Gå til innhold

[Løst] Bygging av PC!


Anbefalte innlegg

Hei, skal bygge min gaming PC (får første gang!)

Jeg har ikke mye peiling på gaming pc'er fra før av så vist dere der ute med erfaring kunne vise meg noen deler som jeg kan sette sammen :) Link hva dere syns jeg burde bygge :) Spiller veldig mye World of Warcraft så vil helst kjøre det på ultra :)

 

Takk på forhånd :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Her har du en maskin, oppsettet er laget på Dustin.no

 

post-227710-0-79166200-1346773950_thumb.png

 

For øyeblikket skal alt bortsett fra skjermkortet være på lager, skjermkortet er på fjernlager og tar 1-3 dager lengre tid å få tak i.

 

Harddisk: Den er vel stor nok for det meste og den skal ikke bråke så mye heller. I tillegg er den billig, noe som gjør den ypperlig for dette oppsettet. Skal det trenges noe mer plass koster det kun 110kr for en 1TB versjon av samme produsent og serie.

 

Grafikkort: Kortet drar det meste du "kaster" på det og er relativt kraftig. Jeg har også tatt med at stillhet er en god ting, og dette kortet skal være ganske stille. Trenger du mer kraft kan du legge på 50kr for å få OC versjonen, denne skal har mer ytelse å by på ettersom det er overklokket fra fabrikken.

 

Strømforsyning: Den er grei nok og skal holde godt nok til dette oppsettet, det er ikke noe å bekymre seg for hvis overklokking skal bli gjort i fremtiden. Men hvis det skal oppgraderis til CrossfireX (to skjermkort) i fremtiden kan det være en god ide å se etter OCZ ZT 550W so koster 70kr ekstra.

 

Prosessor: Den er en av de kraftigste på markedet i dag hvis spilling er formålet, i tillegg bruker den lite strøm, noe som resulterer i mindre støy. Merk det at prosessoren ikke kan overklokkes, dette er gjort for å spare penger på oppsettet. Skal overklokking av prosessor gjøres enten nå eller i fremtiden vil det lønne seg å gå for den 457kr dyrere i5 3570K (for overklokking kreves også annet hovedkort).

 

SSD: Den er en veldig viktig del av PCer nå for tiden, den lager absolutt ingen lyd og er ikke minst veldig rask. Med en SSD i systemet vil operativsystemet og omtrent alt annet som ligger på den være veldig mye raskere. Oppstart av programmer og selve datamaskinen vil gå mye fortere og selve opplevelsen av Pcen vil være mye mer "snappy". SSDen er på 120GB, som er stort nok for det du trenger å ha på den, selve operativsystemet, mest brukte programmer og programmer som krever ekstra lang tid på å starte.

 

Kabinett: Fractal Design Define R3 er en gammel klassiker av et kabinett, det er stilrent, solid og støydempet. Kabinettet er laget for det meste av metall. Kabinettet finnes også i hvitt til samme pris (selv synes jeg det hvite ser best ut). Hvis du ønsker et annet et kan du se etter for eksempel Corsair Carbide 400R som også er solid bygget, men har en litt annen stil.

 

Minne: Disse minnebrikkene er stabile, billige og små. Små minnebrikker passer fint hvis du en gang i fremtiden skal ha en annen kjøler på prosessoren for enten overklokking eller mindre lyd. De ser heller ikke så stygge ut. 8GB minne skal være mer enn nok til de oppgavene du beskriver at dus kal gjøre.

 

Hovedkort: kortet kommer med mange funksjoner som er fine å ha, og er godt for prisen. Men en av funksjonene det ikke har er overklokking, skal du trenge noe som legger til overklokking på funksjonslista går du får det 41kr dyrere P8Z77-V LX (dette krever også en dyrer prosessor som nevnt over).

 

I dette oppsettet er det ikke tatt med operativsystem! Dette er fordi Windows 8 snart kommer ut. Det er mulig å installere en 90 dagers prøveversjon av Windows 8, men etter 90 dager må det installeres et nytt operativsytem (da har Windows 8 kommet ut). Man kan ikke oppgradere fra prøveversjon, hele operativsystemet på installeres på nytt. Windows 8 vil komme ut 26. Oktober og vil koste mellom 300 og 500kr.

 

Her er linken til nedlasting av 90 dagers prøveversjon: http://msdn.microsof...r/jj554510.aspx

Nedlastning krever at du logger inn med en Microsoft konto.

 

Skulle det være slik at du ikke liker Windows 8 sitt Modern UI, finnes det veier rundt. En av disse heter Start8 og er laget av Stardock. Start8 tar tilbake den vanlige Startmenyen fra Windows 7, men med enda flere muligheter. Mulighetene inkluderer mye enklere endring av selve knappen og det å ha en mindre versjon av Modern UI delen som startmeny.

 

Her kan du laste ned Start8: http://www.stardock.com/products/start8/

Nedlastning krever at du tar imot en mail fra Stardock og laster ned via en link i mailen.

 

- Ole

Endret av Olestokk
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ville heller gått for et Z77 hovedkort når du først har valgt en ivy bridge prosessor...

 

Den merkbare forskjellen på H77 og Z77 er det at H77 ikke har muligheten til å øke/senke multiplieren til prosessoren for å øke/senke klokkehastigheten. H77 er like mye et Ivy birdge verdig chipset som Z77. Det er også kommet frem i posten min at hvis overklokking skal gjøres må hovedkortet endres til et med Z77 chipset.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...