cliffme Skrevet 21. februar 2017 Del Skrevet 21. februar 2017 Da har jeg ikke mye øl igjen gitt Brygger med 5 andre på 50l Tusen takk for svar Ja, det var ikke stor batch når dere er så mange. Du får kjøre et par runder alene Lenke til kommentar
Lyspaere Skrevet 22. februar 2017 Del Skrevet 22. februar 2017 Noen som vet når Vinmonopolet har neste lanseringsvindu? Lenke til kommentar
Skogslik Skrevet 22. februar 2017 Del Skrevet 22. februar 2017 Noen som vet når Vinmonopolet har neste lanseringsvindu? Neste nyhets slipp er Fredag 3 mars, altså neste uke! Lenke til kommentar
Lyspaere Skrevet 22. februar 2017 Del Skrevet 22. februar 2017 Slipper de bare hvem som kommer eller er de i butikk da? Lenke til kommentar
Skogslik Skrevet 22. februar 2017 Del Skrevet 22. februar 2017 Slipper de bare hvem som kommer eller er de i butikk da? Listen over varer kommer på tirsdag/onsdag ca. Dem kan handles på fredagen kl 8.00 om morgenen (Nettbutikken) Lenke til kommentar
Lyspaere Skrevet 22. februar 2017 Del Skrevet 22. februar 2017 Yuuhuuu! Da blir det storshopping på bursdagen min Lenke til kommentar
Skogslik Skrevet 22. februar 2017 Del Skrevet 22. februar 2017 Yess blir bra. Er forøvrig en egen tråd for Øl generelt, denne er for brygging. Blir nok litt snakk der. https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=673652&page=488 Skal flakse ST Peters stouten min på fredag, lover veldig bra angående smak/utsende! 1 Lenke til kommentar
Lyspaere Skrevet 26. februar 2017 Del Skrevet 26. februar 2017 Oi, takk for link Beklager OT Lenke til kommentar
wiltom Skrevet 27. februar 2017 Del Skrevet 27. februar 2017 Ok. Det ligger jo lokk over hele, så det er ikke fare for bananfluer osv, er bare det at det ikke er tett nok slik at luft kan "sive" inn og ut. Hva er faresignal nr. 1 for å se at gjæren IKKE fungerer? Stusser på det med "tett lokk" over d hele.. Regner med lokket er med hull til gjærlås?? Gassen skal jo ut så dette må jo ikke tettes. Selv bruker jeg ikke gjærlås før etter 3 dager når stormgjæring er over. Bruker en suppeskål å legger over hullet til gjærlåsen og setter så på gjærlås etterhvert. Med dette slipper jeg stormgjæring gjennom gjærlås og utover d hele.. funker fint..Har i kveld brygget en Erdinger klone..Satt med wlp300 gjær..Ble OG på 62 på 25 liter så må nok til å vanne ut litt. Spent på denne Lenke til kommentar
wiltom Skrevet 27. februar 2017 Del Skrevet 27. februar 2017 (endret) Ble bare surr dette..Skulle kommentere erdingerklonen min (tråden over ) men surra det til..uansett- ble faktisk veldig god- selv med 7%. Blir garantert gjentatt men da kanskje med noe mindre abv...Til helgen står en bekgisk dobbel med kandissukker for tur og den skal jo ha litt styrke.. Endret 27. februar 2017 av wiltom Lenke til kommentar
Kontorstol Skrevet 28. februar 2017 Del Skrevet 28. februar 2017 7% ABV er ikke mye. Jeg lager ofte øl på over 9% uten at dette påvirker smaken. Lenke til kommentar
wiltom Skrevet 13. mars 2017 Del Skrevet 13. mars 2017 Råd..Tips ønskes..Har brygget en del nå..Gjæret ved alt fra 14 grader og opp til 22 grader..Felles for alle er at de etter hovedgjæring på dunk har blitt tilsatt sukker på flasker tilsvarende gjeldende temperatur i et varmt rom og stått der og "karbonet" seg..da ved ca 21 grader på en innebod..Så satt kaldt i garasje ute til modning 5- 6 grader nå. Har gjort dette også på kølscher som har gjæret på dunk ved 14 grader..Ansees dette feil?? Er det kanskje mere riktig å tilsette til feks en kølsch sukker på flaskene som da "matcher" temp i feks en garasje 8..9 grader og la flaskene både karbonere og modnes samtidig ved lav temp?? Lenke til kommentar
Lyspaere Skrevet 13. mars 2017 Del Skrevet 13. mars 2017 (endret) Jeg kan dessverre ikke gjøre deg klokere Wiltom, men har ett lignende spørsmål.Har brygget en Kølsch som står i kjelleren min nå, problemet er at kjelleren holder bare 11,5c. Hvordan går dette og hva er eventuelt konsekvensene? Edit: Kan legge til at jeg bruker Safale K-97 Endret 13. mars 2017 av Lyspaere Lenke til kommentar
wiltom Skrevet 13. mars 2017 Del Skrevet 13. mars 2017 (endret) Jeg kan dessverre ikke gjøre deg klokere Wiltom, men har ett lignende spørsmål. Har brygget en Kølsch som står i kjelleren min nå, problemet er at kjelleren holder bare 11,5c. Hvordan går dette og hva er eventuelt konsekvensene? Edit: Kan legge til at jeg bruker Safale K-97 Endret 14. mars 2017 av wiltom Lenke til kommentar
Kontorstol Skrevet 14. mars 2017 Del Skrevet 14. mars 2017 snip Å sette øl som er gjæret kaldt i romtemperatur for karbonering er ingen problem. Det vil ikke påvirke smaken, og du vil få en raskere karbonering. snip Nå har jeg ingen erfaring med denne gjærstammen, men de generelle tommelfingerreglene ved gjæring ved lavere temperarturer er lavere utgjæring og et renere smaksbilde (mindre fruktige estere etc). Du bør i hvert fall måle SG underveis for å følge med på utgjæringen. Lenke til kommentar
Leaf Skrevet 14. mars 2017 Del Skrevet 14. mars 2017 (endret) Ikke øl, men prøver.. Noen som har bra tips på cider-ekstrakt kit? Smaker disse bra, eller er det bare noe søtt klin? Endret 14. mars 2017 av Leaf Lenke til kommentar
NoTrace Skrevet 14. mars 2017 Del Skrevet 14. mars 2017 Du lager enkelt cider selv. Kjøp noe billig eple/pære-juice, tilsett laktose og gjær og la det stå. Trenger en del tid før det blir bra. Lenke til kommentar
wiltom Skrevet 14. mars 2017 Del Skrevet 14. mars 2017 (endret) Jeg kan dessverre ikke gjøre deg klokere Wiltom, men har ett lignende spørsmål. Har brygget en Kølsch som står i kjelleren min nå, problemet er at kjelleren holder bare 11,5c. Hvordan går dette og hva er eventuelt konsekvensene? Edit: Kan legge til at jeg bruker Safale K-97 Safale k97 er en kølsch\ hvetegjær som skal gjøre fra 15 grader og opp til 20 grader..Ved 11.5 grader tviler jeg på det gjærer i det hele tatt og om det gjør det kan du få mye svovelsmak. (den forsvinner over tid ved lagring)..Ville nok prøvd å heve temperaturen her en del..Tips neste gang til Kølsch..Prøv Safale S23..Den blir mere "krispi" og gjærer 11- 16..17 grader ..Gjærer fint og blir bra på 14 grader +, av den er mere flokkulent..Dvs gjærrester sitter bedre i flaska så det blir klarere øl i glasset..S23 er jo ikke akkurat Kølsch gjær men det blir et godt lyst øl.. Endret 14. mars 2017 av wiltom Lenke til kommentar
wiltom Skrevet 14. mars 2017 Del Skrevet 14. mars 2017 (endret) snip Å sette øl som er gjæret kaldt i romtemperatur for karbonering er ingen problem. Det vil ikke påvirke smaken, og du vil få en raskere karbonering. snip Nå har jeg ingen erfaring med denne gjærstammen, men de generelle tommelfingerreglene ved gjæring ved lavere temperarturer er lavere utgjæring og et renere smaksbilde (mindre fruktige estere etc). Du bør i hvert fall måle SG underveis for å følge med på utgjæringen. Takk..Da fortsetter jeg med 2 uker karboneringved 21 grader før det går inn i mørk...kald garasje? Endret 14. mars 2017 av wiltom Lenke til kommentar
Lyspaere Skrevet 14. mars 2017 Del Skrevet 14. mars 2017 Takker så meget for svar Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå