Gå til innhold

Den store 3D Print Tråden - Printer du?


Anbefalte innlegg

etter nå god stund med Fusematic kan jeg trygt si at printeren leverer etter alle forventninger. Jeg får lett til samme kvalitet som på makebot replicator dual - men pga mangler i open-source software er ikke finish like bra - algoritmer som bruker av makerbot er ett par hestehoder foran - uten tvil.

 

I den forbindelse så lurte jeg på om noen har erfaring med Simplify3D fra http://www.simplify3d.com/?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva merker du forskjell på?

Det er rekkefølgen i hvordan ting printes, ofte så skjønner ikke open-source slicere at veggen er for tyn, ofte etterlatter de små biter utenfor første laget for så binde de sammen på neste lag. Finish på overflaten er ikke like myk og fin og innfyll ofte blir printet på steder der den ikke trengs eller ikke blir printet der den trengs.

 

Jeg opplever både Cura og Slic3r som ett hak mindre smarte enn den siste Makerware fra Makerbot. Fusematic er uten tvil er betydelig bedre printer med helt konsistente utskrifter og ytelsen - men software er rett og slett for dårlig.

Lenke til kommentar

Postet først på et engelsk forum for gamere med funksjonshemminger. Bruker mus og on-screen keyboard, så jeg orker ikke skrive det på nytt på norsk.
------------------------------------


So, my left hand is no longer able to use the keyboard. Goodbye WASD games...

Well,no... I have designed a controller I can hopefully use. When i get my 3d printer I will know.

Take a look at my preliminary design.
post-7995-0-19044000-1397340773_thumb.jpg

I have not gotten the parts yet so the measurements are off. But the idea is to move the inner square against the side buttons on the outer square. Those will be mapped to WASD. + Each finger has a button.

Thoughts? Ideas for improvements?

 

Edit: Laget en egen tråd. https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1577171

Endret av Obi-Wan
Lenke til kommentar

Da har jeg fått ut min første print fra Makiboxen min! Meget fornøyd med at alt er i orden, men ser at det blir en del finjusteringer framover før jeg kan forvente god kvalitet.

Printet kun ut en testkube (se bilde), men har planer om diverse diverse etterhvert :)

post-141884-0-74933400-1397596764_thumb.jpg

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

I'm back in the game! :D

Etter halvt år i limbo med 3d printeren har jeg endelig.. og da mener jeg virkelig endelig fått 3D printeren min til å virke igjen. Fikset en feil: nye feil dukket opp. Fikset de, nye feil igjen. Mye ebay og kundesupport for å få tak i reservedeler *phew*

 

etter nå god stund med Fusematic kan jeg trygt si at printeren leverer etter alle forventninger. Jeg får lett til samme kvalitet som på makebot replicator dual - men pga mangler i open-source software er ikke finish like bra - algoritmer som bruker av makerbot er ett par hestehoder foran - uten tvil.

 

I den forbindelse så lurte jeg på om noen har erfaring med Simplify3D fra http://www.simplify3d.com/?

 

 

Jeg kjøpte meg simplify3d forrige uke, og har brukt den siden :)
Kostet 850 kr, noe som er svært dyrt synes jeg. Det er et par oppgraderinger fra gratis alternativene der ute (har prøvd prontoface, kisslicer, sli3r og repetier), og jeg foretrekker definitivt simplify3d.

Lenke til kommentar

Jeg testet litt med Autodesk Inventor. Jeg fikk bedre og jevnere kanter på alle runde ting. Likevel har jeg fått et nytt "problem". Det oppstår bølger i z- retningen.

 

Skal justere, stramme reimer, smøre og tørke litt støv. Håper dette skal få jevnere print...

Lenke til kommentar

Sjekk også at selve rod'en er helt rett. Legg den på en glassplate, benkeplate eller whatever og se at den er _helt_ rett. Superviktig.

 

Jeg monterte i tillegg en sånn her: http://www.ebay.com/itm/CNC-8-x-8mm-Motor-Encoder-Shaft-Coupler-Connector-Flexible-Coupling-D20L25-/171309151577?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27e2d23559, og bare den alene gjorde faktisk mye forskjell. Stiv i rotasjonsretningen, men kan flexe i høyderetning. De fåes i alle kombinasjoner, jeg måtte ha en 3mm til 10mm for å få den til å passe på motorfestet.

Lenke til kommentar

K8200 fra Velleman - med en del modifikasjoner ;)

 

Har byttet ut og oppgradert det meste på den, til og med hotend. Spesielt Z-aksen er et stort på problem på disse printerne. Opprinnelig ble Z holdt av 3 stålstenger, 2 på en side og 1 enkel på den ene siden. Nå holdes den av 4 på hver side - med ny trapezoidal rod, flex coupling og nytt motorfeste. Z er dønn stabil nå.

Lenke til kommentar

Hei, folkens! Jeg har et Lowrance ekkolodd som jeg skal sette i en 17-fots skjærgårdsjeep, problemet er at foten er for lav. Og så lurte jeg på hvor mye en eller annen vil ha for å skrive ut en kloss til sette mellom foten og styrekonsollen. Den må være rundt 5 cm høy, og den er 9,5x9,5 cm på det bredeste, med huller til fire bolter (som sikkert er best å bore ut etterpå) og et hull til å føre gjennom kablene (som også kan bores ut hvis det blir enklest). Tipper det beste er at jeg sender originalfoten i posten til den som skal gjøre det. :) Send gjerne PM hvis det er det greieste.

 

Edit: Jeg oppholder meg i Mandalsområdet de neste par ukene, hvis det er noen i nærheten der.

Endret av Pallantir
Lenke til kommentar

Om du har en 3D-modell av saken fra feks Sketchup eller lignende, er det sikkert noen som kan printe den for deg! Om objektet skal printes med delvis infill (luft inne i "klossen", slik at man ikke bruker fryktelig mye plast) er det lurt å printe med hull slik at veggene nedover i hullet blir solide.

 

Edit: Send meg gjerne noen bilder med mål og fasong feks, så kan jeg gjøre et forsøk.

Endret av magnusalex
Lenke til kommentar

Hvor mye betaler dere for printerene?

Har ventet litt med 3dprinting med vilje så jeg ikke blir hektet og må oppdatere printerene hele tiden.

Ser for meg å kjøpe en til 30-40k ca.

 

Holder på å bytte hus og ser aktivt etter ett med eget rom for printeren.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...