Gå til innhold

Den store 3D Print Tråden - Printer du?


Anbefalte innlegg

3-D printing er vel i dag omtrent der PCen var for 30 år siden. Regner med at det ikke tar lang tid før vi kan bruke pellets istedet for de rullene med plast som brukes i dag. Deretter er nok ikke veien lang til gjenbruk av plast heller.

Da gjelder det bare å ikke bli for ivrig. De minste i familien vil nok ikke bli så blide om vi stjeler LEGOen deres for å printe spisebestikk. :whistle:

Er allerede maskiner til hjemmebruk som 'resirkulerer' abs plast tilbake til tråd. Tar også vanlige pellets.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fenele: Jepp! Den er billig, og den ser ut til å levere helt akseptable prints! Derimot vil du sikkert møte et par merkelige problemer og feil som gjenngår hos de aller fleste 3D printere både dyre og billige "hjemme printere". Disse feiliene er bare noe man må erfare og lære hvordan håndtere/redusere og finne ut av :)

 

"Bedre" printere kommer som sagt mest ann på dine software instillinger (som man lærer etterhvert) og hvor flink man er til å vedlikeholde printeren og hvor nøyaktig man kalibrerer den.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Jeg har sikkert et halvt kilo med scrap, og failede prints i tilfelle det kommer en plastic recycler som gjør at jeg kan gjenbruke det. Foreløpig tror jeg det ikke er blitt bevist enda at slike plastic recyclere klarer å lage gode filamenter som ikke er ugjevne. Selve filabot produktet tror jeg har eksistert på kickstarter i over et halvt år nå, men har vært ganske stille i det siste. Et tegn på at kanskje det ikke fungerer helt optimalt enda?

Lenke til kommentar

Noen med peiling. reprap og solidoodle, er de ganske like når det kommer til extruder? Lurer litt på om jeg skal prøve å finne et sted hvor jeg kan bestille filament av wood : )

http://www.formfutur.../laywoo-d3.html

 

Så finnes det fleksibelt filament.. ypperlig for reimer osv..

http://store.3dprintingsystems.com/index.php?route=product/product&product_id=157

Endret av PROuser
Lenke til kommentar

Noen med peiling. reprap og solidoodle, er de ganske like når det kommer til extruder? Lurer litt på om jeg skal prøve å finne et sted hvor jeg kan bestille filament av wood : )

Du må iallefall bytte nozzel om du skal bruke filament wood. Wood trenger 5mm mens Solidoodle har 3mm eller noe sånt.. mulig jeg er på bærtur men må iallefall endre nozzel.. :p

Lenke til kommentar

Finnes 1.75mm filament også

Her :)

 

Men har også tenkt på å prøve elastisk plast, men får se om det blir PLA først.

Ja, men nozzelen i Solidoodle er for liten til den type filament. er jo slike små trebiter i den der som blir for store til nozzelen, selvom diameteren på filamentet er i riktigstørrelse.

 

Du kan jo forsåvidt prøve så tilbakemelding, men veldig sikker på at det ikke vil fungere.

 

Elastisk PLA er også interessant, vurdert det selv men har ikke funnet 1.75mm av det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...