Gå til innhold

[Løst] Tips til router


Anbefalte innlegg

Jeg har Canal Digital maxi med en fart 12,5 Mbps og nå har jeg planer om å øke den til 70 Mbps. Routeren jeg har nå er Dlink DI-524. Det er 802.11G type. Men jeg lurer på om den er bra nok eller om jeg bør kjøpe en ny en. Evt hvilken bør jeg kjøpe. Jeg er student så jeg har ikke mye penger.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei!

 

For det første har den bare g-standard på trådløst. Det vi si maks teoretisk 54 Mbit/s teoretisk (i realiteten bare en maks 15 - 20). For det andre har den dårlig ytelse også kablet (WAN <--> LAN), så den vil ikke nytte 70 Mbit/s her heller.

 

Så for å utnytte CD 70 Mbit/s må du oppgradere router

Lenke til kommentar

Skal du ha en billig men rask router, så får du et tips her: https://www.amentio....aign=TL-WR941ND

 

Denne bør yte 70Mbit trådløst og kablet.

Å kjøpe noe uten gigabit og 5 GHz i dag er dumt. For 6-700,- får du en med dualband og gigabit støtte. Dette er en kritisk komponent i etthvert nettverk, som man kommer til å ha i mange år, så dette er ikke komponenten man sparer inn en hundrelapp eller tre på.

Lenke til kommentar

Å få 300 Mbps (teoretisk) krever at man benytter dobbel frekvensbredde, noe som er lite gunstig på 2,4 GHz-båndet. I tillegg er det såpass mange andre støykilder (nabonettverk og annet) som er med på å senke hastigheten og øke responstida, spesielt når man får litt avstand til aksesspunktet (og da dropper hastigheten fort). Så er man ute etter en skikkelig ytelsesforbedring må man gå over til 5GHz-båndet.

 

PCmag er heller ikke helt fornøyd med ytelsen til den du linker til:

For a street price of about $60, TP Link's router packs in a decent number of features. But I was disappointed with its performance, and the average consumer will find the interface extremely spare and help system unhelpful. If you don't need much handholding, you might be tempted by the price, but the two low-cost entries from Linksys are easier to use and deliver far better throughput.

 

Dette er jo også en gammel router, med Draft-N og svak maskinvare i forhold til litt dyrere og langt nyere routere. Har man råd til å betale for 70 Mbps i måneden syns jeg ikke 6-700,- høres ut som "mye penger". :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...