Gå til innhold

[Løst] Får ikke read access til SAMBA


Gjest Slettet-lQle7N2M

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-lQle7N2M

Har nylig satt opp en Ubuntu Server maskin, og siden dette er min første erfaring med en headless server sliter jeg litt med å få ting til å fungere.

 

Jeg har brukt webmin for å sette opp en samba server på maskinen. Jeg har fått read access fra windows maskinene min til å fungere, men uansett hva jeg gjør får jeg bare ikke write til å fungere.

 

Noen som har noen forslag til hvordan jeg kan løse problemet?

Er som sakt ny til Ubuntu Server, så dere for nesten bare spørre om dere trenger mer info for å kunne hjelpe meg.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-lQle7N2M

Jeg har nå fikset slik at brukeren jeg bruker for å koble meg på samba serveren har read, write og execute access til den delte mappen. Men jeg får fremdeles ikke skrever noen som helst tild en fra windows maskinen.

Lenke til kommentar

Samba home shares er read-only per default. SSH inn og rediger /etc/samba/smb.conf og sett 'read-only = no' under [homes].

 

Eventuelt sett det for shares du har definert. Du trenger både filsystem tillatelse og share tillatelse for at dette skal fungere.

 

Husk å restarte samba: sudo /etc/init.d/samba restart

 

Dersom du har videre problemer paste share delen av /etc/samba/smb.conf, samt sørg for at du kan skrive til mappen som aktuell bruker.

Lenke til kommentar

Du kan også prøve å legge til

writeable = yes

under [homes] eller hva enn du har kalt sharet i smb.conf.

Og som nevnt over sett read only til no eller kommenter ut linja, her er den kommentert ut

# By default, the home directories are exported read-only. Change the
# next parameter to 'no' if you want to be able to write to them.
;   read only = yes

Lenke til kommentar

Selv bruker jeg security = user eller security = domain og har lite erfaring med security = share. Du kan prøve å sette security = user og se om det hjelper. Jeg er usikker på om det ligger her, men det er mulig den mapper feil bruker. Symptomene kan tyde på dette.

 

Jeg legger også merke til at du har linjen user = mattivc,@admins. Selv har jeg linjen users = blah,blah2, men det kan se ut som dette er noe som er security = share spesifikt. Desverre er lenken i dokumentasjonen til samba ikke fungerende på dette punktet.

 

Kan desverre ikke gi særlig støtte på share level sikkerhet og vet heller ikke hvordan web interface setter opp smb.conf :(

 

Høres ut som det er i orden, men for å sjekke skrivetilgang i filsystemet kan du su - mattivc og forsøke touch test i /media/mediaShare.

Endret av process
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-lQle7N2M

Jeg fikk endelig løst problemet. Var bare det at jeg ikke hadde helt forstått hvordan file permissions fungerer i linux. Og brukerer jeg brukte for å logge meg på samba serveren ikke hadde write access i mappen.

 

Takk til ColdIce som satte meg på sporet at løsningen.

Lenke til kommentar
  • 7 måneder senere...

Puster liv i denne gamle tråden jeg da jeg sliter litt med samme problem. Er helt ny i linux verden, kun lekt meg litt med Ubuntu tidligere. Jeg var dritt lei den gamle Windows Home Serveren min, så for et par uker siden satt jeg sammen en ny server og havnet til slutt på CentOS. Her er det learning by doing det går i så mulig jeg tar helt feil når jeg mener at løsningen på mitt problem er noe tilsvarende denne tråden handler om.

 

For og ta det fra starten. Jeg har satt opp et samba share og det fungerer som det skal på min bruker aJens1. Problemet nå er at jeg har en delt mappe hvor jeg vil at jeg og en bruker til skal ha tilgang til. Veldig usikker på om den løsningen jeg tenker på er den rette for dette problemet så correct me if i'm wrong.

 

Mappa jeg ønsker at jeg og en annen bruker skal ha tilgang til er /media/Storage/Users/Guest/. Min plan var da og opprette en gruppe "guest" og endre rettigheter til denne mappa til 770. For så og konfigurere smb.conf fila etterpå.

 

Jeg oppretter så gruppen guest og kjører kommandoen

 

chgrp -R guest /media/Storage/Users/Guest/.

 

Da får jeg verken bekreftelse eller noe feilmelding.

 

Kjører så kommandoen:

 

chgrp -Rv guest /media/Storage/Users/Guest/

 

resultat:

[root@localhost aJens1]# chgrp -Rv guest /media/Storage/Users/Guest
changed group of `/media/Storage/Users/Guest/Bilder' to guest
changed group of `/media/Storage/Users/Guest/Diverse' to guest
changed group of `/media/Storage/Users/Guest/Dokumenter' to guest
changed group of `/media/Storage/Users/Guest/Musikk' to guest
changed group of `/media/Storage/Users/Guest/Video' to guest
changed group of `/media/Storage/Users/Guest' to guest

 

Men om jeg kontrollerer med kommandoen ls -l /media/Storage/Users/Guest/ får jeg dette resultatet:

 

[aJens1@localhost ~]$ ls -l /media/Storage/Users/Guest/
total 0
drwx------. 1 aJens1 aJens1 0 Feb 14 22:26 Bilder
drwx------. 1 aJens1 aJens1 0 Feb 15 20:41 Diverse
drwx------. 1 aJens1 aJens1 0 Feb 14 22:27 Dokumenter
drwx------. 1 aJens1 aJens1 0 Feb 15 20:40 Musikk
drwx------. 1 aJens1 aJens1 0 Feb 15 20:39 Video

 

Hva gjør jeg feil? Eventuelt er jeg helt på villspor?

Endret av aJens1
Lenke til kommentar
Du kan jo bruke chown

Takk for raskt svar :)

 

Har testet det også. Prøvde chown igjen nå med samme resultat. Men usikker på om jeg skrev riktig?

 

 

chown :guest /media/Storage/Users/Guest/

 

Har også testet med aJens1 før : med samme resultat.Har sletten mappen og opprettet den på nytt med mkdir også, første gangen lagde jeg den i GUI men det skal vel ikke ha noe og si.

 

Det er en ting jeg glemte og nevne som muligens har en betydning. Mappen jeg ønsker og endre på er på en disk nr 2 i serveren, den er mounted på /media/Storage. Device /dev/sdb1

 

Har det noe betydning?.

Lenke til kommentar

Hvis du skal sette opp en ubuntu filserver, så unngå windows filsystem. Du kan bruke Ext4.

 

Hva er det egentlig du ønsker å gjøre? Du kan sette opp gruppekontroll i Samba, men hvis det kun dreier seg om få brukere, så kan et like enklet alternativ være å sette "write list" for hver delt mappe. Uansett, husk at både ubuntu og samba må ha de samme brukerne og de samme rettighetene satt for at det skal funke.

Lenke til kommentar

Hva er det egentlig du ønsker å gjøre?

Det jeg ønsker er settet opp en delt mappe til en bruker hvor både jeg og bruker har tilgang til denne mappen. Mulig jeg er helt på feil spor for å løse dette, er helt fersk her. Planen min var og endre gruppeeier (fra tidligere min bruker til guest) på den aktuelle mappen for så legge til gruppen guest under den aktuelle brukeren.

 

Det første problemet jeg hadde løste seg ved ditt tips :thumbup: Formaterte til ext4 og endret gruppeeier på den aktuelle mappen. Brukeren er med i gruppen guest, share er konfigurert i smb.conf fila, brukeren er satt som valid user, og jeg har selvfølgelig opprettet CentOS og samba bruker. Men jeg får fortsatt ikke tilgang til mappen med den aktuelle brukeren, mens jeg har full tilgang.

 

EDIT: Brukeren har ikke noe problem med og logge seg på serveren, men får ikke tilgang til noen mapper. tillatelser på mappen er nå: drwxrwxr-x

Endret av aJens1
Lenke til kommentar
Men jeg får fortsatt ikke tilgang til mappen med den aktuelle brukeren, mens jeg har full tilgang.

Høres ikke ut som problemet er løst. Det blir litt forvirrende for meg, men jeg forstår det slik at du har to brukere, deg selv og en til. Du får tilgang, men den andre får ikke tilgang. Er det riktig forstått? Isåfall, sjekk at du har begge brukerne lagt til CentOS som vanlige brukere. Dernest legg inn begge brukerne i Samba, det gjøres med:

sudo smbpasswd -a brukernavn

Sjekk at rettighetene på filer og mapper i CentOS gir begge brukerne de rettighetene de trenger, hvis du er usikker på hvordan dette gjøres, så rop ut. Sist men ikke minst, så må smb.conf settes opp riktig, men det hjelper altså ikke hvis du ikke har fikset de to første.

