Gå til innhold

[Løst] Kresjet uten bil-lappen..straff?


Tranbear

Anbefalte innlegg

...å jaggu de var jeg så heldig å klare å kræsje også, svært uheldig.

Dine ord, ikke mine. Sagt for en time siden og også flere ganger gjennom tråden. Så da får du rette det at du ikke unnskylder til deg selv, for du har nemlig gjort det flere ganger.

 

Kolisjonen var et uhell, men det skjedde pga du overvurderte deg selv og ikke hadde hverken erfaring eller avstand nok til å mestre situasjonen, så enkelt

så du sier at når noen er dom nåkk til å gjør en forbrytelse for å så drite seg ut med å bli tatt eller krsæje som jeg gjor i mitt tilfelle så er man ikke uheldig? sjølom han fortjener det, sidan forbrytelsen blei gjort så er han uheldig og dom som i det heile gjør det. men nåkk om de

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tommy, det som skjedde deg skjer ikke med noen som bør ha fått lappen i hvert fall eller har en viss mengde med kjøreerfaring. Til og med folk som har mange års kjøreerfaring kan gjøre små feilberegninger, men din situasjon var ikke det minste spesiell. Hele tida, hver dag, er det biler som sakker farten og svinger uten å blinke i kryss. Jeg nekter å tro at dette var den første gangen det skjedde hvis du har øvelseskjørt på trafikkerte veier før. Det er en stor forskjell på å ha skikkelig uflaks i et lite trafikkuhell under forhold man ikke er herre over, og å rett og slett være for dårlig til å kjøre.

 

Det er en forskjell på å øvelseskjøre sammen med noen og å kjøre alene. Når du øvelseskjører, kan kjørelæreren bremse, skrike ut og ta tak i rattet ditt hvis det oppstår en farlig situasjon, slik at risikoen ikke er så stor. Når du kjører alene, hviler alt ansvar på deg, og kjøringen avgjør ikke hvorvidt du får lappen eller ikke, men hvorvidt du ser morgendagen eller ikke. Tenk på det, det er kjipt å utsette oppkjøringen og vente på å få lappen. Alle som har tatt lappen selv vet hvordan det er å klø etter å sette seg i førersetet på egenhånd og nyte friheten på veiene. Men det er enda kjipere å miste livet eller bli permanent funksjonshemmet fordi du ikke var klar for lappen likevel.

 

De aller fleste 17-årige gutter tror selv at de er kjempegode til å kjøre allerede før de har fått lappen, og når de har fått den, er de verdensmestere. Jeg trodde også det da jeg kjørte opp for første gang. Jeg måtte stryke et par ganger før jeg forsto alvoret, og det var kjipt for økonomien, men i dag har jeg full forståelse for det. Jeg var ikke klar for å slippes ut på veiene alene den gangen.

 

Ingen av oss kan hindre deg i å gjennomføre oppkjøringen, og kanskje du har en god dag og får lappen, men det betyr ikke at du er klar for den om få uker. Uansett, husk å fortelle kjørelæreren din om uhellet ditt når dere har tatt den siste finpussen på kjøringen og du lurer på om du er klar.

klar over at dette er eit sjeldent tilfelle, og som sagt, jeg vet det er min feil og at jeg trenger mer kjøring som jeg også har sagt tidligere :) men skal snakke med kjørerlærar og har lært av min feil, min raksjonstid var ikke god nåkk, jeg var ikke oppmerksom nåkk og avsanden var nåkk for kort. detter er noe jeg vil ta med meg videre som jeg har også sagt tidligere :-) feilen er gjort, kan ikke gjør noe mer med dette nå..
Lenke til kommentar
Gjest Harley Quinn

Det har skjedd flere ganger at folk bråstopper uten blinklys og bestemmer seg for å brått heve seg inn en sidevein uten verken å blinke eller legge seg riktig i veien, til tross har jeg fortsatt ikke truffet noen av disse bilene, selv om det betydde at jeg måtte heve meg på bremsen, hvilket endte opp i at bilen "døde" og den satte på nødblinken sin! Men, jeg traff ikke bilen foran fordi jeg hadde stor nok avstand, og det er det som er viktig!

