cliffme Skrevet 25. mars 2017 Del Skrevet 25. mars 2017 Ikke øl, men prøver.. Noen som har bra tips på cider-ekstrakt kit? Smaker disse bra, eller er det bare noe søtt klin? Disse er bra https://mangrovejacks.com/collections/cider-1 Ikke tilsett hele posen med søtning hvis du vil ha den tørr. Alternativt kan du kjøpe juice og tilsette Cidergjær. Her spiller kvaliteten på juicen en stor rolle. Bruk kun juice som ikke er fra konsentrat og helst uten tilsatt puré. Kan anbefale WLP775 til cider. Lenke til kommentar
Lyspaere Skrevet 26. mars 2017 Del Skrevet 26. mars 2017 Ikke øl, men prøver.. Noen som har bra tips på cider-ekstrakt kit? Smaker disse bra, eller er det bare noe søtt klin? Disse er bra https://mangrovejacks.com/collections/cider-1 Ikke tilsett hele posen med søtning hvis du vil ha den tørr. Alternativt kan du kjøpe juice og tilsette Cidergjær. Her spiller kvaliteten på juicen en stor rolle. Bruk kun juice som ikke er fra konsentrat og helst uten tilsatt puré. Kan anbefale WLP775 til cider. Hva skjer om man bruker juice fra konsentrat? Lenke til kommentar
cliffme Skrevet 26. mars 2017 Del Skrevet 26. mars 2017 Det skjer ikke noe annet enn at den ikke smaker fullt så bra. Jeg har testet med en del forskjellig juice og det er kvaliteten på juicen har mye å si. Pass på at juicen ikke er tilsatt gjærdreper. Lenke til kommentar
Lyspaere Skrevet 26. mars 2017 Del Skrevet 26. mars 2017 Hvordan ser du det? Står vel ikke gjærdreper på pakken?Jeg brukte juice fra first price Lenke til kommentar
cliffme Skrevet 27. mars 2017 Del Skrevet 27. mars 2017 Kjøp pasturisert juice så er du sikker. Da er den varmebehandlet slik at villgjæren er død. First Price er vel på nivå med Rema sin juice fra NEN, altså i bunnsjiktet på både pris og kvalitet. Lenke til kommentar
Lyspaere Skrevet 27. mars 2017 Del Skrevet 27. mars 2017 Mener å minnes at Rema sin juice nettopp kom meget godt ut av en test? Lenke til kommentar
cliffme Skrevet 28. mars 2017 Del Skrevet 28. mars 2017 (endret) Mener å minnes at Rema sin juice nettopp kom meget godt ut av en test? Jeg vet ikke hvilken test du har lest, men her får den terningkast 1. http://www.tv2.no/a/8871992/ EDIT: merk at vi snakker fortsatt om konsentratjuice. Endret 28. mars 2017 av cliffme Lenke til kommentar
Kontorstol Skrevet 28. mars 2017 Del Skrevet 28. mars 2017 (endret) Rema hadde to eplejuice fra konsentrat i den testen, og den ene fikk terningkast 4. Endret 28. mars 2017 av Kontorstol Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 28. mars 2017 Del Skrevet 28. mars 2017 Har vanskelig for å tru at det skal utgjere ein så stor smaksforskjell at det er verdt å legge så veldig mange kronene ekstra i råvarene. 1 liter med eplejuice koster mellom 10 og 50 kr, og det er nok klart at den til 50 kr literen smaker nok bedre enn den billige, men er den 5x bedre etter at juicen har vært gjennom ein gjæromgsprosess? Alkoholsmaken vil vell også langt på veg skjule ein del av eple-aromaen frå kvalitetsjuice, så då er vell forskjellen endå mindre? Lenke til kommentar
