Gouldfan Skrevet 24. februar 2016 Forfatter Del Skrevet 24. februar 2016 Har brygget forskjellige brygg og en sukkerbit er enkleste måten. Dersom du lar gjeringsdunken stå noen uker etter gjæring så er mesteparten av kruttet brukt opp. Min erfaring er at maks gjæringstid og maks flaske lagring er pluss i margen.. Lenke til kommentar
Kontorstol Skrevet 24. februar 2016 Del Skrevet 24. februar 2016 Om du ikke klarer å røre ut sukkerlake må du kanskje prøve litt mer. Det er like lett som å blande et glass saft. Hvor mange gram er en sukkerbit? Lenke til kommentar
cliffme Skrevet 24. februar 2016 Del Skrevet 24. februar 2016 Om du ikke klarer å røre ut sukkerlake må du kanskje prøve litt mer. Det er like lett som å blande et glass saft. Hvor mange gram er en sukkerbit? Den veier ca 2 gram. Kilde: http://www.regnehjelpen.no/?page_id=514 Lenke til kommentar
Kontorstol Skrevet 24. februar 2016 Del Skrevet 24. februar 2016 Hmm, med en sukkerbit per halvliter gir det 4g/L. Jeg bruker selv mellom 6 og 8g/L, avhengig av typen øl. Lenke til kommentar
cliffme Skrevet 24. februar 2016 Del Skrevet 24. februar 2016 Hmm, med en sukkerbit per halvliter gir det 4g/L. Jeg bruker selv mellom 6 og 8g/L, avhengig av typen øl. Det er samme mengde jeg bruker, men jeg bruker kun 19l corneliusfat. Aldri i verden om jeg orker alt styret med flaskene. Lenke til kommentar
Glutar Skrevet 24. februar 2016 Del Skrevet 24. februar 2016 Du karbonerer med sukker på fat? Antar du bruker Co2 for å holde trykke oppe, hvorfor ikke bare karbonere med Co2? Hvis du skal tappe på flasker er det helt klart best å lage sukkerlake. Det er superenkelt, mindre fare for infeksjon, og full kontroll over mengden Co2 du skal ha i ølet. Forskjellige type øl skal ha alt fra 1.5 - 3.0 volumenheter Co2, det er ikke veldig lett å beregne med sukkerbiter Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 25. februar 2016 Forfatter Del Skrevet 25. februar 2016 (endret) Du karbonerer med sukker på fat? Antar du bruker Co2 for å holde trykke oppe, hvorfor ikke bare karbonere med Co2? Hvis du skal tappe på flasker er det helt klart best å lage sukkerlake. Det er superenkelt, mindre fare for infeksjon, og full kontroll over mengden Co2 du skal ha i ølet. Forskjellige type øl skal ha alt fra 1.5 - 3.0 volumenheter Co2, det er ikke veldig lett å beregne med sukkerbiter Jeg har bare gode erfaringer med sukkerbit, det er lett billig og enkelt. Med sukkerlake må du bruke babysprøyte som fås på apoteket til medisin til munnen. Da får du riktig ml. Ellers har jeg hørt flere på nett som har dummet seg ut med sukkerlake og malt og brukt for mye og bang. Jeg brygger sett v og merke, og tror det står vel på pakkene at man skal bruke sukkerbit også. Ellers bruker jeg malt i øledunken til gjæring. Når det gjelder carbonering på fat ok, alle de største mikrobryggeriene i Norge brygger med ettergjæring på flaske og ufiltrert. Dersom man vil se forskjellen så er det bare til å teste noen svenske øl opp mot de norske. Lagring på flaske overgår selv i lavbudgets skala i kvalitet. Fat er praktisk, men lagring på flaske er bedre. Endret 25. februar 2016 av Gouldfan Lenke til kommentar
Kontorstol Skrevet 25. februar 2016 Del Skrevet 25. februar 2016 Hva mener du med "Ellers bruker jeg malt i øledunken til gjæring."? Lenke til kommentar
Glutar Skrevet 25. februar 2016 Del Skrevet 25. februar 2016 Du karbonerer med sukker på fat? Antar du bruker Co2 for å holde trykke oppe, hvorfor ikke bare karbonere med Co2? Hvis du skal tappe på flasker er det helt klart best å lage sukkerlake. Det er superenkelt, mindre fare for infeksjon, og full kontroll over mengden Co2 du skal ha i ølet. Forskjellige type øl skal ha alt fra 1.5 - 3.0 volumenheter Co2, det er ikke veldig lett å beregne med sukkerbiter Med sukkerlake må du bruke babysprøyte som fås på apoteket til medisin til munnen. Da får du riktig ml. Nei, en mye bedre metode er å stikke om ølen og røre laken forsiktig inn. Lenke til kommentar
cliffme Skrevet 25. februar 2016 Del Skrevet 25. februar 2016 Du karbonerer med sukker på fat? Antar du bruker Co2 for å holde trykke oppe, hvorfor ikke bare karbonere med Co2? Hvis du skal tappe på flasker er det helt klart best å lage sukkerlake. Det er superenkelt, mindre fare for infeksjon, og full kontroll over mengden Co2 du skal ha i ølet. Forskjellige type øl skal ha alt fra 1.5 - 3.0 volumenheter Co2, det er ikke veldig lett å beregne med sukkerbiter Ja, karbonerer med sukker på fat. Trenger ikke å holde trykket oppe ettersom at fatet er tett. Jeg bruker co2 for å få overtrykk, altså tappetrykk. Det går også helt fint å karbonere med trykk. Du karbonerer med sukker på fat? Antar du bruker Co2 for å holde trykke oppe, hvorfor ikke bare karbonere med Co2? Hvis du skal tappe på flasker er det helt klart best å lage sukkerlake. Det er superenkelt, mindre fare for infeksjon, og full kontroll over mengden Co2 du skal ha i ølet. Forskjellige type øl skal ha alt fra 1.5 - 3.0 volumenheter Co2, det er ikke veldig lett å beregne med sukkerbiter Med sukkerlake må du bruke babysprøyte som fås på apoteket til medisin til munnen. Da får du riktig ml. Nei, en mye bedre metode er å stikke om ølen og røre laken forsiktig inn. Ja, jeg vil også anbefale omstikking. Ha sukkerlaken i en ny dunk, tapp over ølla dit, tapp så på flaske. Da vil sukkerlaken bli blandet fint inn. Har aldri hatt problemer når det er gjort slik. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 25. februar 2016 Forfatter Del Skrevet 25. februar 2016 Hva mener du med "Ellers bruker jeg malt i øledunken til gjæring."?Som mat til brygget vel. Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 25. februar 2016 Del Skrevet 25. februar 2016 Meiner du at du blander spraymalt i vørteren før gjæringa for å få opp sukkerinnholdet? Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 25. februar 2016 Forfatter Del Skrevet 25. februar 2016 (endret) Meiner du at du blander spraymalt i vørteren før gjæringa for å få opp sukkerinnholdet? Jeg blander noe som heter Beer enhancer i vannet og humlen for å gi det mat. Det er sånn man brygger øl. Det er vørteren det helt riktig. Jo mere jo sterkere, og jo mere humle i en ipa både tørrhumling og kokehumling... Endret 25. februar 2016 av Gouldfan Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 25. februar 2016 Del Skrevet 25. februar 2016 Meiner du at du blander spraymalt i vørteren før gjæringa for å få opp sukkerinnholdet? Jeg blander noe som heter Beer enhancer i vannet og humlen for å gi det mat. Det er sånn man brygger øl. Det er vørteren det helt riktig. Jo mere jo sterkere, og jo mere humle i en ipa både tørrhumling og kokehumling... Nåja, eg er ikkje heilt enig i at ein kan kalle det å blande vatn og pulver for brygging. Beer enchancer er ein type spraymalt, som igjen er vørter/øl som kokt ned til sirup og deretter frysetørka til ein sitter igjen med nesten reint sukker med ølsmak. 3 Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 25. februar 2016 Forfatter Del Skrevet 25. februar 2016 Meiner du at du blander spraymalt i vørteren før gjæringa for å få opp sukkerinnholdet? Jeg blander noe som heter Beer enhancer i vannet og humlen for å gi det mat. Det er sånn man brygger øl. Det er vørteren det helt riktig. Jo mere jo sterkere, og jo mere humle i en ipa både tørrhumling og kokehumling... Nåja, eg er ikkje heilt enig i at ein kan kalle det å blande vatn og pulver for brygging. Beer enchancer er ein type spraymalt, som igjen er vørter/øl som kokt ned til sirup og deretter frysetørka til ein sitter igjen med nesten reint sukker med ølsmak. Ok det smaker godt iallefall, jeg og vennene mine liker det. og Det er ikke stort forskjell på mitt og poløl. Lenke til kommentar
Kontorstol Skrevet 25. februar 2016 Del Skrevet 25. februar 2016 Haha. For all del, bland pulver og vann og kall det brygging. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 29. februar 2016 Forfatter Del Skrevet 29. februar 2016 Haha. For all del, bland pulver og vann og kall det brygging. Pulver og malt er det samme, det er riktignok sukrose også i beerenhanceren jeg bruker.... Jeg tilsetter humle både til koking og til tørrhumling. Øl blir det lell, og ølet jeg brygger smaker bedre enn mange øl man får i butikken og enkelte på polet. Lenke til kommentar
Kontorstol Skrevet 29. februar 2016 Del Skrevet 29. februar 2016 Pulver og malt er det samme, det er riktignok sukrose også i beerenhanceren jeg bruker.... Jeg tilsetter humle både til koking og til tørrhumling. Øl blir det lell, og ølet jeg brygger smaker bedre enn mange øl man får i butikken og enkelte på polet. Pulver og malt er ikke det samme. Øl blir det nok, og jeg tviler ikke på at det smaker godt, for det skal ikke mye til. Fordelen med malt er at man har full kreativ frihet til å komponere og modifisere oppskrifter akkurat slik som man vil, og etter hvert kan man lage skikkelig godt øl. Pulver og vann kan sammenlignes med Toro brownies; Det smaker godt, men det blir likevel bare Toro brownies. Lager man derimot en skikkelig kake fra bunnen av får man raskt noe bedre og ikke minst eget. 1 Lenke til kommentar
NoTrace Skrevet 30. mars 2016 Del Skrevet 30. mars 2016 Noen andre som har kikket på denne? Nytt Kickstarter-prosjekt. https://www.kickstarter.com/projects/851236517/artbrew-worlds-best-craft-beer-home-brewery?ref=nav_search Ser meget bra ut i mine øyne... Vurderer å backe det. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå