Gå til innhold

Ølbryggertråden


Gouldfan

Anbefalte innlegg

Som jij seier her, ved å tappe over i eit kar med sukkerlake trengs det ikkje å blande noko meir. Berre rør litt rundt med heverten ved omstikket, så får du ein perfekt karbonering. 

 

Minus med sukkerbitar er at det er større fare for infeksjon, samt at det ikkje er mogleg regulere mengde. Ein god weiss vil bli betre med 9g/l i staden for 6 g/l. Men veit at mange brukar sukkerbitar, og er veldig nøgd med resultata. :)

Endret av ZenCo
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som jij seier her, ved å tappe over i eit kar med sukkerlake trengs det ikkje å blande noko meir. Berre rør litt rundt med heverten ved omstikket, så får du ein perfekt karbonering. 

 

Minus med sukkerbitar er at det er større fare for infeksjon, samt at det ikkje er mogleg regulere mengde. Ein god weiss vil bli betre med 9g/l i staden for 6 g/l. Men veit at mange brukar sukkerbitar, og er veldig nøgd med resultata. :)

 

 

Jeg har aldri fått en infisert flaske, og alltid brukt sukkerbit.

Lenke til kommentar

Har brukt lake der jeg justerer sukkeret til 0.5g/ml (Eks. koker opp litt vann og 250g sukker, så tilsetter kokende vann opp til 5dl).

 

Så bruker jeg en 10ml målkeskje til hver flaske, den er egentlig nærmere 8ml , så da blir det 4 gram sukker per flaske som jeg synes passer til halvlitere. Evt justere konsentrasjonen litt jeg vil ha om mer eller mindre fizz.

 

Kan være litt slitsom løsning om man f.eks har 20+ liter som skal på 330cl flasker da...

Endret av MailMan13
Lenke til kommentar

Klart, det tar jo 4-5 sekunder per flaske, så har man mange sparer man nok fort oppi kanskje 2-3 minutter på å blande alt i en ekstra bøtte om man har en full 25 liters.

 

Må jo desinfisere først og vaske opp bøtten etterpå også om man bruker det. Jeg gidder ikke det med mindre det er snakk om en full batch og bare småflasker.

Endret av MailMan13
Lenke til kommentar

Ja, me brukar berre flasker. Har vel rundt 300 no. Fat er i dyraste laget for studenten, men dæven som me gler oss til dagen me har råd. :)

Det tror jeg på. Selv gikk jeg rett på fat, noen helt ny og en del brukte.

Har flasket litt en del ganger, men etter at jeg var med og flasket ca 2200 flasker på en kveld så forsvant den gnisten.

Lenke til kommentar

 

Ja, me brukar berre flasker. Har vel rundt 300 no. Fat er i dyraste laget for studenten, men dæven som me gler oss til dagen me har råd. :)

Det tror jeg på. Selv gikk jeg rett på fat, noen helt ny og en del brukte.

Har flasket litt en del ganger, men etter at jeg var med og flasket ca 2200 flasker på en kveld så forsvant den gnisten.

 

 

Jeg flasker ikke så mye, blir en dunk, håper å få kjøpt en dunk til. Dunken holder 25 liter. Det blir 50 norske polflasker ala Nøgne og Haandbryggeriet og Ægir som er mine favorittbryggerier i Norge.

 

Siden jeg er fan så har jeg samlet opp endel flasker.

Lenke til kommentar

 

 

Ja, me brukar berre flasker. Har vel rundt 300 no. Fat er i dyraste laget for studenten, men dæven som me gler oss til dagen me har råd. :)

Det tror jeg på. Selv gikk jeg rett på fat, noen helt ny og en del brukte.

Har flasket litt en del ganger, men etter at jeg var med og flasket ca 2200 flasker på en kveld så forsvant den gnisten.

 

 

Jeg flasker ikke så mye, blir en dunk, håper å få kjøpt en dunk til. Dunken holder 25 liter. Det blir 50 norske polflasker ala Nøgne og Haandbryggeriet og Ægir som er mine favorittbryggerier i Norge.

 

Siden jeg er fan så har jeg samlet opp endel flasker.

 

Dette var en batch på nesten 750 liter som skulle inn på polet. Ble flasket og korket for hånd.

Jeg forstår godt at en flaskemaskin er godt investerte penger selv om det koster noen dollars.

 

Selv brygger jeg på en 50l Speidel så det ble fat fra første brygg.

Lenke til kommentar

Kjøpte noen med sånn kork for å bruke til cider, og som jeg senere har brukt til øl.

I ettertid ser jeg at det hadde vært greit å styrt unna. Ca. 1/4 av de var mer eller mindre utette, dvs. uten kullsyre og noen flasker fikk også usmak. (De fra samme batch med vanlig kork var med kullsyre og uten usmak ;) )

Det er veldig viktig at pakningen er 100% hel og tett, og at korken står vinkelrett på flaska for å få best mulig tetning.

Lenke til kommentar

Har ikkje hatt problemer med flasker med patentkork. Men det er nok forskjell på kvaliteten alt etter kva slags flasker du bruker.

 

Det blir nok som når du korker med vanlige korker, sjangsen for å få ei dårlig korking med ei korketang er langt større enn dersom du har ei korkemaskin med lang arm.

 

Når du bruker oppigjen patentkork-flasker så er nok den største feilkilda at metallbøylen kan være bøyd slik at korka ikkje blir heilt tett, i tillegg er det sjølvsagt avgjerande at pakkninga er tett og heil.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...