wiltom Skrevet 11. januar 2017 Del Skrevet 11. januar 2017 En oppskrift fra humle og malt..http://maltoghumle.no/recipes/index.php?xml=xml/Lys%20Ale/Frøken%20Kölsch.xml..en "lett og lys" Klipsch..Derav frøken kølsch..Bare hallertau mittelfrau så veldig lett.. Sorry..Mye feilskrift..Lett og lys kølsch skulle d stå..Ps..Skal teste w2565 neste gang.. Lenke til kommentar
Lyspaere Skrevet 13. januar 2017 Del Skrevet 13. januar 2017 Åpnet enda en fra første brygget mitt (men vi stakk om i 2x 25l kar, og dette var fra kar nr. 2), men med en gang jeg poppa korka bruset det voldsomt over med øl, og fortsatte å renne lenge. Lot den stå litt og filtrerte gjennom ett dørslag og i ett glass, men den luktet surt og vondt og smakte dødt og vondt. Infisert? For mye sukker? Hva er årsak her? Lenke til kommentar
Leifen Skrevet 13. januar 2017 Del Skrevet 13. januar 2017 Høres infisert ut dessverre. Kan eventuelt prøve flere flasker for å utelukke at det kun er den ene flasken som er infisert. Høres ikke ut som overkarbonering når du sier at smaken heller ikke er der. Vil anbefale å gå gjennom utstyret som ble brukt til kar nummer 2. I utgangspunktet pleier jeg også å kaste kar som har levert infisert øl, siden de koster så pass lite. Om du ikke ønsker å kaste karet kan du sette det vått i sterk klorblanding. Lenke til kommentar
Lyspaere Skrevet 13. januar 2017 Del Skrevet 13. januar 2017 Skal prøve en til i morgen tenker jeg, men det ble altså ikke lagret i kar nr. 2 - bare stukket om i noen minutter ila tapping. Fra de første 35 flaskene som ble tappet (kar 1) var den første flaska celdig god hvertfall Lenke til kommentar
cliffme Skrevet 14. januar 2017 Del Skrevet 14. januar 2017 Brukte du sukkerlake for karbonering? Var det derfor du stakk om? Hvor mye sukker pr liter? Hvor lenge har den stått til karbonering? Lenke til kommentar
Lyspaere Skrevet 14. januar 2017 Del Skrevet 14. januar 2017 Ja var derfor vi stakk om. Brukte 6gr pr liter. Lenke til kommentar
cliffme Skrevet 14. januar 2017 Del Skrevet 14. januar 2017 Ok, skal ikke bli bomber av det såfremst laken ble godt blandet ut. Regner med du hadde laken i den tomme dunken før du stakk om? Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 14. januar 2017 Forfatter Del Skrevet 14. januar 2017 Ehem... sukkerbit... Lenke til kommentar
Lyspaere Skrevet 14. januar 2017 Del Skrevet 14. januar 2017 Blandet rett forhold i ett litersmål og fordelte 50/50 på kar 1 og 2 før vi stakk om. Kar 1 hadde perfekt kullsyrenivå som sagt, og test 1 fra kar 2 var fiasko. Må få sjekket en flaske til fra kar to. Blåser denne opp kan det jo være at vi ikke delte sukkerlaken så 50/50 som vi trodde - men det er likevel rart at kar 2 da luktet og smakte vondt. Lenke til kommentar
Lyspaere Skrevet 14. januar 2017 Del Skrevet 14. januar 2017 Åpnet en ny fra kar nr. 2 nå. Denne bruset også over, men kjørte den over i glass med filtrering gjennom ett dørslag og den lukter og smaker godt.. Mulig vi bomma litt med fordelinga av sukkerlake og at første flaske rett og slett bare var infisert? 1 Lenke til kommentar
Lyspaere Skrevet 19. januar 2017 Del Skrevet 19. januar 2017 Hei. Prøver igjen på lørdag med nytt brygg. Vi er 6 gutter og tenker å brygge en IPA og en black IPA, 50l av hver. Vi leier bryggesettet og lokalet og dette er grunnen til at vi tar to brygg på en dag. Hvordan tror dere det kommer til å gå? Er det gjennomførbart? Vi har lokalet fra klokka 10:00 og har brygget ett sett tidligere. Lenke til kommentar
Sveern Skrevet 19. januar 2017 Del Skrevet 19. januar 2017 Første gangen vi brygget var vi 3 stk på en Grainfather. Vi kjørte 2 brygg på en dag, dreiv fra 12 på dagen til 2 på natten, da kasta jeg de ut og tok resten av vasken dagen etter. Litt av det var klundring, men går mye tid på oppvarming av vann, og brygginga selv. Lenke til kommentar
Kontorstol Skrevet 19. januar 2017 Del Skrevet 19. januar 2017 Hei. Prøver igjen på lørdag med nytt brygg. Vi er 6 gutter og tenker å brygge en IPA og en black IPA, 50l av hver. Vi leier bryggesettet og lokalet og dette er grunnen til at vi tar to brygg på en dag. Hvordan tror dere det kommer til å gå? Er det gjennomførbart? Vi har lokalet fra klokka 10:00 og har brygget ett sett tidligere. Brygger dere de to batchene samtidig? I så fall går det nok fint, hvis ikke hadde jeg tatt det over to dager. Det tar fort en evighet lengre enn planlagt. Lenke til kommentar
Skogslik Skrevet 19. januar 2017 Del Skrevet 19. januar 2017 ST Peters IPA på flasker nå, blir spennende å teste om noen uker! Lenke til kommentar
MrEspen Skrevet 20. januar 2017 Del Skrevet 20. januar 2017 Hei. Prøver igjen på lørdag med nytt brygg. Vi er 6 gutter og tenker å brygge en IPA og en black IPA, 50l av hver. Vi leier bryggesettet og lokalet og dette er grunnen til at vi tar to brygg på en dag. Hvordan tror dere det kommer til å gå? Er det gjennomførbart? Vi har lokalet fra klokka 10:00 og har brygget ett sett tidligere. Hvis du har tenkt å brygge de etter hverandre, og du har mulighet bør du bare sette igang med å varme så mye vann som dere har kjeler og platetopper til å varme, du trenger det uansett til skyllevann og mesking av brygg nr.2. De gangene jeg har litt dårlig tid til brygging har jeg varmet skyllevannet dagen i forveien, det holder seg forbausende varmt gjennom natta, sparer veeeeldig mye tid på det. Lenke til kommentar
Lyspaere Skrevet 20. januar 2017 Del Skrevet 20. januar 2017 Ja, tenker det samme. Takker for svar. Spørs om det blir 2 batch, det må vi se på. Lenke til kommentar
cliffme Skrevet 20. januar 2017 Del Skrevet 20. januar 2017 Hei. Prøver igjen på lørdag med nytt brygg. Vi er 6 gutter og tenker å brygge en IPA og en black IPA, 50l av hver. Vi leier bryggesettet og lokalet og dette er grunnen til at vi tar to brygg på en dag. Hvordan tror dere det kommer til å gå? Er det gjennomførbart? Vi har lokalet fra klokka 10:00 og har brygget ett sett tidligere. Hvis du har tenkt å brygge de etter hverandre, og du har mulighet bør du bare sette igang med å varme så mye vann som dere har kjeler og platetopper til å varme, du trenger det uansett til skyllevann og mesking av brygg nr.2. De gangene jeg har litt dårlig tid til brygging har jeg varmet skyllevannet dagen i forveien, det holder seg forbausende varmt gjennom natta, sparer veeeeldig mye tid på det. Nå er det 50 liters batcher her så det er jo ikke enorme mengder med skyllevann. Dette kan dere fint sette på mens mesken går. Hva skal dere brygge på? Er det en 50liters Speidel? Ikke noe problem å sette 2 brygg på en dag. Lenke til kommentar
Lyspaere Skrevet 20. januar 2017 Del Skrevet 20. januar 2017 Det er 50l Speidel ja Har ekstra kokeplate også. Lenke til kommentar
cliffme Skrevet 21. januar 2017 Del Skrevet 21. januar 2017 Det er 50l Speidel ja Har ekstra kokeplate også. Da er det jo ikke noe problem. Lenke til kommentar
Lyspaere Skrevet 22. januar 2017 Del Skrevet 22. januar 2017 Vi fikk brygget 2 batch Glemte gjærstarter på første batch, men med US-05 så bør det vel gå bra uansett Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå