Gå til innhold

Apple skjerm


Anbefalte innlegg

  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Det finnes to versjoner av den skjermen, en med Mini DisplayPort (Apple LED Cinema Display 27'') og en med Thunderbolt (Apple Thunderbolt Display 27"). Og faktisk er det akkurat samme kontakten, da Thunderbolt bruker Mini DisplayPort kontakt, noe som gjør at det faktisk kunne være teknisk mulig. Dog er innmaten i Apple Thunderbolt Display 27" ikke slik at det går.

 

@Fruitdealer:

 

Selv om det finnes en DisplayPort versjon, så finnes det i realiteten ikke adaptere fra HDMI eller DVI til DisplayPort eller Mini DisplayPort (som egentlig er samme standard, bare ulik størrelse). Det finnes noen spesielle aktive adaptere (bokser for) HDMI to Mini DisplayPort, koster ca 700 - 1 000 kr og gir maks 1920 x 1200 oppløsning. Som er maks av det HDMI kan gi.

 

Når det gjelder DVI-D til DP eller mDP har jeg ikke funnet noen, men det er mulig det eksisterer.

 

Men her kommer et annet problem, dersom maskinen din ikke har Dual-Link DVI-D vil du ikke kunne drive en 27'' skjerm med 2560 x 1440 oppløsning. Single-Link DVI-D gir maks 1920 x 1200. Har du en stasjonær med dedikert skjermkort så er det sannsynlig Dual-link DVI, er det en bærbar kan du med 99 % sikkerhet glemme en slik skjerm. De fleste bærbare (unntaket er de med DisplayPort) kan ikke drive eksterne skjermer med mer en 1920 x 1200.

 

Det finnes ellers mange alternativer til Apple sine 27'' skjermer. De fleste er dog med matt skjerm. Flere av de er billigere, og bruker faktisk omtrent samme LG panelet som Apple. Meget rimelig er Yamakasi Catleap Q270, som bruker samme panelet som Dell U2711 og Apple sine skjermer. Forskjellen er at det er skjermer som ikke har klart Apple sine kvalitetskrav. Disse skjermene har ikke anti-refleks panelet som Dell etc bruker og er således glossy.

 

For meg er Apple sine skjermer ubrukelige grunnet refleksjonen - fryktelig irriterende i rom med mye lys/lyskilder.

 

Så punkt nr 1 for deg er faktisk å finne ut om du har maskinvare som kan drive en 2560 x 1440 skjerm. Om du har det - så har du endel alternativer. Om du ikke har maskinvare, ja da er spørsmålet om du ikke bør kjøpe deg en MacBook eller en bærbar med DP/Thunderbolt. Da kan du bruke Apple Cinema.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...