Gå til innhold

Varmeproblemer - Kjølepasta? Hvordan? (Bærbar)


Bartin

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har ikke noen erfaring med kjølepasta, og trenger litt hjelp fra dere. Grunnen til at jeg vurderer dette er at jeg vil gjøre det meste selv for å spare penger, samtidig som all garanti er utgått. I tillegg har jeg både flashet ny VBIOS, rensket for støv, reformatert PC og oppdatert drivere. Bruker til og med kjøleplate under PCen.

 

Så, hvilken kjølepasta bør jeg skaffe meg, og hvor er det jeg skal føre dette på?

 

Legger ved et bilde om det kan være til hjelp!

 

Takk for all hjelp! :)

 

Edit: Bilde ble tidligere brukt i en annen tråd. Viste hvor det varmeste punktet var.

post-122487-0-02283100-1345400217_thumb.jpg

Endret av Bartin
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Temperaturene ligger på ca. det samme som før vil jeg si. Usikker på om jeg har gjort feil, enten ved å ha for mye eller for lite pasta på. Brukte en q-tips til å føre utover pastaen.

 

GPU.

post-122487-0-77476700-1345734988_thumb.jpg

 

Er usikker på om jeg skal ta av disse to flakene (grått), og om det i det hele tatt er kjølepasta? Det er isåfall et ganske tykt lag som ligger på!

post-122487-0-29101000-1345734991_thumb.jpg

Endret av Bartin
Lenke til kommentar

De 'flakene' er nok laget av et et eller annet varmeledende materiale, og formålet er å lede varme fra det jeg tipper er RAM-brikker over til 'kobberplaten'. Jeg tipper det var et lignende 'flak' på prosessoren.

Det enkleste er vel å fjerne 'flakene' og smøre et tynt lag kjølepasta på RAM-brikkene - like tynt som på prosessoren - før du legger kobberplaten oppå.

 

Hvis 'flakene' er tykkere enn kjølepastalaget på prosessoren, så kan varmeledningen fra prosessoren til kobberplaten bli redusert pga. dårlig termisk kontakt.

 

Var det i det hele tatt noen vits i å plukke fra hverandre dette kjølesystemet? Jeg tviler på at du vil registrere noen merkbar forskjell.

Lenke til kommentar

Var ikke akkurat mye arbeid i å plukke i fra hverandre. I tillegg var det så vidt kjølepasta igjen, så ja, ved å legge på ny trodde jeg skulle gjøre en merkbar forskjell. Skal heller prøve å ta av "flakene" og legge på ny der også.

 

Edit: Spiller litt nå, og må si at dette gjorde virkelig susen! Har ikke temperaturer over 68 grader, og den slår seg ikke av :) Takk for all hjelp!!

Endret av Bartin
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...