ZenCo Skrevet 12. april 2016 Del Skrevet 12. april 2016 (endret) Som jij seier her, ved å tappe over i eit kar med sukkerlake trengs det ikkje å blande noko meir. Berre rør litt rundt med heverten ved omstikket, så får du ein perfekt karbonering. Minus med sukkerbitar er at det er større fare for infeksjon, samt at det ikkje er mogleg regulere mengde. Ein god weiss vil bli betre med 9g/l i staden for 6 g/l. Men veit at mange brukar sukkerbitar, og er veldig nøgd med resultata. Endret 12. april 2016 av ZenCo Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 12. april 2016 Forfatter Del Skrevet 12. april 2016 Som jij seier her, ved å tappe over i eit kar med sukkerlake trengs det ikkje å blande noko meir. Berre rør litt rundt med heverten ved omstikket, så får du ein perfekt karbonering. Minus med sukkerbitar er at det er større fare for infeksjon, samt at det ikkje er mogleg regulere mengde. Ein god weiss vil bli betre med 9g/l i staden for 6 g/l. Men veit at mange brukar sukkerbitar, og er veldig nøgd med resultata. Jeg har aldri fått en infisert flaske, og alltid brukt sukkerbit. Lenke til kommentar
Taake89 Skrevet 12. april 2016 Del Skrevet 12. april 2016 Vet ikke veldig mye om ølbrygging, men det er jo en selvfølge at det er større fare for infeksjon med sukkebit enn å koke lake. Lenke til kommentar
NoTrace Skrevet 12. april 2016 Del Skrevet 12. april 2016 Bruker lake som tilsettes ved omstikk her også. Varierer mengde noe fra øltype til øltype (6-9g/l er vel innafor normalen). Lenke til kommentar
MailMan13 Skrevet 13. april 2016 Del Skrevet 13. april 2016 (endret) Har brukt lake der jeg justerer sukkeret til 0.5g/ml (Eks. koker opp litt vann og 250g sukker, så tilsetter kokende vann opp til 5dl). Så bruker jeg en 10ml målkeskje til hver flaske, den er egentlig nærmere 8ml , så da blir det 4 gram sukker per flaske som jeg synes passer til halvlitere. Evt justere konsentrasjonen litt jeg vil ha om mer eller mindre fizz. Kan være litt slitsom løsning om man f.eks har 20+ liter som skal på 330cl flasker da... Endret 13. april 2016 av MailMan13 Lenke til kommentar
Kontorstol Skrevet 13. april 2016 Del Skrevet 13. april 2016 Det høres ut som veldig mye unødvendig arbeid. 1 Lenke til kommentar
MailMan13 Skrevet 13. april 2016 Del Skrevet 13. april 2016 (endret) Klart, det tar jo 4-5 sekunder per flaske, så har man mange sparer man nok fort oppi kanskje 2-3 minutter på å blande alt i en ekstra bøtte om man har en full 25 liters. Må jo desinfisere først og vaske opp bøtten etterpå også om man bruker det. Jeg gidder ikke det med mindre det er snakk om en full batch og bare småflasker. Endret 13. april 2016 av MailMan13 Lenke til kommentar
cliffme Skrevet 13. april 2016 Del Skrevet 13. april 2016 Det høres ut som veldig mye unødvendig arbeid. Enig der. Jeg synes også at tapping på flasker er unødvendig mye arbeid da det finnes fat. Lenke til kommentar
Kontorstol Skrevet 13. april 2016 Del Skrevet 13. april 2016 Det er det, men som student er det mye penger å spare på akkurat den biten. Lenke til kommentar
ZenCo Skrevet 13. april 2016 Del Skrevet 13. april 2016 Ja, me brukar berre flasker. Har vel rundt 300 no. Fat er i dyraste laget for studenten, men dæven som me gler oss til dagen me har råd. Lenke til kommentar
cliffme Skrevet 14. april 2016 Del Skrevet 14. april 2016 Ja, me brukar berre flasker. Har vel rundt 300 no. Fat er i dyraste laget for studenten, men dæven som me gler oss til dagen me har råd. Det tror jeg på. Selv gikk jeg rett på fat, noen helt ny og en del brukte. Har flasket litt en del ganger, men etter at jeg var med og flasket ca 2200 flasker på en kveld så forsvant den gnisten. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 15. april 2016 Forfatter Del Skrevet 15. april 2016 Ja, me brukar berre flasker. Har vel rundt 300 no. Fat er i dyraste laget for studenten, men dæven som me gler oss til dagen me har råd. Det tror jeg på. Selv gikk jeg rett på fat, noen helt ny og en del brukte. Har flasket litt en del ganger, men etter at jeg var med og flasket ca 2200 flasker på en kveld så forsvant den gnisten. Jeg flasker ikke så mye, blir en dunk, håper å få kjøpt en dunk til. Dunken holder 25 liter. Det blir 50 norske polflasker ala Nøgne og Haandbryggeriet og Ægir som er mine favorittbryggerier i Norge. Siden jeg er fan så har jeg samlet opp endel flasker. Lenke til kommentar
Skogslik Skrevet 16. april 2016 Del Skrevet 16. april 2016 Flasking på meg i dag! Sterilisert alt nå inkludert flasker. Skal bruke sukkerlake for første gang nå, så skal snart lage til den og starte flaskingen. Ølet Smaker supert nå allerede Lenke til kommentar
cliffme Skrevet 16. april 2016 Del Skrevet 16. april 2016 Ja, me brukar berre flasker. Har vel rundt 300 no. Fat er i dyraste laget for studenten, men dæven som me gler oss til dagen me har råd. Det tror jeg på. Selv gikk jeg rett på fat, noen helt ny og en del brukte. Har flasket litt en del ganger, men etter at jeg var med og flasket ca 2200 flasker på en kveld så forsvant den gnisten. Jeg flasker ikke så mye, blir en dunk, håper å få kjøpt en dunk til. Dunken holder 25 liter. Det blir 50 norske polflasker ala Nøgne og Haandbryggeriet og Ægir som er mine favorittbryggerier i Norge. Siden jeg er fan så har jeg samlet opp endel flasker. Dette var en batch på nesten 750 liter som skulle inn på polet. Ble flasket og korket for hånd. Jeg forstår godt at en flaskemaskin er godt investerte penger selv om det koster noen dollars. Selv brygger jeg på en 50l Speidel så det ble fat fra første brygg. Lenke til kommentar
ZenCo Skrevet 16. april 2016 Del Skrevet 16. april 2016 Ja, det vert hakket for mykje flasking. Me er fire stk som bryggar 50l-batchar, så det går greit. Litt lågt utbyte med berre 25 flasker, men dermed brygger me berre oftare. Lenke til kommentar
Skogslik Skrevet 17. april 2016 Del Skrevet 17. april 2016 Noen som har erfaring med slike flasker som dette? Fikk en kasse med tomme slike for en stund siden, så brukte 18 stykk til flaskingen min i går. Håper det er brukbart. Lenke til kommentar
cliffme Skrevet 17. april 2016 Del Skrevet 17. april 2016 Så lenge pakningen er OK og at du har rengjort flaskene skikkelig skal det gå fint. Har testet noen tomme Grolsch og det fungerte fint bortsett fra den ene som ikke var rengjort skikkelig. Lenke til kommentar
skrekk Skrevet 19. april 2016 Del Skrevet 19. april 2016 Kjøpte noen med sånn kork for å bruke til cider, og som jeg senere har brukt til øl. I ettertid ser jeg at det hadde vært greit å styrt unna. Ca. 1/4 av de var mer eller mindre utette, dvs. uten kullsyre og noen flasker fikk også usmak. (De fra samme batch med vanlig kork var med kullsyre og uten usmak ) Det er veldig viktig at pakningen er 100% hel og tett, og at korken står vinkelrett på flaska for å få best mulig tetning. Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 19. april 2016 Del Skrevet 19. april 2016 Har ikkje hatt problemer med flasker med patentkork. Men det er nok forskjell på kvaliteten alt etter kva slags flasker du bruker. Det blir nok som når du korker med vanlige korker, sjangsen for å få ei dårlig korking med ei korketang er langt større enn dersom du har ei korkemaskin med lang arm. Når du bruker oppigjen patentkork-flasker så er nok den største feilkilda at metallbøylen kan være bøyd slik at korka ikkje blir heilt tett, i tillegg er det sjølvsagt avgjerande at pakkninga er tett og heil. Lenke til kommentar
Skogslik Skrevet 19. april 2016 Del Skrevet 19. april 2016 Får satse på at dem holder tett! Vasket dem + flaskeskyllet med Star San før jeg tappet øl på dem, som med alle flasker. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå