurderer muligens en ny laptop.

Et navn på en billig webshop i staten kan være fint å ha også, da jeg kan bestille til en fast adresse jeg skal bo på.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Datautstyr er vel en av de tingene det er minst vits i å handle i utlandet. Data er billig i Norge, så det er ikke så alt for mye å spare, og du mister norske forbrukerrettigheter. Det eneste måtte være ting som ikke finnes her til lands. Kjøp heller klær og sko.

<<nå veit jeg ikke helt hvordan prisene er i butikkene i usa, men veit ihvertfall at newegg.com har elektronikk som er en god del billigere en norske priser
Lenke til kommentar

Det er klart det ligger noen hundrelapper under, men man må spørre seg om det er verdt bryet og risken. Dessuten må man betale moms hvis man handler for mer enn (tror det var) 6000 kroner, og det kommer man fort opp i når det er snakk om data. Det er andre varegrupper som er mye rimeligere der borte, som tåler flyturen tilbake uten problemer, og som det er langt lavere sannsynlighet for at man kommer til å måtte reklamere på.

Endret av Isbilen
Lenke til kommentar

Traditionellt är det en del billigare med komponenter i staterna, men inte längre. Saker som är större, och som kräver dyrare frakt, tex kabinetter och liknande är fortfarande billigare.

 

Ett exempel:

 

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820147164

 

I norge kostar den samma en hundrings mer, alltså inte lönt att ta med hem. I California måste du dessutom betala skatt på näthandel (hos de allra flesta i vart fall). Denna ligger typiskt på mellan 7-11%.

Lenke til kommentar

Takk for alle svar.

Ser ikke ut til å være det store innen denne kategorien. Snakket med en som sa at det er mye å spare på Macbook pro. Men det er ikke akkurat det jeg er ute etter.

Har sjekket prisen på en cisco ruter, der var prisforskjellen nærmere 5000 kr mellom NO og CA.

Er i nettverksbransjen så dette har jeg sjekket ut. Men synd forskjellen ikke er så stor med vanlig HW.

Lenke til kommentar

G34 server hovedkort er ca. halv pris i USA i forhold til Norge, så her er det penger å spare. Jeg har selv kjøpt dette kortet http://www.wiredzone...~10020000~0.htm og fikk det sendt med jetcarrier.com. Selv etter å ha betalt 520 i frakt + norsk moms sparte jeg 2500. Jeg måtte ikke betale tax til USA, det ordnet nettbutikken med. Dette kortet jeg viser til koster 7400 her hjemme. Har du stor koffert og er heldig så slipper du kanskje moms også.

Endret av -alias-
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...