Gå til innhold

Importere vannscooter - hvor handler man og er det sikkert fra slike annonsesider?


Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Lyst å finne ut litt hvor mye det kan koste for å importere vannscooter. Hørte med et importfirma men de må først ha dimensjoner og mål på scooteren for å finne en importpris til meg så derfor tenkte jeg å se etter noen aktuelle vannscootere.

 

Har hørt mye snakk om import av vannscooter fra USA og Indonesia(eller var det Malaysia, eller et annet land? :p), men hvor handler man det isåfall? Fra fabrikkanten som Yamaha, Seadoo osv? Man må jo gjerne finne en "dealer" for å kjøpe en scooter(?), da man ikke kan bare trykke kjøp over nett så vidt jeg vet. Kan være jeg tar feil der men.

 

Så hvis det ikke er fra fabrikkanten sin side, er det fra annonsesider da? Som f.eks iboats.com som er "#1 Site for Everything Boating"?

Men er det "sikkert"? Tenk hvis jeg får en pakke stein, eller er det kanskje mulig å spørre importfirmaet om å skjekke for meg (hvis ikke dette er noe de gjør uansett?) at alt er som det skal før den sendes over til Norge?

 

Er jo også snakk om at man kan ta motoren fra hverandre så slipper man HK-avgiften, er dette noe jeg må eventuelt spørre selgeren om hvis jeg finner en båt på iboats.com? Eller hvis jeg finner noen som selger scooter over nett om de kan ta den fra hverandre, tror dere dette er noe de kan gjøre eller er det ingen som gjør slikt?

 

En del spørsmål så setter pris på svar! :)

 

 

Takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du kjøper fra noen som ser ut til å være en stor og seriøs forhandler bør du være rimelig trygg mot å få en pakke stein.

 

Men: Vær klar over at vannscooter pr. nå ikke er lovlig å kjøre i Norge (utenom definerte områder.) Det er innført nye forskrifter til Småbåtloven § 40, og Riksadvokaten har instruert politiet om å håndheve forbudet. Jeg vil fraråde deg å tømme bankkontoen for å kjøpe vannscooter nå, hvis ikke du har tenkt å kjøre et sted hvor det er gitt dispensasjon.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...