Gå til innhold

Kommentarer til bildetråden


Anbefalte innlegg

Nå er det jo forskjell på lys da. De lysene vi har hjemme er jo på langt nok sterke nok til å skape et ordentlig godt bilde. Det er jo en grunn til at man har blitzlamper i studio som blender deg til helvete.

Husker min tidligere fotolærer sa at om du ikke har tilgang til ordentlig lys er ute på en overskyet dagen en sikker vinner ettersom skyene fungerer som en gigantisk diffusor, og det burde jo selv folk med iPhone klare å lære.

Synd iPhone ikke har justerbar ISO verdi.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Lokeland: Har du eid et Hasselblad H4D? :hmm:

 

Eller tenker du generelt på at du har eid et Hasselblad kamera?

 

Var ekstremt kornete, det forrige bildet.

 

SML: Usikker på passformen, men tingene ser bra ut.

 

Nei, er du gæren! :p Har fotografert med et, men det jeg eide var et eldre analogt kamera. Digitale kameraer er for pingler :cool:

Lenke til kommentar

Mantoius: Beklager å si det, men en får ikke styggere cardigan enn den der. Alt på den er for stort, bortsett fra størrelsen som ser ut til å sitte relativt bra. Skjorte- og slipskombo'n liker jeg - dog ikke sammen med fargen på chinosen.

 

Edit: Ellers vil jeg trekke fram lokeland's lue på forrige side. En av de få luene typen jeg liker i den typen. Kan jeg spøre hvor du har kjøpt den :)? Mye annet fint også, men la spesielt godt merke til den.

Endret av tjotr
Lenke til kommentar

Mantoius: Synes cardiganen satt bra, men er personlig ikke glad i "chunky" cardigans.

Skjortekraven likte jeg ikke, og mer kan jeg egentlig ikke si om den ettersom det ikke er synlig. Slipset ser kurant ut. Chinosene er det jo umulig å si noe om.

Kombinasjon med skjorte, slips og cardiganen gikk ikke helt hjem hos meg, og stapp gjerne skjorten ned i buksen.

 

tjotr: eBay! Betalte vel en 10kr e.l. for den. Kan se om jeg finner en link. Bruker den dog ikke til vanlig (bare på hytteturer, skiturer osv.), da bruker jeg heller enkle grå/sorte fra Thinsulate. Men jeg liker i utgangspunktet litt morsomme luer :)

Endret av lokeland
Lenke til kommentar

Lokeland: Kjører selv digitalt, har ikke ork eller kunnskaper for å styre på å framkalle selv. Blir fort dyrt å framkalle mye, samt pris for filmen i seg selv. (Men nok om det...)

 

Marius: Skjorte og slipskombinasjonen fungerer fint, men jeg ville hatt en litt mørkere bukse til og droppet cardiganen, så hadde det funket.

Lenke til kommentar

Liker det, fkm.

 

Lokeland: Kjører selv digitalt, har ikke ork eller kunnskaper for å styre på å framkalle selv. Blir fort dyrt å framkalle mye, samt pris for filmen i seg selv. (Men nok om det...)

 

Ess, dyrt? Neida. Tenk på at et godt filmkamera holder seg i pris. Se på Leica M6 for eksempel. Det koster 5000 på bruktmarkedet i dag, og vil garantert ikke koste mindre om fem år. Kjøper du et Canon 550D derimot, vil det ikke være verdt en dritt om fem år. Men det er klart at det er mer jobb med film.

 

Ellers, fototips, i tillegg til de som allerede er nevnt. Finn det største vinduet i huset og still deg ved det, sett kamera på stativ og bruk selvutløser. Naturlig lys er tusen ganger penere enn det den gjennomsnittlige lampen gir fra seg. Må du ta bilder i gult lys, korriger hvitbalansen i ettertid, sånn at hvitt er hvitt, for at plaggene skal få riktig farge på bildene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...