Geir D Skrevet 25. juli 2014 Del Skrevet 25. juli 2014 Høres lovende ut, Andreasfe Lenke til kommentar
Geir D Skrevet 26. juli 2014 Del Skrevet 26. juli 2014 Har flasket IPA'n i kveld. Fikk 23 liter med en potensielt mørk IPA Nå skal den få stå mørkt og godgjøre seg. 1 Lenke til kommentar
Andreasfe Skrevet 30. juli 2014 Del Skrevet 30. juli 2014 Kult. IPA kan gjerne være litt amber. Da er det bare å smøre seg med tålmodighet i ca 2 uker til. Hvordan har du humlet ølet? Lenke til kommentar
Geir D Skrevet 31. juli 2014 Del Skrevet 31. juli 2014 Kult. IPA kan gjerne være litt amber. Da er det bare å smøre seg med tålmodighet i ca 2 uker til. Hvordan har du humlet ølet? Den ser ut til å bli ganske standard IPA farget nå faktisk. Jeg brukte Coopers kit, så jeg kokte ca 4-5 liter vann hvor jeg hadde oppi spraymalten og heiv oppi 40g med Cascade i ca 7-8 minutter. Reiser bort i halvannen uke nå, så det skal bli godt å smake på når jeg kommer hjem Lenke til kommentar
Geir D Skrevet 9. august 2014 Del Skrevet 9. august 2014 Cascade er Kan bekreftes. Denne IPA'en ble veldig, veldig god! Nytes forøvrig sammen med annen malt: Glenfarclas 12yo: Ølen er noe mørkere enn det ser ut for. 1 Lenke til kommentar
StoreMyen Skrevet 9. august 2014 Del Skrevet 9. august 2014 Ny bok om øl, bryggerier og hjemmebrygging.http://olportalen.no/2014/08/09/den-norske-olrevolusjonen/ 1 Lenke til kommentar
Geir D Skrevet 10. august 2014 Del Skrevet 10. august 2014 Virker interessant den boka der. Nå har jeg fått flasket en batch til, og gleder meg til å smake på den etter hvert. Lenke til kommentar
Geir D Skrevet 14. august 2014 Del Skrevet 14. august 2014 (endret) Da har jeg satt en Imperial Double Australian Pale Ale. OG var "bare" SG 1076 (18,5° Plato), men håper å havne ned mot FG 1015 (4° Plato). Endret 14. august 2014 av Geir D Lenke til kommentar
Deluze Skrevet 15. august 2014 Del Skrevet 15. august 2014 I dag er det dags for å brygge årets første juleale og andre brygging med ny kjele og ny kjøler. Kjelen har blitt isolert med et liggeunderlag siden sist og kjøleren har blitt justert på, og jeg håper det har gjort det hele et hakk bedre. Forøvrig er det en "kopi" av Gahr's Andrimne Old Ale som blir brygget i dag hvor jeg benytter Maris Otter fremfor Pale Malt og Safale S-04 som gjær. Årets andre juleale blir en krydret affære om et par uker tenker jeg. -Deluze Lenke til kommentar
Geir D Skrevet 15. august 2014 Del Skrevet 15. august 2014 I dag er det dags for å brygge årets første juleale og andre brygging med ny kjele og ny kjøler. Kjelen har blitt isolert med et liggeunderlag siden sist og kjøleren har blitt justert på, og jeg håper det har gjort det hele et hakk bedre. Forøvrig er det en "kopi" av Gahr's Andrimne Old Ale som blir brygget i dag hvor jeg benytter Maris Otter fremfor Pale Malt og Safale S-04 som gjær. Årets andre juleale blir en krydret affære om et par uker tenker jeg. -Deluze Høres snasent ut! Jeg regner med at Imperial'en min blir klar til en liten "Oktoberfest" som jeg skal lage til for noen danske venner. Så blir det å tenke på jule-ale her i gården også. Oppskriften har jeg fått fra en venn: DFA (Double Fisted Ale). Kom og fortell oss hvordan dine to blir til slutt da! Lenke til kommentar
Deluze Skrevet 15. august 2014 Del Skrevet 15. august 2014 Jeg skal komme tilbake med resultater, men det blir nok ikke før ute i desember. Før den tid blir det en APA som vennegjengen har fått sansen for samt en Aletoberfest fra en episode av Chop & Brew. DFA'en har jeg ingen erfaringer med, men det ser da ut til å kunne bli et meget interessant brygg. Jeg er en stor tilhenger av ølsett med noko attåt. -Deluze 1 Lenke til kommentar
Panerai Skrevet 17. august 2014 Del Skrevet 17. august 2014 Jeg tenkte å brygge en liten minibatch. 5-7,5liter. Jeg har konvertert oppskrifter på beercalc. Mine spørsmål. 1. Hvor mye gjær trenger jeg på en så liten batch. 2. Hvor mye vann må jeg begynne med hvis jeg vil ende opp på 7,5liter 3. Må jeg tilsette like mye sukker uansett type øl? Jeg tenker på karbonering. Lenke til kommentar
Glutar Skrevet 17. august 2014 Del Skrevet 17. august 2014 (endret) 1. Det kommer an på forskellige ting, om du bruker tørrgjær eller ferskgjær, om du lager starter, hvor sterk øl du skal lage, etc. Det finnes kalkulatorer som kan regne dette ut for deg. Denne er mye brukt og funker strålende. http://www.mrmalty.com/calc/calc.html 2. Det kommer an på bryggeutsyret ditt og hvor mye malt du bruker. For eksempel hvis du ønsker å brygge 7.5 liter. Kan du gjøre utregningen slik.: Ønsket batch size: 7.5 liter. Mengde malt til mesking: 3kg (Kommer an på hvor sterk øl du skal lage) Tap under mesking(1.1L/kg malt): 3L Tap under kok (2L/h): 2L (kommer litt an på utsyr og hvor hard kok du kjører) Vørter som ikke kommer over til gjæringskarret: 1L (kommer an på utstyr) Vørter du må ha før koking: 7.5L + 2L(kok tap) + 1L(kjele tap) = 10.5L Hvis du skal meske med malt må du regne ut hvor mye malt du trenger for å få riktig sukkerinnhold for den ølen du skal lage. Det er vanlig å meske med ca 3L vann / kg malt- Hvis du skal bruke 3kg malt starter du å meske med 9L(3*3) vann. Maltet vil absorbere ca 1.1L vann / kg malt, så etter mesking vil du da sitte igjen med ca 5.7L mesk. Vi har regnet ut at du trenger 10.5L før koking, så du må skylle med 10.5-5.7 = 4.8L vann. Vann til mesking = 9L Vann til skylling = 4.8L 3. Jeg bruker denne kalklulatoren for å regne ut hvor mye sukker jeg trenger til karbonering http://www.homebrewdad.com/priming_sugar_calculator.php Endret 17. august 2014 av Glutar 1 Lenke til kommentar
Panerai Skrevet 17. august 2014 Del Skrevet 17. august 2014 http://mikromakeri.com/hvordan-brygge-ol-hjemme/ Jeg kommer til å følge denne fremgangsmåten, men jeg vil bytte ut ipa med en ale eller stout. Lenke til kommentar
Panerai Skrevet 20. august 2014 Del Skrevet 20. august 2014 Bryg nr 46 Amerikansk brown ale Malt-Pale malt 7 EBC - 1022g -Crystal malt 120 EBC - 81g -chocolate malt 1200EBC - 30g -Brown malt 180 EBC - 96g -Honning - 45g Humle -Centennial - 5g -Simcoe 3g -Cascade 11g Gjær -WLP001 California Ale 21C gjæring Ser det ut som om dette kan bli øl? Lenke til kommentar
dePt Skrevet 20. august 2014 Del Skrevet 20. august 2014 (endret) Øl kan det bli, men ikkje store mengder. 5L batch? Humleskjema ? Endret 20. august 2014 av dePt Lenke til kommentar
Panerai Skrevet 20. august 2014 Del Skrevet 20. august 2014 Øl kan det bli, men ikkje store mengder. 5L batch? Humleskjema ? 5l testbatch for å se om jeg skal investere i ordentlig utstyr (50l) Med humleskjema regner jeg med at du mener hvor lenge hver type skal koke? Det har jeg liggende på beercalc. Lenke til kommentar
Glutar Skrevet 20. august 2014 Del Skrevet 20. august 2014 Det blir garantert øl! Lykke til! Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå