AnonymDiskusjon Skrevet 1. august 2012 Forfatter Del Skrevet 1. august 2012 Årsaken til at yogurt fungerer er at lactobacillus-variantene i yogurt trives på en så sur ph, at candida-soppen ikke har kjangs til å overleve. Disse lactobacillus-bakteriene senker ph-en gjennom melkesyren de utskiller gjennom sitt stoffskifte, og etter hvert så synker ph-en så langt ned at andre uønskede bakteriestammer og sopper ikke klarer å overleve sammen med de. Deretter så vil lactobacillus-stammen som har etablert seg stabilisere seg på et så surt nivå at de selv ikke er spesielt aktive, og kun reagere når de får fatt i næring. Lactobacillus-bakterier er en naturlig del av bakteriefloraen der nede, og med normalt renhold så merker man ikke at de er tilstede. De opererer gjerne i et ph-spenn på mellom 3 og 4, uten noe særlig til lukt. (Tilsvarende ph som fruktjuice, brus osv.) Bakteriekulturer er interressante greier. Behandler vi de rett så beskytter de oss, gir oss gode alkoholholdige drikkevarer, godt brød, og mye annet rart. Anonym poster: a0da1b65b281d558f19036bf3b0b981b 1 Lenke til kommentar
vidor Skrevet 1. august 2012 Del Skrevet 1. august 2012 Årsaken til at yogurt fungerer er at lactobacillus-variantene i yogurt trives på en så sur ph, at candida-soppen ikke har kjangs til å overleve. Disse lactobacillus-bakteriene senker ph-en gjennom melkesyren de utskiller gjennom sitt stoffskifte, og etter hvert så synker ph-en så langt ned at andre uønskede bakteriestammer og sopper ikke klarer å overleve sammen med de. Deretter så vil lactobacillus-stammen som har etablert seg stabilisere seg på et så surt nivå at de selv ikke er spesielt aktive, og kun reagere når de får fatt i næring. Lactobacillus-bakterier er en naturlig del av bakteriefloraen der nede, og med normalt renhold så merker man ikke at de er tilstede. De opererer gjerne i et ph-spenn på mellom 3 og 4, uten noe særlig til lukt. (Tilsvarende ph som fruktjuice, brus osv.) Bakteriekulturer er interressante greier. Behandler vi de rett så beskytter de oss, gir oss gode alkoholholdige drikkevarer, godt brød, og mye annet rart. Anonym poster: a0da1b65b281d558f19036bf3b0b981b Det du er inne på her er kjerneting i sykdomsforløp som desverre gjelder alt for mange. Kunnskapsløsheten krever alt for mange offer. Dysbiotiske bakterier i tarmsystemet kan gjøre svært stor skade, og med det stresset og kostholdet folk har så er det ikke rart det går galt. Det å følge bjellesauen når den er syk er kanskje ikke så bra ? Probiotika er et utrolig interessant tema, og jeg håper fokuset på dette kommer til å øke med tiden framover. De fleste ønsker jo å være sunne og glade, men da må man også ha kunnskapen om hvordan man oppnår det og være villig til å gjøre tiltakene. Lenke til kommentar
AnonymDiskusjon Skrevet 1. august 2012 Forfatter Del Skrevet 1. august 2012 Jeg har en liten surdeig som bor i et glass og gir meg godt brød. Nysgjerrig som jeg er, så har jeg lest mer enn nødvendig om hva bakteriekulturen min består av og hvorfor den fungerer slik den gjør. Det er synd at det ikke er mer utbredt med godt brød bakt på et vis som gir et resultat som harmonerer med kroppen vår. Mye hvitt mel og ukritisk bruk av hurtigjær er noe svineri. En av hundene mine sliter av og til med tarmflora i ubalanse. Det er så ille at den lager ulyder når det skjer. Anonym poster: a0da1b65b281d558f19036bf3b0b981b Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå