Gå til innhold

Hva er ditt favoritt-motiv?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hadde tenkt til å skrive "aner ikke" i objektivtråden, men kan like gjerne skrive aner ikke også her.

 

Jeg liker motiver som vekker en eller annen følelse, stemning, eller lignende, men motivet kan like gjerne være en person som en gate eller et landskap. Fortrinnsvis liker jeg dystre bilder, men jeg kan også ta bilder fordi de er vakre. Jeg er generelt veldig interessert i film, musikk og litteratur, og jeg har de samme preferansene innen foto/kunst. Og det er ganske mørkt.

 

Tror for øvrig ikke mine preferanser gjenspeiles spesielt godt i bildene jeg har tatt til nå. ;)

Lenke til kommentar

Mennesker !

 

Finnes det ett mer fasinerende motiv egentlig ?

 

Tar lite typiske familiebilder, men mer i modell/fashion/art gata + band, utdrittingslag m.m.

 

post-46959-0-88557500-1349455592_thumb.jpg

 

Ørkenkjøtt på bildet er fra Notodden og i kveld er de i Nederland som oppvarmingsband fra Leprous også fra Notodden hvor konserten i kveld er starten på en månedes europaturne. De som lever i den villfarelsen at Notodden er en bluesby er blitt så mindfucka at må bare beklage på vegne av byen at ja dere er lurt...

Lenke til kommentar

Det er veldig opp og ned hva jeg liker å fotografere, men for tiden er jeg nok mest fan av såkalt gatefoto. Ala bilder dere ser som jeg har tatt her: http://500px.com/bjerknez/sets/krakow_city

 

Har prøvd meg litt på makro, men føler ikke helt at det er min greie. Landskap/natur liker jeg også å ta bilder av, men det er jo ikke akkurat VELDIG utfordrende alltid.

 

Gatefoto av mennesker/skilt/hendelser etc. synes jeg er inspirarende da jeg hele tiden må være på utkikk etter motiver og komponere riktig veldig kjapt. Selvsagt ble det en del bomskudd, men det ENE bildet som virkelig treffer gir meg mer enn 20stk. perfekt komponerte landskapsfoto hvor jeg har hatt all verdens tid til forarbeidet. :)

 

Portretter er nok muligens min svake side, og ikke liker jeg det spesielt heller. Da må det i såfall være "portretter" av personer på gaten som ikke vet dem blir festet på brikken. Oppstillte portrettbilder med kamera på stativi et studio eller hjemme er rett og slett kjedelig synes jeg.

 

Det må rett og slett skje noe. En fugl som flyr forbi, mens jeg har 70-200 påmontert, eller en sirompa gatefeier i rette element som rydder opp. :)

Lenke til kommentar

Jærlandskapet fra hav til hei, noe som og inkluderer alle de små havnene her. Jæren er unik i sitt mangfold og spesielle landskap, og jærlyset er berømt. Ved rette forholdene er det som om man står oppi himmelen nesten. Jæren er et utømmelig mekka for fotografer og kunstnere. Her er og mange strender - også Norges lengste.

 

Men jeg tar lite bilder om sommeren fordi jeg liker best når sola er lav og skyggene markante med sterke kontraster. Om sommeren er lyset mer flatt og ikke så inspirerende som om høsten, vinteren og tidlig vår.

 

Under er et eksempel i form av et slideshow med musikk som er fra en av de små havnene her.

 

http://youtu.be/K9iV_lOwunA

 

Husk å forandre til HD. Selv om bildekvaliteten i seg selv blir som vanlig ruinert ved å gjøre det på denne måten, så er det inntrykkene som er målet. Jeg har tidligere laget endel (26) slike slideshows som ligger på youtube med tanken i å skape inntrykk.

 

Ellers tar jeg mye fuglebilder - ikke for å dokumentere arter, men ofte lar jeg de bli en del av landskapet for å skape inntrykk, eller som et portrett av en "personlighet".

 

Mennesker blir det mindre av, delvis fordi jeg føler meg ubekvem så lenge jeg vet at mange ikke liker at man tar bilder av de, noe jeg prøver å ta hensyn til - å fotografere skal være en god og fri opplevelse. Feriesnaps tar jeg og lite av enten det er hjemme på berget eller i utlandet.

 

Forøvrig avspeiler og bildene i galleriet hos smugmug at det er først og fremst jærlandskapet som står mitt hjerte nær.

 

Jeg tar mye motlysbilder, gjerne direkte mot sola - stemningen dette skaper er spennende, samtidig kan det være krevende å få til rent teknisk noen ganger.

 

Tor

Endret av TorVidle
Lenke til kommentar

Utsikten hjemmefra(bor jo med en slags panoramautsikt over fjord/fjell-hvor lys//tidspunkt/årstider/skiftende vær gjør at ingen dag er lik),

alskens motiver fra gatemiljøer/byer, gamle ting(i særdeleshet gamle Olympus-kameraer mm.), landskap, innsekter, fly, biler, mennesker(når de ikke vet at de blir fotografert), falleferdige bygninger, rustne saker og ting, og sikkert veldig mye annet...... Artig er det også å plutselig få øynene opp for motiver som en ikke hadde tenkt var "motiver" tidligere.... :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...