Gå til innhold

Båtprosjekt eller søppel?


Anbefalte innlegg

Hei, har kikket på denne båten her: http://www.finn.no/finn/boat/used/object?finnkode=36329209

 

 

Tenkte å bruke tid å penger på en båt til å bo i. denne har sykt potensiale, men hva er faren for at den f.eks knekker vis jeg tar den på land?

 

 

OG hvor mye vil det koste å ta den opp?

 

 

Vet det er mye som må gjøres, sånn den ligger nå er det litt vann inne i båten, den lekker nok ikke i skroget, men må taes opp å gå over.

 

 

Eller er dette bortkastet penger?

 

 

Siste spårsmål: hva skal jeg gjøre om den ikke kan brukes? ta den opp, plukke den fra hverandre? kjøre halveis til danmark å senke den?

 

 

TAkk

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ei skjøyte kan taes på land akkurat som alle andre typer båter så det er ingen problem, problemene begynner etter noen måneder når huden/bordgangene begynner og tørke samt at båten kan få permanente vridningsskader hvis den ikke er støttet riktig opp.

 

Det står at vekta er 90 tonn, men tror nok at den bikker over 100tonn for denne båten, åkkesom så trenger du to 500 tonns mobilkraner som vil koste deg rundt 25000.- og leie, men dette er avhengig av lokasjon.

 

Skroget er sannsynligvis furu på eikespant eller eik på eik, og restaurere opp et skrog av denne størrelsen og type selv om man er entusiastisk og står på vil det ta minst et par år samt koste rundt 200.000.- hvis man må bytte ca. 70% spant, 30% kjøl, 80% hud samt hele dekket og slitekjøl, noe som er normalt på denne type prosjekter "bildet av skroget indikerer at det må full restaurering til".

 

Den danske Alpha motoren er veldig fin, men enormt dyrt og fikse, sannsynligvis er det også Heimdal vribart propellanlegg men det er helt kurant og reparere samt at det behøver ikke å koste mange tusener og fikse feil.

 

Bortkastet penger, vel er du entusiastisk nok og ikke har noe annet å gjøre de neste 20.000 timene samt forsake alle venner/familie i tidsrommet samt tre/fire hundre tusen kroner og bruke så er dette et flott prosjekt men det er mye negativt som burde tenkes grundig igjennom først.

  • Denne type båt må skjøtes på samme måte som et hus, så du blir aldri kvitt den uten og få solgt den igjen.
  • Er eller hvis Riksantikvaren kommer med på prosjektet forplikter du deg på flere plan og har ingen handlefrihet angående endringer av opprinnelige tegninger og materialvalg.
  • Sjøfartsdirektoratet er inne i bildet når båter er over 15 meter/50 brt., så du må fremvise komplett målebrev, stabilitet/krengningsprøve etc., må du produsere dette på nytt kan det fort koste en 140.000.-
  • NOR/NIS er også inne i bildet, er ikke skjøtepapirene i orden har du en stor byråkratisk kvern som motarbeider deg.
  • Du trenger sertifikat for å seile denne skuta "dekksoffiser klasse5"
  • Du trenger et snekkerverksted med store trebearbeiding-maskiner, kan tenke meg at du kommer langt med 100.000.- hvis du er heldig og finner gamle maskiner i god stand.
  • Bryggeplass med en forståelsefull eier.
  • Du blir litt smårar på sikt :)

Gir du opp prosjektet har du to valg, finne en ny tulling som overtar, eller senke skuta, siste alternativ kan fort koste deg flere hundre tusener hvis det blir oppdaget eller at noen får ødelagt trålerutstyr. og ja alle skip/skuter er identifiserbar omtrent ned til siste nagle.

 

Jeg har selv holdt på med et tilsvarende prosjekt men med en 64" lasteskute av meget god tilstand i ca. 12 år før jeg solgte den, selv om jeg brukte båten hele tiden var det et never_ending prosjekt. Kjenner til flere skilsmisser, konkurser, tap av store beløp samt mye fortvilelse blant andre med tilsvarende prosjekter.

 

Til sist, skaff deg ei skjøyte på ca.40" til og begynne med som koster ca. 100.000.- i innkjøp, da har du en båt som er relativ i god stand, relativt lite med råte, kan brukes samt bo i og enklere å bli kvitt i etterkant.

Endret av Nautica
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...