 

Jeg har også hatt en annen bil oppi rompa mi fordi den personen ikke beregna god nok avstand, til tross for både blinklys og riktig plassering i feltet! Så kan man ikke slik burde man ikke ha lappen!

Lenke til kommentar
så du sier at når noen er dom nåkk til å gjør en forbrytelse for å så drite seg ut med å bli tatt eller krsæje som jeg gjor i mitt tilfelle så er man ikke uheldig? sjølom han fortjener det, sidan forbrytelsen blei gjort så er han uheldig og dom som i det heile gjør det. men nåkk om de

Plz les hele tråden du svarte på - jeg redigerte og la til noe.

Nå har vel det at du kjørte ulovlig lite med hvordan du kjører, så la det ligge.

Jeg har nesten ikke prøvd surfing, jeg er dårlig på det. Ok, så jeg drar på stranden og prøver meg igjen. Jeg faller - kaller du det et uhell, eller bare noe som nesten var dømt til å skje pga jeg ikke kan det godt nok?

 

Poenget er at alle faller, men se på en nybegynner og en erfaren - mestringen er på 2 forskjellige plan.

Endret av kandasa
Lenke til kommentar

Har vært borti lignende. Satt i en bil med en kompis (kompis 1) da vi ble påkjørt bakfra av en annen kompis (kompis 2) som ikke hadde lappen. De ble enige om at de skulle sende bilen til (kompis 1) på verksted, at bilen skulle bli fikset og reparert til perfekt stand slik den var før påkjørselen, og kompis 2 skulle betale. På denne måten så fikk de ordnet det opp ganske greit. Kompis 2 fikk ikke utsettelse eller regresskrav, men det ble selvfølgelig et stort økonomisk tap for han. Regninga for en bakfanger, oppretting av bagasjeluke, montering og lakkering koster i underkant av 30k, kun for kompis1 sin bil.

 

Er selvfølgelig mulig å få dette billigere om du er så heldig og har kompiser som jobber på verksted, da kan de gjøre jobben svart.

Lenke til kommentar

Nei. Er virkelig ikke noe problem å gjøre opp for skade uten å bruke forsikring. Det er greit å ha skademeldingen ferdig skrevet i bakhånd (fra han som ble påkjørt) om han som kjørte på ikke gjør opp for seg.

 

Så lenge det kan være personskader i etterkant så jo. Er det et stort problem for han som kjørte ulovlig.

Lenke til kommentar

Ja. Penger er mer verdt enn fremmede menneskers liv.

 

Du er jo dum, mer sier jeg ikke. Uansett jeg hadde anmeld fyren, ettersom skader av bilulykker kan komme senere også. Jeg har utgifter på hele 8000 ,- per mnd etter en bilulykke så det så. Dette skjedde noen mnd etter ulykken så får alt dekket heldigvis men hadde han betalt under bordet nei.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Eg hadde aldri godtatt penger under bordet for og ikke ta det "den rette veien". Senskader som oppstår i ettertid(enten det er på bilen eller på kroppen min) er umulig og sette en pris på, og derfor umulig og få betalt for i forkant. Eg har ingen problem med at motparten gjør opp kontant selv utenom forsikringsselskapet, men saken skal rapporteres inn og forsikringsselskapet skal ha skademeldingen og være involvert i saksgangen.

Lenke til kommentar

Bilen min ble påkjørt bakfra i en nesten stillestående kø.

Alt skjedde temmelig langsomt, selv om det ble et ubehagelig rykk.

 

Jeg og bakomkjørende stoppet på en parkeringsplass, snakket sammen og inspiserte skaden.

Bakenforkjørende bil var rød, og hadde etterlatt et "kyssemerke" på nummerplata mi.

Ellers ingen skade.

 

Ikke mye å bry seg om, så jeg gadd ikke å ta navn og nummer engang.

 

 

Je er ikke interessert i å ødelegge for folk så de mister sertifikatet.

Endret av Mannen med ljåen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...