the_last_nick_left Skrevet 20. juli 2012 Del Skrevet 20. juli 2012 Man trenger vel litt kunnskaper om menneskelig fysiologi for å gjennomskue dette som bullshit.. Lenke til kommentar
Stefanus Skrevet 20. juli 2012 Del Skrevet 20. juli 2012 Man trenger vel litt kunnskaper om menneskelig fysiologi for å gjennomskue dette som bullshit.. Gadd ikke lese hele linken, men prøvde å få med det essensielle. Du referer altså til min første post i denne tråden? Ved hjelp av et sitat fra noe helt urelatert? Når det gjelder min første post. I det innlegget har jeg aldri påstått noe som helt. Jeg sa jeg tror at å øke inntaket av alkalisk føde kan være bra. Dette fordi typiske matvaner er motsatt. Kroppen naturlige ph tilstand er alkalisk. Hvis kroppen får for mye syre vil det være en belastning, selv om man ikke havner på sykehus med acidose av den grunn. Dette er hva jeg har lest og forstått om dette emne. Har aldri sagt at dette er vitenskapelig bevist eller sannhet. Lenke til kommentar
Slimda Skrevet 20. juli 2012 Del Skrevet 20. juli 2012 Da burde du lese igjennom det han lenket til. Kroppen klarer fint å regulere PH-mengden i kroppen selv. (Ved unntak av sykdommer som påvirker reguleringssystemene, eller andre eksterne situasjoner, som f.eks fjellklatring på høyt nivå). Lenke til kommentar
BuffyAnneSummers Skrevet 20. juli 2012 Del Skrevet 20. juli 2012 Dette høres ut som en sannhet ca på samme linje som "tyggis du svelger henger igjen i fordøyelsessystemet i 7 år"-greia. Bare at tyggis er veldig enkelt å fordøye. Har du tyggis i kjeften din i et helt døgn, er det allerede halvveis fordøyd. (selverfart) Isj.. takk for påminnelsen.. Lenke til kommentar
Slimda Skrevet 20. juli 2012 Del Skrevet 20. juli 2012 Isj.. takk for påminnelsen.. Haha. Når jeg gikk på barneskolen, sovnet jeg i senga mi med en tyggis i kjeften. Når jeg våkna opp dagen etterpå, var den heeelt forjævlig. løste seg opp og falt fra hverandre. Lenke til kommentar
Stefanus Skrevet 20. juli 2012 Del Skrevet 20. juli 2012 (endret) Da burde du lese igjennom det han lenket til. Kroppen klarer fint å regulere PH-mengden i kroppen selv. (Ved unntak av sykdommer som påvirker reguleringssystemene, eller andre eksterne situasjoner, som f.eks fjellklatring på høyt nivå). Joda, jeg var klar over det fra før av. Men det finnes ofte flere aspekter av en sak, derfor har jeg vært åpen for visse forslag. Det kan dog virke som det ikke er så mye å hente på dette med "alkalisk diett", men frukt og grønt er selvsagt bra av mange andre grunner. Men tilbake til "skolebenken" . Ser ut som visse medlemmer her prøver å bruke dette tullballet som en måte å glemme sannheten på. Hva jeg skrev om korn finnes det ikke tvil om. Prøve å invalidisere en post jeg skrev på bakgrunn av en annen som omhandler noe helt annet. Ikke har dere peiling heller. Uff, ikke vet jeg hva jeg skal kalle dette. Dyrisk oppførsel? I tykktarmen foregår det ikke fordøyelse, ikke sådan som i tynntarmen med enzymer og galle. Der hvor tynntarmen møter tykktarm er det en slags tapp (blindtarm og blindtarmsvedhenget). Hvis man i 30 år har spist "hele korn" (vet ikke om dette blir det samme som helkorn, men jeg har allerede beskrevet hva jeg mener) vil du antageligvis ha masse oppsamlet materiale her. Hvis du lurer på hvorfor ikke hele deg er overfylt med "korn", er svaret: Kanskje det ikke fylles opp like fort/på den den måten du tror. Eller kanskje det er fylt opp og rester da flyter over, og ut. Endret 20. juli 2012 av Stefanus Lenke til kommentar
Slimda Skrevet 20. juli 2012 Del Skrevet 20. juli 2012 Og det er på sistnevnte del av posten din hvor jeg etterspurte dokumentasjon, siden jeg ikke klarte å finne det selv. En gammel myte som jeg selv vokste opp med, var den med tyggisen. Den har jeg fått avkreftet på flere hold, og jeg er derfor litt mer skeptisk til andre ting som blir liggende i kroppen i årevis, uten å bli tatt hånd om. 1 Lenke til kommentar
Stefanus Skrevet 20. juli 2012 Del Skrevet 20. juli 2012 Da fant jeg endelig den siden som for en tid tilbake bekreftet mine mistanker angående dette. Her Slimda: http://nz.answers.yahoo.com/question/index?qid=20100701005414AA4A6Bh Jeg oppdaget denne linken for en stund tilbake da jeg søkte spesifikt etter dette fordi jeg nemlig har personlig erfaring som indikerte nettopp det som svaret bekrefter. Lenke til kommentar
