Fullmånemocca Skrevet 6. oktober 2012 Del Skrevet 6. oktober 2012 Er det mellom grove brødet fra Bakers (rød pose), grovt nok til å være sunt? Har fått påvist fra legen min at mitt kolestrol er i høyeste laget, er derfor jeg spør. Lenke til kommentar
Akse Skrevet 6. oktober 2012 Del Skrevet 6. oktober 2012 Hvilket brød du velger har jo ingenting med kolesterolet ditt å gjøre. Jeg kuttet brød helt fra kosten min, og jeg har hatt mye bedre fordøyelse etter dette. Lenke til kommentar
Pixma Skrevet 6. oktober 2012 Del Skrevet 6. oktober 2012 Hvilket brød du velger har jo ingenting med kolesterolet ditt å gjøre. Jeg kuttet brød helt fra kosten min, og jeg har hatt mye bedre fordøyelse etter dette. Dette stemmer ikke. Fiberrike produkter nedsetter serumverdiene av LDL, mens inntak av enkle sukkerarter, samt høyere gjennomsnittlige blodglukoseverdier øker LDL. Til trådstarter: Nå kjenner jeg ikke til akkurat det brødet du nevner, men det tryggeste er å gå for nøkkelhulsmerkede produkter; dette gjelder også brød. Lenke til kommentar
Fullmånemocca Skrevet 6. oktober 2012 Forfatter Del Skrevet 6. oktober 2012 Hvilket brød du velger har jo ingenting med kolesterolet ditt å gjøre. Jeg kuttet brød helt fra kosten min, og jeg har hatt mye bedre fordøyelse etter dette. Dette stemmer ikke. Fiberrike produkter nedsetter serumverdiene av LDL, mens inntak av enkle sukkerarter, samt høyere gjennomsnittlige blodglukoseverdier øker LDL. Til trådstarter: Nå kjenner jeg ikke til akkurat det brødet du nevner, men det tryggeste er å gå for nøkkelhulsmerkede produkter; dette gjelder også brød. Ok, har ett brød igjen av det nevnte brødet i frysa, må få spistb opp det først. Jeg kan se om jeg får lagt ut bildet av det brødet. Lenke til kommentar
Pixma Skrevet 6. oktober 2012 Del Skrevet 6. oktober 2012 (endret) Hvilket brød du velger har jo ingenting med kolesterolet ditt å gjøre. Jeg kuttet brød helt fra kosten min, og jeg har hatt mye bedre fordøyelse etter dette. Dette stemmer ikke. Fiberrike produkter nedsetter serumverdiene av LDL, mens inntak av enkle sukkerarter, samt høyere gjennomsnittlige blodglukoseverdier øker LDL. Til trådstarter: Nå kjenner jeg ikke til akkurat det brødet du nevner, men det tryggeste er å gå for nøkkelhulsmerkede produkter; dette gjelder også brød. Ok, har ett brød igjen av det nevnte brødet i frysa, må få spistb opp det først. Jeg kan se om jeg får lagt ut bildet av det brødet. Om du har ett brød igjen, har det nok temmelig lite å si om du spiser det opp. Ellers er det lurt å være konsekvent med nøkkelhullsmerkede produkter videre (kjøp gjerne Vita Proaktiv-margarin i stedet for annen margarin) og unngå meieriprodukter ellers (disse utgjør kolesterolbomben i det norske kostholdet). Ellers senker trening LDL, samtidig som det øker HDL (hvilket vil være det du er interessert i), og moderat alkoholinntak, gjerne vin, vil, dog i mindre grader, øke HDL. Endret 6. oktober 2012 av Pixma Lenke til kommentar
Fullmånemocca Skrevet 6. oktober 2012 Forfatter Del Skrevet 6. oktober 2012 (endret) Ok. Jeg har kommet godt i gang med trimming og treninger. Går ca 2 turer hver dag. Endret 6. oktober 2012 av Fullmånemocca Lenke til kommentar
