Gå til innhold

pc sub til stereo


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Mest sannsynlig ikke. Men mulig. Det kommer ann på tilkoblingene dine, og suben.

 

Hvordan PC sub er det? Er den fra ett surround anlegg, eller en stereo versjon. Førstnevne vil ikke fungere, den andre vil fungere.

 

Har du stereoversjonen, slik at du kun har en plugg som normalt ble plugget i PCen, ofte grønn, så må forsterkeren du kobler høytallerene dine har en variabel stereoutgang. Hvis dette er en forsterker fra hifi verdenen, ikke PC verdenen, så kan du da bruke en 2xRCA til 3.5mm hunn overgang og plugge i. Så må du stille volumet slik at den passer inn i lydbildet.

 

Er det en PC sub, og din forsterker er en surround hifi forsterker, så skal du kunne bruke samme overgang som nevnt over, men da kun bruke 1 av RCA pluggene i Sub Pre-out, bruk den hvite.

 

Er det en PC surround sub, så er denne bygd opp på en annen måte. Denne får både signal fra LFE utgangen (sort plugg), og henter inn signal fra alle høytallerene også (hvis bygd skikkelig). Og da er det ikke sikkert den vil virke ordentlig. Men det er bare å prøve med samme overgang som over, og først teste sort, men du må da finne ut om det er hvit eller rød som er LFE inngangen, den andre er senter kanalen.

 

Men må bare legge til tilslutt at alle PC subene jeg har testet (mange, inkludert muligens den beste av dem, Logitech Z5500) er søppel i forhold til hifi suber. Spesielt hvis de skal brukes sammen med normale høytallere, og gjerne med noen meters lytteavstand. En skikkelig sub koster faktisk ikke så altfor mye, starter man med en XTZ 10" til 3000,- så er man kommet meget langt. Hifi suber har som regel også bedre tilkoblings og innstillings muligheter. Kjøper man riktig, så kan man kjøre høytaller kabelene via suben for å hente ut signal den veien, når forsterkeren ikke har utganger for sub eller variabel stereo utgang.

 

 

Men har du navn og merke på sub og forsterkertypene du har, så kan man hjelpe enda mer, eventuelt bilde av baksider.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...