Gå til innhold

Ølbryggertråden


Gouldfan

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Du karbonerer med sukker på fat? Antar du bruker Co2 for å holde trykke oppe, hvorfor ikke bare karbonere med Co2?

 

Hvis du skal tappe på flasker er det helt klart best å lage sukkerlake. Det er superenkelt, mindre fare for infeksjon, og full kontroll over mengden Co2 du skal ha i ølet.

 

Forskjellige type øl skal ha alt fra 1.5 - 3.0 volumenheter Co2, det er ikke veldig lett å beregne med sukkerbiter

Lenke til kommentar

Du karbonerer med sukker på fat? Antar du bruker Co2 for å holde trykke oppe, hvorfor ikke bare karbonere med Co2?

 

Hvis du skal tappe på flasker er det helt klart best å lage sukkerlake. Det er superenkelt, mindre fare for infeksjon, og full kontroll over mengden Co2 du skal ha i ølet.

 

Forskjellige type øl skal ha alt fra 1.5 - 3.0 volumenheter Co2, det er ikke veldig lett å beregne med sukkerbiter

 

Jeg har bare gode erfaringer med sukkerbit, det er lett billig og enkelt.

 

Med sukkerlake må du bruke babysprøyte som fås på apoteket til medisin til munnen. Da får du riktig ml.

 

Ellers har jeg hørt flere på nett som har dummet seg ut med sukkerlake og malt og brukt for mye og bang.

 

Jeg brygger sett v og merke, og tror det står vel på pakkene at man skal bruke sukkerbit også. Ellers bruker jeg malt i øledunken til gjæring.

 

 

Når det gjelder carbonering på fat ok, alle de  største mikrobryggeriene i Norge brygger med ettergjæring på flaske og ufiltrert.

 

Dersom man vil se forskjellen så er det bare til å teste noen svenske øl opp mot de norske. Lagring på flaske overgår selv i lavbudgets skala i kvalitet.

 

Fat er praktisk, men lagring på flaske er bedre.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

 

Du karbonerer med sukker på fat? Antar du bruker Co2 for å holde trykke oppe, hvorfor ikke bare karbonere med Co2?

 

Hvis du skal tappe på flasker er det helt klart best å lage sukkerlake. Det er superenkelt, mindre fare for infeksjon, og full kontroll over mengden Co2 du skal ha i ølet.

 

Forskjellige type øl skal ha alt fra 1.5 - 3.0 volumenheter Co2, det er ikke veldig lett å beregne med sukkerbiter

 

Med sukkerlake må du bruke babysprøyte som fås på apoteket til medisin til munnen. Da får du riktig ml.

 

 

Nei, en mye bedre metode er å stikke om ølen og røre laken forsiktig inn.

Lenke til kommentar

Du karbonerer med sukker på fat? Antar du bruker Co2 for å holde trykke oppe, hvorfor ikke bare karbonere med Co2?

 

Hvis du skal tappe på flasker er det helt klart best å lage sukkerlake. Det er superenkelt, mindre fare for infeksjon, og full kontroll over mengden Co2 du skal ha i ølet.

 

Forskjellige type øl skal ha alt fra 1.5 - 3.0 volumenheter Co2, det er ikke veldig lett å beregne med sukkerbiter

 

Ja, karbonerer med sukker på fat. Trenger ikke å holde trykket oppe ettersom at fatet er tett. Jeg bruker co2 for å få overtrykk, altså tappetrykk. 

Det går også helt fint å karbonere med trykk.

 

 

 

Du karbonerer med sukker på fat? Antar du bruker Co2 for å holde trykke oppe, hvorfor ikke bare karbonere med Co2?

 

Hvis du skal tappe på flasker er det helt klart best å lage sukkerlake. Det er superenkelt, mindre fare for infeksjon, og full kontroll over mengden Co2 du skal ha i ølet.

 

Forskjellige type øl skal ha alt fra 1.5 - 3.0 volumenheter Co2, det er ikke veldig lett å beregne med sukkerbiter

 

Med sukkerlake må du bruke babysprøyte som fås på apoteket til medisin til munnen. Da får du riktig ml.

 

 

Nei, en mye bedre metode er å stikke om ølen og røre laken forsiktig inn.

 

Ja, jeg vil også anbefale omstikking. Ha sukkerlaken i en ny dunk, tapp over ølla dit, tapp så på flaske. Da vil sukkerlaken bli blandet fint inn. Har aldri hatt problemer når det er gjort slik.

Lenke til kommentar

Meiner du at du blander spraymalt i vørteren før gjæringa for å få opp sukkerinnholdet?

 

Jeg blander noe som heter Beer enhancer i vannet og humlen for å gi det mat.

 

Det er sånn man brygger øl. Det er vørteren det helt riktig. Jo mere jo sterkere, og jo mere humle i en ipa både tørrhumling og kokehumling...

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

 

Meiner du at du blander spraymalt i vørteren før gjæringa for å få opp sukkerinnholdet?

 

Jeg blander noe som heter Beer enhancer i vannet og humlen for å gi det mat.

 

Det er sånn man brygger øl. Det er vørteren det helt riktig. Jo mere jo sterkere, og jo mere humle i en ipa både tørrhumling og kokehumling...

 

 

Nåja, eg er ikkje heilt enig i at ein kan kalle det å blande vatn og pulver for brygging.

 

Beer enchancer er ein type spraymalt, som igjen er vørter/øl som kokt ned til sirup og deretter frysetørka til ein sitter igjen med nesten reint sukker med ølsmak.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

 

 

Meiner du at du blander spraymalt i vørteren før gjæringa for å få opp sukkerinnholdet?

 

Jeg blander noe som heter Beer enhancer i vannet og humlen for å gi det mat.

 

Det er sånn man brygger øl. Det er vørteren det helt riktig. Jo mere jo sterkere, og jo mere humle i en ipa både tørrhumling og kokehumling...

 

 

Nåja, eg er ikkje heilt enig i at ein kan kalle det å blande vatn og pulver for brygging.

 

Beer enchancer er ein type spraymalt, som igjen er vørter/øl som kokt ned til sirup og deretter frysetørka til ein sitter igjen med nesten reint sukker med ølsmak.

 

Ok det smaker godt iallefall, jeg og vennene mine liker det. og Det er ikke stort forskjell på mitt og poløl.

Lenke til kommentar

Haha. For all del, bland pulver og vann og kall det brygging. :p

 

Pulver og malt er det samme, det er riktignok sukrose også i beerenhanceren jeg bruker.... Jeg tilsetter humle både til koking og til tørrhumling.

 

Øl blir det lell, og ølet jeg brygger smaker bedre enn mange øl man får i butikken og enkelte på polet.

Lenke til kommentar

Pulver og malt er det samme, det er riktignok sukrose også i beerenhanceren jeg bruker.... Jeg tilsetter humle både til koking og til tørrhumling.

 

 

Øl blir det lell, og ølet jeg brygger smaker bedre enn mange øl man får i butikken og enkelte på polet.

 

Pulver og malt er ikke det samme. Øl blir det nok, og jeg tviler ikke på at det smaker godt, for det skal ikke mye til. Fordelen med malt er at man har full kreativ frihet til å komponere og modifisere oppskrifter akkurat slik som man vil, og etter hvert kan man lage skikkelig godt øl. Pulver og vann kan sammenlignes med Toro brownies; Det smaker godt, men det blir likevel bare Toro brownies. Lager man derimot en skikkelig kake fra bunnen av får man raskt noe bedre og ikke minst eget. :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...