Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Kan jeg kjøpe bil uten forsikring


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nå er den bilen jeg har tenkt å kjøpe en dagstur unna, så da er det kanskje lurt å ha forsikring før jeg henter den og det har vel ikke noe å si om jeg får noen andre til å kjøpe den for meg og bringe den til meg siden det er bilen det går på og ikke personen... Men samtidig itt dumt å kjøpe foriskring for en bil jeg ikke har sett. For et paradoks. Dette er isåfall min første bil og første forsikring.

Lenke til kommentar

Vil foreslå at du kjøper prøveskilt, som koster deg 250 kr dagen som du setter på istedetfor orginalskiltene jeg tror dette skal være lovlig (Du kan uansett undersøke om dette er lovlig ved å ringe biltilsynet i morgen.) og du har da forsikring for turen hjem uten at forsikringen står på tidligere eier, regner med at om det blir kjøp vil ikke tidligere eier ha forsikringen på seg, det ville ikke jeg hatt, med mindre jeg kjente vedkommende godt.

 

Du kan vel unasett ringe forsikrinsselskapet ditt og sette en forsikring på deg, med forbehold om kjøp, ergo at den ikke gjelder om du ikke kjøper, men at du da ringer med en gang du vet om det blir kjøp eller ikke.

Endret av Inz4ne
Lenke til kommentar

IHHT til FAL så er du dekket i inntil 14 dager etter overtagelsen.

 

Du kan derfor bruke "andre sin forsikring" det er uklart definert i BAL men vi praktiserer det i IF i vertfall som innefor "rimelig tid"

 

Alså i praksis, du kjøper en bil, du "får ikke kontakt med forsikringssleskapet den dagen" det kan være en Fredagskveld, og du får ikke forsikret bilen før Mandagen, så er du fortsatt forsikiret via den tidligere eigers selskap på egne vilkår.

Lenke til kommentar

OK. Kan jeg kjøpe bilen for så å la være å forsikre den? Er i en jobbsøker prosess nå, så tror forsikringen bør tas etter jeg har ordnet fast jobb. Hvor mye har det for forsikringen å si om jeg har jobb eller ikke? Og har det noe å si hvor mye lønn jeg har? Og er det binding på forsikringen? Tenker kanskje å studere til neste år og da tror jeg at jeg kommer til å selge bilen.

 

BTW: IHHT, FAL og BAL er totalt ukjent begrep.

Endret av FrihetensRegn
Lenke til kommentar

Du kan levere inn skiltene på bilen(avregistrere den, men den må fortsatt omregistreres til deg), og da trenger du ikke forsikring på den. Du kan da ikke kjøre bilen annet enn hvis du tar ut prøveskilter (til flytting eller prøving, ikke til generell bruk), og da får du ansvarsforsikring inkludert i prøveskiltene så lenge vilkårene ellers er oppfyllt. Du kan ikke få ut prøveskilt hvis bilen ikke er avregistrert. Det koster ingenting å avregistrere en bil, og det koster ingenting å få skiltene ut igjen etterpå, så lenge det ikke er mer enn 6 måneder mellom skiltene ble levert inn til de tas ut igjen for da blir de fysiske skiltene makkulert og du må betale for å få nye (koster under 200kr nå om dagen for nye skilt og det tar 3-4 dager).

 

Et alternativ for deg hvis du ikke har tenkt å bruke bilen er at du leverer inn melding om eierskifte og skiltene samtidig på en trafikkstasjon sammen med tidligere eier, og tar ut prøveskilt for flytting av bilen med en gang. Da er du sikker på at du har forsikring. Hvis du velger å kjøre den på tidligere eiers forsikring kan det ikke garanteres at du faktisk har forsikring (tidligere eier kan f.eks ha latt være å betale, og bilen har ikke enda blitt begjært avskiltet)

 

Hvis du skal kjøpe en bil så kan du bestille forsikring på den før du kjøper den, og det er ikke bindingstid på forsikringen, men du må ikke regne med at du får tilbake 11/12-deler hvis du sier den opp etter en måned, men du må ikke betale for hele året hvis du sier den opp før året er gått. Det er ikke bindingstid på forsikringen.

 

Forsikringsselskapet bryr seg ikke om du har jobb eller ikke, bare du kan betale for deg og evt. at du er kredittverdig (ikke har betalingsanmerkninger).

Endret av gxi
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...