Gå til innhold

Temperaturer og kjøling i 800D


LeiNstEr

Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg har et Corsair 800D med Asus P8Z77-V Premium, i7 3770k med Corsair H100 og MSI GTX 560Ti Hawk i SLI, og har noen spørsmål angående temperaturer og kjøling.

 

På idle ligger nå skjermkortene på 41 og 34 grader, og prosessoren på 36 grader. Under load (spilling hvor skjermkortene begge jobber på tilnærmet 100 prosent) ligger skjermkortene på opp i mot 97 og 85 grader, og prosessoren på rundt 45-50 grader. Er disse temperaturene, spesielt på skjermkortene, alt for høye? I så fall, hvilke tiltak kan jeg gjøre for å senke de? Og hvis jeg kjøper nye vifter, hvor bør disse viftene plasseres?

 

Luftflyten i kabinettet går nå inn nedenifra (1 vifte i bunn og en vifte på harddiskene), og blåses ut bak og ut gjennom H100 i toppen.

 

Takk på forhånd.

post-217782-0-28978600-1342371490_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Prosessor temperaturene virker helt normale men den ene skjermkort temperaturen var da kanskje litt høy? Vurdert å endre luftflyten i kabinettet til at du trekker inn med et Push/Pull oppsett oppe og trekker luften ned gjennom bunnen av kabinettet?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har et 700D selv, som er tilnærmet identisk. Har selv et par Noctua NF-F12 som drar luft inn i kabinettet. Og jeg ville latt harddisk viften dra luft ned til bunnen av kabinettet for så å bli dyttet ut gjennom bunnen.

 

Tror verken 800D eller 700D er spesielt gode når det kommer til luftflyt og kjøling og derfor er jeg litt usikker på hvor stort utslag å endre retningen på luften vil ha for ditt oppsett. Om du er desperat kan du jo modde kabinettet til å ta en 140 eller 200mm vifte i sidedøra.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takker for hjelp, agito. Snudde nå viftene i H100 så de står i push inn i kabinettet. Fikk noen grader bedre temperaturer på CPUen, og skjermkortene forble ca det samme. CPUen ligger nå på ca 33 grader idle, og skjemkortene på 41 og 35 grader idle.

 

Vurderer nå å kjøpe tre nye vifter. 2 nye i push til H100, og setter stock i pull, og en ny som kan blåse luft forbi skjermkortene og ut av kabinettet. Noe liknende dette. Det største problemet med Twin Frozr viftene tror jeg er det at de er veldig dårlige på å blåse den oppvarmede luften ut av kabinettet. Så å hjelpe denne luften ut av kabinettet med en ekstra vifte regner jeg i alle fall med at vil kunne gi en liten forbedring.

 

Spørsmålet nå da er hvilke vifter jeg burde gå for. Noctua viftene er en smule dyre synes jeg, i tillegg til at jeg føler de kommer til å ødelege litt av helheten i kabinettet med de fargene.

 

Så litt på tre av denne, eller eventuelt tre av Corsairs egne nye vifter. 2 av denne til H100, og en av denne til skjermkortene.

 

Noen som har noen formeninger?

Lenke til kommentar

Den der virka ikke så veldig dumt nei. Tror personlig jeg ville beholdt vifta i bunnen for å dra ut nede men satt på lav RPM. 4 vifter i et P/P oppsett i topp bør kunne holde godt med overtrykk i kabinettet.

 

Corsairs vifter som TS linket bør da fungere utmerket. Leste nylig test og konklusjonen var jo veldig positiv.

 

Edit: Ellers er det vel mulig å ha både inntak i bunn og topp og dermed skape et rimelig sterkt overtrykk og "tvinge" lufta ut gjennom skjermkortene. Slik som beskrevet i tråden Anibanani linket til.

Endret av agito
Lenke til kommentar

Ja, tror nok det er det beste. Samme brukeren fra det forumet anibanani linket til, postet også på dette forumet. Litt mer "diskusjon" rundt emne.

 

Men tror nesten jeg går for 2 stk SP120 til H100 og 1 stk AF120 til skjermkortene. Jeg håper i alle fall det kan tvinge skjermkortene ned noen grader. Hvis ikke får jeg gå til innkjøp av noe billig plexiglass fra Biltema og slenge på et par vifter til i sidedøra og der jeg finner plass.

 

Takker for hjelp!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...