Shruggie Skrevet 20. juli 2012 Del Skrevet 20. juli 2012 (endret) Jeg er redd jeg ikke kan godta answers.yahoo.com som en kilde. http://en.wikipedia.org/wiki/Whole_grain Merkelig det ikke står noe om det der, ikke sant? Endret 20. juli 2012 av Shruggie 1 Lenke til kommentar
Stefanus Skrevet 20. juli 2012 Del Skrevet 20. juli 2012 Min informative post var ikke rettet direkte på deg heller. Nyttig informasjon kan være greit å impregnere i et forum når man har sjansen, slik enhver kan dra nytte av det en gang i fremtiden. Lenke til kommentar
Shruggie Skrevet 20. juli 2012 Del Skrevet 20. juli 2012 Eller hva med denne linken, som sier rett ut at det tar lengre tid å bryte ned helkorn? http://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=55832 Lenke til kommentar
Stefanus Skrevet 20. juli 2012 Del Skrevet 20. juli 2012 Eller hva med denne linken, som sier rett ut at det tar lengre tid å bryte ned helkorn? http://www.medicinen...rticlekey=55832 Ok, du er visst mindre begavet og trenger spesialbehandling. Jaja, da er vi igang. Du henviser til noe som omhandler noe helt annet. Jeg har allerede nevnt at du muligens har leseproblemer, kanskje du burde fokusere på det isteden. Du vet, prøve å forbedre deg. Helkorn beskriver vanligvis uraffinerte kornvarer. Jeg snakker om HELE KORN, TJUKKE SVARTE BRUNE KLUMPER. Lenke til kommentar
Shruggie Skrevet 20. juli 2012 Del Skrevet 20. juli 2012 Å? Hvor står det at det ikke er det artikkelen handler om? Står jo rett i tittelen: Whole grains. Ikke wholegrain. Så, det er to linker for meg, og ingen for deg. Kilder plox! Lenke til kommentar
Stefanus Skrevet 20. juli 2012 Del Skrevet 20. juli 2012 Du har ikke engang lest din egen link... Du er sannelig noe for deg selv du. Er du stolt av deg selv? Lenke til kommentar
Slimda Skrevet 20. juli 2012 Del Skrevet 20. juli 2012 Trodde jeg fant et fint PDF-dokument som forklarte dette nærmere, men viste seg å være om hester. Leter i så fall videre litt til. Lenke til kommentar
Shruggie Skrevet 20. juli 2012 Del Skrevet 20. juli 2012 Du har ikke engang lest din egen link... Du er sannelig noe for deg selv du. Er du stolt av deg selv? Still no sources. Du sitter faktisk og kritiserer de som argumenterer mot deg uten å faktisk komme med noe selv? Innbiller du deg at du kommer noen vei med den holdningen? 1 Lenke til kommentar
Slimda Skrevet 20. juli 2012 Del Skrevet 20. juli 2012 Kunne du kanskje tatt frem en sammenligning på helkorn og hele korn, som du snakker om? Lenke til kommentar
Shruggie Skrevet 20. juli 2012 Del Skrevet 20. juli 2012 ... uten å komme med personangrep... 1 Lenke til kommentar
Stefanus Skrevet 20. juli 2012 Del Skrevet 20. juli 2012 Du har ikke engang lest din egen link... Du er sannelig noe for deg selv du. Er du stolt av deg selv? Still no sources. Du sitter faktisk og kritiserer de som argumenterer mot deg uten å faktisk komme med noe selv? Innbiller du deg at du kommer noen vei med den holdningen? Om du tror dette er en slags lek? Søke på google leken... hva? Jeg vet dette som 100% fakta (tar forbehold om en muligens dårlig formulering i mitt opprinnelige innlegg). Og jeg gidder ikke saumfare internett etter "beviser". Det er en oppdagelse jeg har gjort, ikke noe jeg har lest en eller annen plass. Slimda: Ja. Hva jeg beskriver som "hele korn" burde være opplagt nå. Ta for eksempel hvitt sukker. Typisk hvitt sukker inneholder bare sukrin, fordi det er raffinert. Alt annet er tatt bort, som vitaminer, mineraler og enzymer. Så finnes det også uraffinerte sukker som ser helt likt ut nesten, men det inneholder det som mangler i raffinert sukker. Du har typisk hvitt hvetemel som er raffinert, og inneholder så og si bare karbohydrater og protein. Så har du hel-korn mel som er brunere og inneholder skall og deler av hele kornet, og masse gode mikro næringsstoffer som mangler i hvitt mel. Jeg snakker om korn som ikke er malt opp, enkelt å greit. Det står også i svaret jeg linket til. Lenke til kommentar
Hexafix Skrevet 20. juli 2012 Del Skrevet 20. juli 2012 Detta var jo en sprek diskusjon. Det er ikke så rart lenger hvorfor folkemassene (sauene) aldri begynner å tenke fra eget hjerte og intelligens. *forbanna Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå