Slimda Skrevet 8. august 2012 Del Skrevet 8. august 2012 Det er vell ingen tvil om at det sunneste er å ha et balansert kosthold, med innslag fra alle matgruppene. Hadde det vært ingen tvil, ville ikke tråden blitt startet i utgangspunktet... 1 Lenke til kommentar
karantene Skrevet 8. august 2012 Del Skrevet 8. august 2012 Nåja, tror de fleste forstår at et balansert kosthold er sunt. Men av forskjellige grunner er det er mange som velger et annet kosthold likevel, enten det består av fastfood, forskjellige tåpelige dietter, slankepiller, helsekost eller råvegansk kost. Lenke til kommentar
fenele Skrevet 8. august 2012 Del Skrevet 8. august 2012 Men nå er vel definisjonen av et "balansert kosthold" ganske forskjellig fra person til person. Et "vanlig norsk balansert kosthold" består av alt for mye usunt fett, sukker og simple karbohydrater, lite protein og lite grønnsaker/frukt. Lenke til kommentar
Slimda Skrevet 8. august 2012 Del Skrevet 8. august 2012 Men nå er vel definisjonen av et "balansert kosthold" ganske forskjellig fra person til person. Nå er det snakk om et balansert kosthold, uten noen som helst tilknytning til noen som helst formeninger om hva det skal være. Det er det som er poenget, å finne ut hva som er det optimale balanserte kostholdet, ikke heve sitt eget kosthold fordi noen andres kosthold er elendig. 1 Lenke til kommentar
karantene Skrevet 8. august 2012 Del Skrevet 8. august 2012 Men nå er vel definisjonen av et "balansert kosthold" ganske forskjellig fra person til person. Et "vanlig norsk balansert kosthold" består av alt for mye usunt fett, sukker og simple karbohydrater, lite protein og lite grønnsaker/frukt. At nordmenn får i seg lite proteiner er fullstendig skivebom. Vi har aldri spist mer proteiner enn vi gjør i dag, de fleste spiser kjøtt i hvert eneste måltid. 1 Lenke til kommentar
fenele Skrevet 8. august 2012 Del Skrevet 8. august 2012 Men nå er vel definisjonen av et "balansert kosthold" ganske forskjellig fra person til person. Et "vanlig norsk balansert kosthold" består av alt for mye usunt fett, sukker og simple karbohydrater, lite protein og lite grønnsaker/frukt. At nordmenn får i seg lite proteiner er fullstendig skivebom. Vi har aldri spist mer proteiner enn vi gjør i dag, de fleste spiser kjøtt i hvert eneste måltid. Nå tenker jeg på ferdigmat og fordelingen av innholdet. Lenke til kommentar
Slimda Skrevet 8. august 2012 Del Skrevet 8. august 2012 Men er poenget å diskutere våre dårlige matvaner, eller er poenget å diskutere hva som faktisk er sunt og hva som sies å være sunt? For det førstnevnte er av ingen vitenskapelig interesse. 1 Lenke til kommentar
fenele Skrevet 8. august 2012 Del Skrevet 8. august 2012 Jeg trodde de siste 40 sidene var bare kverulering jeg Jeg orker ikke å diskutere dette teamet noe mer siden jeg bryr meg ikke om hva andre spiser og bryr meg heller om å spise sunt etter min definisjon og hva vitenskapen sier. Dere får kose dere videre med diskusjonen Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 8. august 2012 Del Skrevet 8. august 2012 (endret) Det er jo hele problemet at folk bryr meg heller om å spise sunt etter min definisjon og enn hva vitenskapen sier. Endret 8. august 2012 av the_last_nick_left 1 Lenke til kommentar
karantene Skrevet 8. august 2012 Del Skrevet 8. august 2012 Nå tenker jeg på ferdigmat og fordelingen av innholdet. Javel? Norsk ferdigmat inneholder mer enn nok proteiner. Begrepet vestlig, proteinfattig kost finnes rett og slett ikke. Lenke til kommentar
fenele Skrevet 8. august 2012 Del Skrevet 8. august 2012 Det er jo hele problemet at folk bryr meg heller om å spise sunt etter min definisjon og enn hva vitenskapen sier. 1/10. Lenke til kommentar
Slimda Skrevet 8. august 2012 Del Skrevet 8. august 2012 og hva vitenskapen sier. Nå var det akkurat det som tråden handlet om også. Dere har kommet med deres meninger og "vitenskapelige" fakta ang. råvegansk kosthold, og jeg har kommet med motargumenter fra mine vitenskapelige kilder. F.eks det om plante-enzymer. Fikk aldri noen tilbakemelding fra dere om det. 1 Lenke til kommentar
Boil-in-bag-ris Skrevet 8. august 2012 Forfatter Del Skrevet 8. august 2012 Jeg har jo svart at enzymer i mat hjelper til med fordøyelsen Slimda. Som f.eks bromelain. Lenke til kommentar
Kazuo Skrevet 8. august 2012 Del Skrevet 8. august 2012 Nå tenker jeg på ferdigmat og fordelingen av innholdet. Javel? Norsk ferdigmat inneholder mer enn nok proteiner. Begrepet vestlig, proteinfattig kost finnes rett og slett ikke. :!: virkelig? Lenke til kommentar
Boil-in-bag-ris Skrevet 8. august 2012 Forfatter Del Skrevet 8. august 2012 ps. I og med at rå mat er så grusomt og forferdelig så syns jeg det er jævlig rart at alle andre dyr på jorda klarer seg utmerket på rå mat. Vi er også dyr som de er. Lenke til kommentar
fenele Skrevet 8. august 2012 Del Skrevet 8. august 2012 og hva vitenskapen sier. Nå var det akkurat det som tråden handlet om også. Dere har kommet med deres meninger og "vitenskapelige" fakta ang. råvegansk kosthold, og jeg har kommet med motargumenter fra mine vitenskapelige kilder. F.eks det om plante-enzymer. Fikk aldri noen tilbakemelding fra dere om det. Jeg trenger nok flere kilder enn det. Det eneste kildene dine oppsummerer er at vi lager alle enzyme som trengs til å fordøye maten selv(duh), noe jeg aldri har sagt vi ikke gjør. Det jeg sier er at enzymer i mat kan hjelpe til å bryte ned maten. Eksempel er bromelain/papain som finnes i stammen på ananas og i papaya. Ikke bare hjelper enzymer mot fordøyelsen men har også andre fordeler. 1, 2. Jeg orker ikke å finne flere kilder på det nå. Kan nevne at bromelain også brukes til å mørne kjøtt. "plant enzymes might reach the small intestine intact, adds Davis, “but their overall contribution to human digestion appears minimal.”" FYI er jeg ikke en råveganer men jeg spiser råveganmat og hvit kjøtt/fisk(rå). Grunnen til at jeg ble med i denne diskusjonen var for å diskutere linken mellom rødt kjøtt og kreft. 1, 2, 3, 4, 5 Men hvis alle kildene som har blitt lagt fremi tråden ikke godtas får vi fortsette diskusjonen om rødt kjøtt når en studie som bekrefter/avkrefter dette blir publisert. Liten tilleggsak: http://www.dagbladet...ekost/22870059/ "Spinat bør ikke varmes opp flere ganger. Årsaken er at spinat inneholder nitrat som omdannes til nitritt og videre til nitrosaminer, som er kjent for å være kreftframkallende. Omdannelsen av nitrat til nitritt vil finne sted i de fleste produkter, men ved en lav hastighet. Oppvarming øker omdanningen av nitrat til nitritt. Jo lengre varmebehandlingen foregår, jo mer nitritt vil dannes." "Helsedirektoratet advarer mot for høyt inntak av mat som er konservert med nitrat eller nitritt, slik som rødt kjøtt." Lenke til kommentar
Primer4 Skrevet 8. august 2012 Del Skrevet 8. august 2012 (endret) Frokost = havregryn, + nøtter/proteiner med helmølk jobbmiddag = (carbs (ris/grovpasta) protein (fisk/kjøtt) og fiber (brokkoli/kål osv) Middag: = samme Kveldsmat = omelett/tunfiskburger/lakseburger, med mer helmølk Kan seff legge til litt mellommåltider/frukt osv. når jeg føler for det. Balansert as fuck Edit: nå har vi menesker varmet opp maten vår så jævlig lenge at magene våres ikke er like badass som ulver/aper/tigre osv. og det må man bare godta. Endret 8. august 2012 av Primer4 1 Lenke til kommentar
Boil-in-bag-ris Skrevet 8. august 2012 Forfatter Del Skrevet 8. august 2012 Den er da like badass som alle andre sine, jeg spiser jo rått og lever fint som bare det.. Lenke til kommentar
BuffyAnneSummers Skrevet 8. august 2012 Del Skrevet 8. august 2012 Men spiser du rått kjøtt? Spiser du sushi? Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå