Skogslik Skrevet 30. desember 2016 Del Skrevet 30. desember 2016 (endret) Det ble kjøpt på Europris. Dem hadde IPA og Golden Ale settene til ST. Peters Cream Stout og Ruby Red Ale settene kan også fås i noen norske nettbutikker. Skal prøve meg på dem etterpå tenker jeg! Allerede god bobling i det nye jeg satt i går, ser lovende ut! Endret 30. desember 2016 av Skogslik 1 Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 30. desember 2016 Forfatter Del Skrevet 30. desember 2016 (endret) Det ble kjøpt på Europris. Dem hadde IPA og Golden Ale settene til ST. Peters Cream Stout og Ruby Red Ale settene kan også fås i noen norske nettbutikker. Skal prøve meg på dem etterpå tenker jeg! Allerede god bobling i det nye jeg satt i går, ser lovende ut! Var det jeg tenkte å håpet at de hadde det på Europris, da blir det en tur dit når jeg er i Norge... Endret 30. desember 2016 av Gouldfan Lenke til kommentar
Skogslik Skrevet 30. desember 2016 Del Skrevet 30. desember 2016 Yess, kjør på! Testet en flaske til nå det som står til karbonering, å joda nå ble det skum i glasset! Så da er dem vell klar for kjelleren, setter dem ned om noen dager, Er så gøy når det blir bra resultat! 1 Lenke til kommentar
Lyspaere Skrevet 1. januar 2017 Del Skrevet 1. januar 2017 Hvordan er erfaringene med Grainfather 30 liter? Er i ett lite, nybegynnet bryggelag, og vi vurderer å kjøpe denne framfor å leie utstyr. Lenke til kommentar
Sveern Skrevet 1. januar 2017 Del Skrevet 1. januar 2017 Hvordan er erfaringene med Grainfather 30 liter? Er i ett lite, nybegynnet bryggelag, og vi vurderer å kjøpe denne framfor å leie utstyr. Vi er tre ferkse bryggere som har spleise på denne. Veldig fornøyd, enkel og bruke, og blir lite søl. Har ikke den styringsenheten som den selges med nå, men vurderer å kjøpe den. Lenke til kommentar
Lyspaere Skrevet 1. januar 2017 Del Skrevet 1. januar 2017 Takk. Hvor mange effektive litre sitter dere typisk igjen med etter ett brygg? Lenke til kommentar
Sveern Skrevet 1. januar 2017 Del Skrevet 1. januar 2017 Etter første runden var det skarve 19 liter på dunkene, men det var første gangen vi lagde øl. Andre runden ble det 23-24 liter på dunken, med litt høyere OG enn hva oppskriften sa. Lenke til kommentar
Flippo Skrevet 2. januar 2017 Del Skrevet 2. januar 2017 Har samme erfaringer med Grainfather som Sveern. Fungerer kjempegreit og det er greit å justere hvor mye man blir sittende igjen med under skylling av mesken siden fordamping under kok er rimelig konstant. 19 liter er perfekt resultat for et korneliusfat, men av og til er det artig å fylle noen flasker i tillegg for kvalitets kontroll :-) Endte også opp med litt høyere OG enn forventet, men det er bare å justere opp effektivitet (og dermed maltmengden ned) til man treffer jevnlig. Lenke til kommentar
wiltom Skrevet 2. januar 2017 Del Skrevet 2. januar 2017 Tror jeg ville gått for den nye beer brew 30 automatisk..har prøvd begge og syntes beer brew var bedre..bla kjøler..i grainfather går brygget gjennom inne i kjøler..på beerbrew brew er det vann inne i kjøler som senkes ned i brygget..enklere å holde reint etter min mening og funker ellers mye som en speidel men til halv pris.. Lenke til kommentar
Lyspaere Skrevet 2. januar 2017 Del Skrevet 2. januar 2017 Hmmm, Beer Brew Automatic ser jeg ligger til 10.000 for 60 liter. Det er jo bare en 1000 lapp opp fra Grainfather 30 liter.. Er det en kvalitetsgrunn til at Beer Brew er såpass billig? Lenke til kommentar
Kontorstol Skrevet 2. januar 2017 Del Skrevet 2. januar 2017 Kvaliteten er mye lavere, men ikke for dårlig. Lenke til kommentar
Sveern Skrevet 2. januar 2017 Del Skrevet 2. januar 2017 Etter hva jeg leser på Norbrygg sitt forum, så ja, er visstnok veldig høy retur rate på Beer Brew sine kjeler. Vet heller ikke om BB har støtte for programmert stegmesking, slik GF har med den nye styringsenheten. Motstrømskjølere, slik GF har, kjøler også ned betydelig raskere enn spiralkjøler, men ser for meg at det er raskere å rengjøre en spiralkjøler slik Wiltom sier. Men er ikke noe vanskelig å vaske en motstrømskjøler etter endt brygging, bare tar litt tid å kjøre igjennom systemet med PBW en del ganger. For å sterilisere før kjøling så kjører man bare kokende vørter gjennom kjøleren. Lenke til kommentar
NoTrace Skrevet 2. januar 2017 Del Skrevet 2. januar 2017 Har stadig nye problemer med vår Beer Brew 60 (ikke automatic), så kvaliteten er nok ikke helt det store. Om du snur den og ser på elektronikken er det de billigste kablene og elektronikken du finner der. Men kokedelen fungerer fortsatt, så da funker det jo å brygge øl. Lenke til kommentar
ZenCo Skrevet 10. januar 2017 Del Skrevet 10. januar 2017 Me òg har opplevd problemar med BB60, mellom anna at termometer konka. Men olbrygging.no svarte med éin gong på klagen, og sendte ny i posten. Eg har akkurat skaffa meg BIAB-sett, og eg lagar like godt øl med det som med bryggemaskin. Bedre å bruke pengar på temperaturkontroll enn den dyraste maskina(lært av erfaring). ^^ Lenke til kommentar
Skogslik Skrevet 10. januar 2017 Del Skrevet 10. januar 2017 ST Peters IPA settet mitt har stått 2 uker snart nå. Målte i dag å ligger på rundt 5,9%, noe som er fin fint. Skulle bli rundt 5,5 men så hadde jeg 200 gram sukker i brygget. Flasking neste uke tror jeg, eller til helgen! Ølet før dette er nå klart. Dist helg hadde det stått 2 uker i kjelleren så nå smaker det meget bra, overasket at man får så bra øl av slike sett. Eneste minuset var at det var litt mye kullsyre i 0,5 flaskene jeg flasket. Kunne halvert sukkeret i dem. Men men! Ellers storfornøyd! Lenke til kommentar
Lyspaere Skrevet 10. januar 2017 Del Skrevet 10. januar 2017 Fortsett gjerne oppdateringen. Vurderer å prøve ett lite sett med ekstrakt også. Prøvde forøvrig første flaske fra mitt første brygg (noensinne) idag, American IPA fra bryggselv. Smakte godt, kanskje mye humle for noen, men supert for meg Lenke til kommentar
Leifen Skrevet 10. januar 2017 Del Skrevet 10. januar 2017 De første bryggene smaker alltid best. Etterhvert blir du mer og mer kresen, opptatt av detaljer og blir sjeldnere helt fornøyd ? Lenke til kommentar
wiltom Skrevet 11. januar 2017 Del Skrevet 11. januar 2017 De første bryggene smaker alltid best. Etterhvert blir du mer og mer kresen, opptatt av detaljer og blir sjeldnere helt fornøyd Ser den ja.. Med å bli mere kresen..ble en annen verden smaksmessig etter innkjøp av bryggemaskin..Driver nå med brygg nr 2 med "frøken kølch"..Gjæres på 15 grader m safale s23 undergjær. Har 2 versjoner på gang..Maken brygg med s 97 ale\hvetegjær som har stått nå 4 uker på flaske..Blir test i kveld- selv om d er onsdag..:-) Lenke til kommentar
cliffme Skrevet 11. januar 2017 Del Skrevet 11. januar 2017 De første bryggene smaker alltid best. Etterhvert blir du mer og mer kresen, opptatt av detaljer og blir sjeldnere helt fornøyd Ser den ja.. Med å bli mere kresen..ble en annen verden smaksmessig etter innkjøp av bryggemaskin..Driver nå med brygg nr 2 med "frøken kølch"..Gjæres på 15 grader m safale s23 undergjær. Har 2 versjoner på gang..Maken brygg med s 97 ale\hvetegjær som har stått nå 4 uker på flaske..Blir test i kveld- selv om d er onsdag..:-) Hvilken humle brukte du i Kölshen? Neste gang bør du prøve med Wyeast 2565 gjær på ca 17 grader. 1 Lenke til kommentar
wiltom Skrevet 11. januar 2017 Del Skrevet 11. januar 2017 En oppskrift fra humle og malt..http://maltoghumle.no/recipes/index.php?xml=xml/Lys%20Ale/Frøken%20Kölsch.xml..en "lett og lys" Klipsch..Derav frøken kølsch..Bare hallertau mittelfrau så veldig lett.. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå