Gå til innhold

Kommentarer til bildetråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er knappehullene håndsydd? Ser ut som de er det, men jeg klarer ikke helt å se det utifra bildene.

 

Det er en Pal Zileri-dress, og ikke en Corneliani, som jeg først skrev. (Har for mange dresser, gjerne.)

 

De viktigste operasjonene som armhullene, deler av foret, kragen, jakkeslagene (lapels), knapphullene og splittene bak er gjort for hånd, samt at selve dressen er satt sammen for hånd.

 

Denne dressen har en litt spesiell historie. Jeg kjøpte den i London for noen år siden. Etter ett års tid så løsnet den ene sømmen i knapphullet foran. Jeg tok den med rundt her i byen, men ingen var villig til å reparere den. Så jeg mailte min nød til selgeren. Det endte med at jeg måtte ta med dressen tilbake til London og vise den frem til selgeren, en hyggelig danske forresten.

 

Det viste seg at det ikke lot seg gjøre å reparere knapphullet, så i stedet tilbød de seg å sy en ny dress og sende den til meg. Jeg kunne selv velge om jeg ville ha en lik den jeg hadde, eller en annen. Jeg valgte en lik, og selv om den var gått ut av produksjon, så hentet de frem stoff og satte igang. Etter noen måneder kom den på døren med DHL, helt ny og denne gang laget etter mine mål. Det syntes jeg var bra service.

Lenke til kommentar

Dag: Valget av PS var mindre heldig imo. Får litt Dressmannvibber når det matcher 100 % til genseren. Også denne dressen syns jeg har det tidligere nevnte problemet med for lukkede "quarters". Bortsett fra det likte jeg det, selv om jeg kanskje ikke ville brukt en like skrikende farge på genseren selv.

Lenke til kommentar

Tenkte det samme som fkm, både angående PS, quarters (hva heter det på norsk?) og at det ellers var fint. Hvorfor skal dressen pensjoneres? Ser ut som den er i helt grei stand ut fra bildene - virkeligheten er kanskje en annen?

 

Dressen skal uføretrygdes.

Det er av billigserien til Corneliani, og har aldri vært helt god i passformen. Etter mange års bruk er den utslitt og har mistet enda mer av fasongen. Kjipe dresser mister formen med tiden, gode dresser tilpasser seg kroppen.

 

Har kjøpt en nærmest lik + vest fra CT, den er så vidt satt inn i tjeneste.

Lenke til kommentar

Hvor åpne bør disse quartersene være?

 

Det er en smakssak, men det er vanlig at nederste knapp vises når øverste er kneppet. Dvs at det ikke er for stort overlapp.

 

Jeg liker ikke for stort sprik, for jeg føler det gjør at jeg virker tjukkere. Hvis jakken er passelig, så foretrekker jeg at quartene er relativt rette.

 

Bildet nr 1 er hentet fra Dege&Skinner i Savile Row som er kjent som ypperlige skreddere.

Det nederste bildet er fra Gieves&Hawkes, som bl a kongehuset bruker. Begge har en noe militær stil.

post-181154-0-62242100-1322063167_thumb.jpg

post-181154-0-29642400-1322063266_thumb.jpg

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvor åpne bør disse quartersene være?

 

Som Dag sier er det en smakssak, men som ved det meste annet finnes det en gylden middelvei som man ikke burde gå så alt for langt bort fra. Personlig syns jeg den jakken til venstre som dag postet over her er omtrent akkurat så lukket det kan bli uten at det blir for lukket.

Endret av fkm
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...