Fullmånemocca Skrevet 6. oktober 2012 Forfatter Del Skrevet 6. oktober 2012 Jeg prøvde å legge ut bildet av brødet, men uten hell, hehe Lenke til kommentar
Fullmånemocca Skrevet 6. oktober 2012 Forfatter Del Skrevet 6. oktober 2012 (endret) Hvordan får jeg lagt ut bilde her da? Endret 6. oktober 2012 av Fullmånemocca Lenke til kommentar
Pixma Skrevet 7. oktober 2012 Del Skrevet 7. oktober 2012 Hvordan får jeg lagt ut bilde her da? Glemte å skrive noe vesentlig: Jeg tror det vil hjelpe meg lite om jeg får se et bilde, med mindre du tilfeldigvis har et klart bilde av næringssammensetningen. Lenke til kommentar
1814_ Skrevet 7. oktober 2012 Del Skrevet 7. oktober 2012 Er det mellom grove brødet fra Bakers (rød pose), grovt nok til å være sunt? Har fått påvist fra legen min at mitt kolestrol er i høyeste laget, er derfor jeg spør. Kutt alt av brød. Spis havregryn. Lenke til kommentar
Pixma Skrevet 7. oktober 2012 Del Skrevet 7. oktober 2012 (endret) Kutt alt av brød. Spis havregryn. Det burde trådstarter ikke. Etter Næringsinnhold.no inneholder grovbrød 2,5 g fett per 100 g, hvorav 0,8 g er mettet. For havregryn er disse tallene henholdsvis 7,8 g og 1,1 g. Å kutte ut brød til fordel for havregryn er dermed ikke et godt råd for en med hyperkolesterolemi, eller eventuelt en som vil forebygge dette. Endret 7. oktober 2012 av Pixma Lenke til kommentar
1814_ Skrevet 8. oktober 2012 Del Skrevet 8. oktober 2012 Kutt alt av brød. Spis havregryn. Det burde trådstarter ikke. Etter Næringsinnhold.no inneholder grovbrød 2,5 g fett per 100 g, hvorav 0,8 g er mettet. For havregryn er disse tallene henholdsvis 7,8 g og 1,1 g. Å kutte ut brød til fordel for havregryn er dermed ikke et godt råd for en med hyperkolesterolemi, eller eventuelt en som vil forebygge dette. Nja, linken mellom flerumettet, enumettet fett og økt kolestrol er vel tynn? Og når det gjelder mettet fett vil det være fordel havregryn siden 100 g havregryn fyller opp mye bedre enn 100 g brød. Jeg hadde kjørt på med havregryn med mindre noen kan bekrefte noe annet. Det er jo bare å sjekke kolestrolet sitt med blodprøve månedlig. Null problem. Lenke til kommentar
Pixma Skrevet 8. oktober 2012 Del Skrevet 8. oktober 2012 Kutt alt av brød. Spis havregryn. Det burde trådstarter ikke. Etter Næringsinnhold.no inneholder grovbrød 2,5 g fett per 100 g, hvorav 0,8 g er mettet. For havregryn er disse tallene henholdsvis 7,8 g og 1,1 g. Å kutte ut brød til fordel for havregryn er dermed ikke et godt råd for en med hyperkolesterolemi, eller eventuelt en som vil forebygge dette. Nja, linken mellom flerumettet, enumettet fett og økt kolestrol er vel tynn? Og når det gjelder mettet fett vil det være fordel havregryn siden 100 g havregryn fyller opp mye bedre enn 100 g brød. Jeg hadde kjørt på med havregryn med mindre noen kan bekrefte noe annet. Det er jo bare å sjekke kolestrolet sitt med blodprøve månedlig. Null problem. Linken er overhodet ikke tynn - det er kartlagt i detalj hvor mye den enkelte fettsyre (avhengig av kjedelengde og eventuelt hvilken posisjon dobbeltbindingen[e] har) øker/senker LDL og HDL med. Viser til elementær litteratur innenfor området, slik som Mat og medisin, av Christian A. Drevon et al. Her finner du tabeller over det du er ute etter. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå