Gå til innhold

Petroeumsteknologi (NTNU 5 år) VS. bachelor i geologi?


pedropet

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvorfor lurer du på dette? Studerer du geologi, og har lyst til å bytte over til petroleumsteknologi? Eller sliter du med å velge hvilke av disse studiene du skal velge? Hvis det er den førstnevnte, kan du sjekke petroleumsteknologi sin fagplan på ntnu sine sider. Hvis det er det andre alternativet, så kommer det veldig an på hva du har lyst til å jobbe med. Jeg kan kanskje være til hjelp hvis du utdyper det litt

Lenke til kommentar

I petroleumsteknologi lærer du det mest nødvendige innenfor geologi, men gjerne veldig overfladisk.

 

Du lærer generelt om geologi, hvordan verden er bygget opp, viktige mineraler, fossiler og slikt, i tillegg til petroleumsgeologidelen hvor du ser på facies, sekvensstratigrafi, bergartstyper og lærer om hvilke avsetningsforhold som kan gi gode kappebergarter, gode reservoarbergarter og gode kildebergarter.

 

Ellers er det fritt frem med valgfag for å fylle inn resten, men petroleumsteknologi dreier seg i grove trekk om drilling, reservoarteknikk og produksjon, altså det man holder på med ETTER man har peilet seg inn på et reservoar. Petroleumsgeologi tar for seg søken etter disse reservoarene, hvordan man finner dem og hvordan man går frem for å bedømme om feltet er verdt å satse på mtp en utbygging.

 

Geologi er en mye mer praktisk anlagt studievei, teknologi er til tider svært teoretisk. Fordelen med geologi er at du kan i mye større grad bruke fantasien og være kreativ med å finne nye fremgangsmåter, mens teknologidelen er mye mer låst, og er grei for de som liker "to streker under svaret".

 

 

På Universitetet i Stavanger er petgeo og petek bygget opp forholdsvis likt på bachelornivå. Geologi har hovedvekt på sedimentologi, stratigrafi og petrofysiske metoder (alt som har med selve bergarten å gjøre), mens teknologi har hovedvekt på produksjonsstyring, reservoaranalyse og drilling. Begge studieretningene har tunge fag som er generelle, i den forstand at de er nyttige for andre enn petroleumsingeniører og geologer, slik som elektromagnetisme og fluidmekanikk.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...