cliffme Skrevet 28. mars 2017 Del Skrevet 28. mars 2017 Har vanskelig for å tru at det skal utgjere ein så stor smaksforskjell at det er verdt å legge så veldig mange kronene ekstra i råvarene. 1 liter med eplejuice koster mellom 10 og 50 kr, og det er nok klart at den til 50 kr literen smaker nok bedre enn den billige, men er den 5x bedre etter at juicen har vært gjennom ein gjæromgsprosess? Alkoholsmaken vil vell også langt på veg skjule ein del av eple-aromaen frå kvalitetsjuice, så då er vell forskjellen endå mindre? Har du prøvd? Jeg har prøvd flere typer juice. Også de som koster rundt 45kr litern. Ingen av gangene tilsatt jeg sukker. Det dårligste resultatet fikk jeg med NEN-juicen til ca 6kr litern hos Rema. Lenke til kommentar
MailMan13 Skrevet 28. mars 2017 Del Skrevet 28. mars 2017 Viktig med litt god syre i eplene/juicen til sider. Har prøvd en Mangrove Jack's eple som linket over her uten søtningsmiddelet. Den ble en helt ok, og helt tørr (ingen registrerbar sødme), men hadde jeg laget den igjen hadde jeg nok tilsatt en spisesje syreblanding eller eplesyre ved flasking... Lenke til kommentar
democomputer Skrevet 29. mars 2017 Del Skrevet 29. mars 2017 Hvis du har smakt sider fra kvalitetsfrukt fra ulike produsenter feks i Hardanger så merker du fort at råvaren har mye å si. Hvis du ønsker å kopiere "svenskesider" så lager du sterk eplevin, dreper gjæren og tilsetter sukkervann etterpå. Da kan du sikkert komme langt med NEN. Lenke til kommentar
Lyspaere Skrevet 2. april 2017 Del Skrevet 2. april 2017 Jeg trenger hjelp! Åpnet gjæringskaret til en kølsch nå nettopp og stakk nesa nedi for å lukte. Da smalt det fælt i nesen, som når man lukter på hornsalt eller salmiakk etc. Svei greit i kanalene. Hva kan ha skjedd? Infeksjon? Bare å tømme ut? Ser ikke uvanlig ut. Lenke til kommentar
Kontorstol Skrevet 2. april 2017 Del Skrevet 2. april 2017 Hvor lenge har den stått? Det er ikke unormalt at det lukter død fra gjæringskaret under gjæring. Lenke til kommentar
Lyspaere Skrevet 2. april 2017 Del Skrevet 2. april 2017 Har stått 3 uker nå, men 2 av disse var på drøye 11c. Flyttet det varmere siste uka (ca. 20c) Lenke til kommentar
Kontorstol Skrevet 3. april 2017 Del Skrevet 3. april 2017 Da ville jeg tatt en smaksprøve. Lenke til kommentar
Lyspaere Skrevet 3. april 2017 Del Skrevet 3. april 2017 Besluttet å la det stå i 2 uker til, og så sjekke. Det kan vel ikke skade uansett. Lenke til kommentar
MailMan13 Skrevet 4. april 2017 Del Skrevet 4. april 2017 Ikke unormalt at det lukter ganske stramt (for å si det mildt) oppi bøtten. Vil påstå at det ikke er noe galt der. Hadde en weissbier som ga hele huset en aroma av råtne egg i flere dager. Tror det var med WLP352. Ølet var likevel fritt for usmak og lukt etter 3 uker på flaske. 1 Lenke til kommentar
cliffme Skrevet 28. april 2017 Del Skrevet 28. april 2017 Besluttet å la det stå i 2 uker til, og så sjekke. Det kan vel ikke skade uansett. Ble det bra? Lenke til kommentar
Lyspaere Skrevet 1. mai 2017 Del Skrevet 1. mai 2017 Besluttet å la det stå i 2 uker til, og så sjekke. Det kan vel ikke skade uansett. Ble det bra? Var en "hinne" i gjæringskaret som minnet fryktelig om infeksjon. Lukta var først også noe surøl-aktig, men det smakte ok og lukta roet seg etterhvert. Vi får se hvordan det blir om en uke eller to på flaske. FG viste 1.010 (fra tidligere 1.040). Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå