Gå til innhold

Amerikansk eller norsk bankkort


bamsemumser

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Finner du deg en amerikansk bank som tilbyr gratis konto til elever/studenter er det bare å kjøre på med amerikansk bank.

 

Hvis du ikke klarer det og alternativet er å opprette konto som har en del avgifter forbundet med den så må du prøve å estimere bruken din og vurdere hva som vil koste deg mest.

Lenke til kommentar

Hæ?

 

En har jo ikke mer glede av den sterke krona om en utelukkende beholder norsk konto. Snarere tvert i mot. Det er vel like sansynlig at kronen svekker seg mot dollar frem over som at den styrker seg videre, Uansett så er vel ikke valuttaspekulasjon det som bør være det viktigste i denne avgjørelsen.

 

Det er jo nok av banker som har ganske hårete gebyrer for bruk av kortet i utlandet. Slike gebyrer spiser fort opp hva du eventuelt måtte tjene på en heldig kursutvikling.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Godene kan komme begge veier, men på norsk konto så er du ihvertfall trygg om dollaren kollapser enda mer, som da vil føre til at du blir rikere fremfor fattigere. Jeg har norsk konto som jeg bruker i Storbritannia, noe som gjør at jeg er flere tusen kroner rikere den ene dagen og noen 1000-lapper fattigere den andre. Dermed så kan jeg koordinere store kjøp ved å flytte over pengene jeg trenger til britiske pund mens punden enda er lav, slik kan jeg spare nesten 4000kr på studieavgiften min. Derimot om du har hele formuen din i dollar og dollaren kollapser, så vil det virkelig svi når du vil ha det tilbake i norske kroner.

 

Den norske krona er trygg, så trygg at internasjonale investorer begynner å kjøpe norske kroner i denne økonomi-krisen.

 

Jeg har Skandiabanken, de har null gebyrer i utlandet, med unntak av en Visa-veksleavgift på 0,75%, noe man må betale uansett.

Lenke til kommentar

Jeg har Skandiabanken, de har null gebyrer i utlandet, med unntak av en Visa-veksleavgift på 0,75%, noe man må betale uansett.

Hele poenget med å vurdere å opprette en konto i USA er jo nettopp det at med en amerikansk bankkonto betaler TS ikke dette vekslingsgebyret i og med at han har USD på kontoen. Vekslingsgebyret er forøvrig ikke 0,75%, det er 1,75%. Det er mulig du er såpass flink å gjette når pundet går opp og ned at du klarer å tjene inn igjen den marginen på å drive valutaspekulasjon, men å anbefale det for trådstarter burde du la være.

Endret av Inge Rognmo
Lenke til kommentar
Angående vekslingsgebyrer så må du betale uansett. Har du inntekter i norske kroner og penger i en norsk bank så må du før eller senere veksle til dollar. Ved veksling til dollar vil all banker legge inn en forjenestemargin. Det slipper du ikke unna.

 

Dette er misvisende. Hvis du gjør en utenlandsoverføring fra en norsk bank er det ikke snakk om noe valutapåslag på 1,75%. Med noen unntak, har de fleste norske banker en valutaspread på mindre enn 0,2%. Til gjengjeld må du betale et gebyr på 20-50 kr per overføring ved bruk av nettbank. Et unntak her er Skandiabanken som gir betydelig dårligere kurs, men ikke tar noe fast gebyr.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Jeg var faktisk ikke klar over at spreaden var så lav. Min erfaring med å sende penger til USA er at mye forsvinner på veien. Har oppleve at folk som skulle ha 1000 dollar ender opp med å få 900.

 

Hvis du sender i NOK vil det være en utenlandsk bank som veksler, og de kan sikkert gi mye dårligere kurs enn en norsk bank vil gjøre hvis du sender i USD.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...