Gå til innhold

Lage loddebolt


Anbefalte innlegg

Tenkte å lage meg en helt enkel loddebolt, men er ikke helt sikker på hvordan jeg skal gå fram. Finner diverse "oppskrifter" på nettet med dårlige bilder, men er ikke helt det jeg er ute etter.

 

Ledningen i veggen, bort til håndtaket, varmeelement ---&--#62; lodding. Men problemet er jo varmeelementet. Hvordan skal det se ut og fungere? Er det bare en metallspole eller hva er det? Hvor stor motstand må elementet ha for ikke å ta sikringene? Noe annet jeg bør vite?

 

Edit: Det skulle selvsagt stå "bolt" i overskriften, ikke "bold".

Endret av appelsinbrus
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Personlig ville jeg ikke satsa på det. Med mindre det kun er for å ha gjort det DIY, Weller sine er helt utmerkede og ikke alt for dyre for en god stasjon;) Clas Ohlson har også en grei en (Litt stiv kabel fra stasjon til bolt). Hvis du skal lodde litt mer enn en kabel i ny og ned så er det stasjon som gjelder. Uansett, til hva du spør om: Jeg regner ikke med du skal lage elementet. Tror det enkleste og tryggeste er å kjøpe reservedeler til en modell eller type og "modde" kretsen rundt elementet.

 

Her er link til et reserve element til en LAV pris (http://www.ebay.com/itm/Replacement-40W-AC-220V-Soldering-Iron-Solder-Heating-Element-Core-/320959807269?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4abab1ff25)

 

Steff

Lenke til kommentar

Takk for tipset og linken, men faktisk så må jeg i sammenheng med foretaket mitt få laget eller kjøpt meg en varmluftslodder så fort som overhode mulig. Jeg skal alltids få til blåsefunksjonen, da det ikke skal all verdens til, men det er varmeelementet som er problemet. Skulle helst hatt den i dag, men har ikke tid til å kjøre de 4 milene til nærmeste sted der de selger loddeutstyr. Dessuten er det få/ingen som selger varmluftslodder, de fleste selger bare bolter, så tenkte bare å lage meg en. Jeg trenger jo bare et varmeelement for å få det til.

 

Antar det "bare" er snakk om å få nok motstand i et element for at det ikke skal bli kortslutning, men hvor mye motstand er det snakk om? Gikk elektro for 10 år siden, men er ikke helt stødig i de greiene der lenger.

Endret av appelsinbrus
Lenke til kommentar

Det virker riktig, nå aner jeg ikke helt hvordan en loddebolt fungerer. Men hvis det er for spenningsregulator, så vil du trenge I=P/U=150/230=0.65A. En motstand som skal brukes på 230V og skal gi 0.65 A trenger å være R=U/I=230/0.65=354Ohm. Men da vil du vel også trenge en 150 Watts motstand? Det kan være et problem? hehe.

 

Som sagt så vet jeg ikke hvordan en loddebolt fungerer, så utregningene kan være helt feil. Har du noe skjema? Men her har du hvertfall tallene man kan få med en loddebolt på 150Watt i 230v spenning. Håper det ga noe mening:)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...