 

Brukerstyring lager mye styr for folk, så jeg anbefaler ofte å bare slå det av, gi alle tilgang til alt. For hjemmebruk er ofte det den beste løsningen. Hvis det er ting du ikke kan dele er uansett kryptering tingen.

Lenke til kommentar

Hehe, problemet er ikke løst, men det første problemet er løst som var og endre gruppeeier på en mappe.

 

Det er riktig forstått. Begge brukerne er opprettet i CentOS og i Samba ved hjelp av

smbpasswd -a brukernavn. smb.conf mener jeg skal være riktig satt opp, da min bruker har tilgang til mappene. Eneste jeg er usikker på i smb.conf fila er om man skal bruke noe form for skilletegn når man skal legge til flere brukere under valid users? Ser både med og uten komma når jeg har søkt litt rundt på nett.

 

Er nok heller jeg som har gjort noe feil på den aktuelle brukeren når det gjelder rettighet til filer/mapper, så tar gjerne mot tips får og løse dette. Slik jeg så det for meg og har gjort nå er at jeg har endret gruppeeier til gruppen guest med read, write og execute rettigheter på den aktuelle mappen. Har også lagt til gruppen guest på min og den andre brukeren i CentOS. (Det trengs vel strengt tatt ikke at gruppen guest legges til på min bruker da jeg står som eier av mappen)

 

Ser at brukerstyring fort kan lage mye styr, og det er vel kanskje ikke slik at jeg absolutt har brukt for dette. Men jeg valgte meg CentOS som os på den nye serveren av den grunn at jeg ønsker og lære mer om Linux. Er helt klart enklere løsninger der ute som hadde dekket mine behov til en server like godt, men moro med noen utfordringer da :)

Endret av aJens1
Lenke til kommentar

OK, læring er den beste grunnen :)

 

Kan du poste smb.conf, så får vi se litt på den. Mens du er i gang, kan du kjøre følgende kommando på CentOS maskinen som kjører Samba:

smbclient -L localhost -U%

Jeg antar nå at /home/share er mappen du deler ut fra CentOS, post da også output fra:

ls -l /home
ls -l /home/share

Logg inn med bukeren som ikke får tilgang, og post output fra (sjekk samtidig at brukeren fortsatt ikke får tilgang):

groups

Sist men ikke minst kan du sjekke status på brukerne dine med:

sudo pdbedit -L -v

Lenke til kommentar

Ok, startet helt på nytt tidligere i dag, slettet bruker i CentOS og i Samba og opprettet ny bruker. Her er hva jeg har gjort:

 

Opprettet bruker i CentOS GUI. Har et ønske om at det kun er jeg som kan logge meg på desktop på server så under brukeren linda valgte jeg "Login Shell = /sbin/nologin".

 

Opprettet så Samba bruker:

[root@localhost aJens1]# smbpasswd -a linda
New SMB password: samme som passord CentOS bruker
Retype new SMB password: samme som passord CentOS bruker

[root@localhost aJens1]# /sbin/service smb restart
Shutting down SMB services:								[  OK  ]
Starting SMB services:									 [  OK  ]
[root@localhost aJens1]# /sbin/service nmb restart
Shutting down NMB services:								[  OK  ]
Starting NMB services:									 [  OK  ]

 

smb.conf fila:

 

# This is the main Samba configuration file. You should read the
# smb.conf(5) manual page in order to understand the options listed
# here. Samba has a huge number of configurable options (perhaps too
# many!) most of which are not shown in this example
#
# For a step to step guide on installing, configuring and using samba,
# read the Samba-HOWTO-Collection. This may be obtained from:
#  http://www.samba.org/samba/docs/Samba-HOWTO-Collection.pdf
#
# Many working examples of smb.conf files can be found in the
# Samba-Guide which is generated daily and can be downloaded from:
#  http://www.samba.org/samba/docs/Samba-Guide.pdf
#
# Any line which starts with a ; (semi-colon) or a # (hash)
# is a comment and is ignored. In this example we will use a #
# for commentry and a ; for parts of the config file that you
# may wish to enable
#
# NOTE: Whenever you modify this file you should run the command "testparm"
# to check that you have not made any basic syntactic errors.
#
#---------------
# SELINUX NOTES:
#
# If you want to use the useradd/groupadd family of binaries please run:
# setsebool -P samba_domain_controller on
#
# If you want to share home directories via samba please run:
# setsebool -P samba_enable_home_dirs on
#
# If you create a new directory you want to share you should mark it as
# "samba_share_t" so that selinux will let you write into it.
# Make sure not to do that on system directories as they may already have
# been marked with othe SELinux labels.
#
# Use ls -ldZ /path to see which context a directory has
#
# Set labels only on directories you created!
# To set a label use the following: chcon -t samba_share_t /path
#
# If you need to share a system created directory you can use one of the
# following (read-only/read-write):
# setsebool -P samba_export_all_ro on
# or
# setsebool -P samba_export_all_rw on
#
# If you want to run scripts (preexec/root prexec/print command/...) please
# put them into the /var/lib/samba/scripts directory so that smbd will be
# allowed to run them.
# Make sure you COPY them and not MOVE them so that the right SELinux context
# is applied, to check all is ok use restorecon -R -v /var/lib/samba/scripts
#
#--------------
#
#======================= Global Settings =====================================

[global]

# ----------------------- Network Related Options -------------------------
#
# workgroup = NT-Domain-Name or Workgroup-Name, eg: MIDEARTH
#
# server string is the equivalent of the NT Description field
#
# netbios name can be used to specify a server name not tied to the hostname
#
# Interfaces lets you configure Samba to use multiple interfaces
# If you have multiple network interfaces then you can list the ones
# you want to listen on (never omit localhost)
#
# Hosts Allow/Hosts Deny lets you restrict who can connect, and you can
# specifiy it as a per share option as well
#
workgroup = WORKGROUP
server string = Samba Server Version %v

netbios name = Server

; interfaces = lo eth0 192.168.12.2/24 192.168.13.2/24
; hosts allow = 127. 192.168.12. 192.168.13.

# --------------------------- Logging Options -----------------------------
#
# Log File let you specify where to put logs and how to split them up.
#
# Max Log Size let you specify the max size log files should reach

# logs split per machine
log file = /var/log/samba/log.%m
# max 50KB per log file, then rotate
max log size = 50

# ----------------------- Standalone Server Options ------------------------
#
# Scurity can be set to user, share(deprecated) or server(deprecated)
#
# Backend to store user information in. New installations should
# use either tdbsam or ldapsam. smbpasswd is available for backwards
# compatibility. tdbsam requires no further configuration.
security = user
passdb backend = tdbsam

# ----------------------- Domain Members Options ------------------------
#
# Security must be set to domain or ads
#
# Use the realm option only with security = ads
# Specifies the Active Directory realm the host is part of
#
# Backend to store user information in. New installations should
# use either tdbsam or ldapsam. smbpasswd is available for backwards
# compatibility. tdbsam requires no further configuration.
#
# Use password server option only with security = server or if you can't
# use the DNS to locate Domain Controllers
# The argument list may include:
#   password server = My_PDC_Name [My_BDC_Name] [My_Next_BDC_Name]
# or to auto-locate the domain controller/s
#   password server = *


; security = domain
; passdb backend = tdbsam
; realm = MY_REALM
; password server = <NT-Server-Name>
# ----------------------- Domain Controller Options ------------------------
#
# Security must be set to user for domain controllers
#
# Backend to store user information in. New installations should
# use either tdbsam or ldapsam. smbpasswd is available for backwards
# compatibility. tdbsam requires no further configuration.
#
# Domain Master specifies Samba to be the Domain Master Browser. This
# allows Samba to collate browse lists between subnets. Don't use this
# if you already have a Windows NT domain controller doing this job
#
# Domain Logons let Samba be a domain logon server for Windows workstations.
#
# Logon Scrpit let yuou specify a script to be run at login time on the client
# You need to provide it in a share called NETLOGON
#
# Logon Path let you specify where user profiles are stored (UNC path)
#
# Various scripts can be used on a domain controller or stand-alone
# machine to add or delete corresponding unix accounts
#
; security = user
; passdb backend = tdbsam

; domain master = yes
; domain logons = yes

# the login script name depends on the machine name
; logon script = %m.bat
# the login script name depends on the unix user used
; logon script = %u.bat
; logon path = \\%L\Profiles\%u
# disables profiles support by specifing an empty path
; logon path =		

; add user script = /usr/sbin/useradd "%u" -n -g users
; add group script = /usr/sbin/groupadd "%g"
; add machine script = /usr/sbin/useradd -n -c "Workstation (%u)" -M -d /nohome -s /bin/false "%u"
; delete user script = /usr/sbin/userdel "%u"
; delete user from group script = /usr/sbin/userdel "%u" "%g"
; delete group script = /usr/sbin/groupdel "%g"


# ----------------------- Browser Control Options ----------------------------
#
# set local master to no if you don't want Samba to become a master
# browser on your network. Otherwise the normal election rules apply
#
# OS Level determines the precedence of this server in master browser
# elections. The default value should be reasonable
#
# Preferred Master causes Samba to force a local browser election on startup
# and gives it a slightly higher chance of winning the election
; local master = no
; os level = 33
; preferred master = yes

#----------------------------- Name Resolution -------------------------------
# Windows Internet Name Serving Support Section:
# Note: Samba can be either a WINS Server, or a WINS Client, but NOT both
#
# - WINS Support: Tells the NMBD component of Samba to enable it's WINS Server
#
# - WINS Server: Tells the NMBD components of Samba to be a WINS Client
#
# - WINS Proxy: Tells Samba to answer name resolution queries on
#   behalf of a non WINS capable client, for this to work there must be
#   at least one WINS Server on the network. The default is NO.
#
# DNS Proxy - tells Samba whether or not to try to resolve NetBIOS names
# via DNS nslookups.

; wins support = yes
; wins server = w.x.y.z
; wins proxy = yes

; dns proxy = yes

# --------------------------- Printing Options -----------------------------
#
# Load Printers let you load automatically the list of printers rather
# than setting them up individually
#
# Cups Options let you pass the cups libs custom options, setting it to raw
# for example will let you use drivers on your Windows clients
#
# Printcap Name let you specify an alternative printcap file
#
# You can choose a non default printing system using the Printing option

; load printers = yes
; cups options = raw
; printcap name = /etc/printcap
#obtain list of printers automatically on SystemV
; printcap name = lpstat
; printing = cups
# --------------------------- Filesystem Options ---------------------------
#
# The following options can be uncommented if the filesystem supports
# Extended Attributes and they are enabled (usually by the mount option
# user_xattr). Thess options will let the admin store the DOS attributes
# in an EA and make samba not mess with the permission bits.
#
# Note: these options can also be set just per share, setting them in global
# makes them the default for all shares
; map archive = no
; map hidden = no
; map read only = no
; map system = no
; store dos attributes = yes

#============================ Share Definitions ==============================

;[homes]
; comment = Home Directories
; browseable = no
; writable = yes
; valid users = %S
; valid users = MYDOMAIN\%S
[André]
path = /media/Storage/Users/André/
comment = André - private folder @ CentOS
browseable = yes
writable = yes
valid users = aJens1

[Felles]
path = /media/Storage/Users/Felles/
browsable = yes
writable = yes
valid users = linda, aJens1
[Downloads]
path = /media/Storage/Download/
comment = Downloads @ CentOS
browsable = yes
writable = yes
valid users = aJens1
;[printers]
; comment = All Printers
; path = /var/spool/samba
; browseable = no
; guest ok = no
; writable = no
; printable = yes

# Un-comment the following and create the netlogon directory for Domain Logons
; [netlogon]
; comment = Network Logon Service
; path = /var/lib/samba/netlogon
; guest ok = yes
; writable = no
; share modes = no


# Un-comment the following to provide a specific roving profile share
# the default is to use the user's home directory
; [Profiles]
; path = /var/lib/samba/profiles
; browseable = no
; guest ok = yes


# A publicly accessible directory, but read only, except for people in
# the "staff" group
; [public]
; comment = Public Stuff
; path = /home/samba
; public = yes
; writable = yes
; printable = no
; write list = +staff

 

Det er ikke home/share mappene jeg ønsker og dele. Har ikke opprettet home directory for brukeren linda. Har dette på min bruker men deler ikke de mappene. Mappene jeg skal dele er på en disk 2, min bruker har full tilgang og alt virker som det skal. Mappen jeg ønsker at bruker linda og jeg skal ha tilgang til sammen heter "Felles". Som du ser er gruppen "felles" satt til eier av mappen. linda og min bruker er med i gruppen felles.

 

[root@localhost aJens1]# ls -l /media/Storage/Users/
total 8
drwxrwxr-x. 5 aJens1 aJens1 4096 Feb 17 15:34 André
drwxrwxr-x. 2 aJens1 felles 4096 Feb 18 19:38 Felles

 

Logg inn med bukeren som ikke får tilgang, og post output fra (sjekk samtidig at brukeren fortsatt ikke får tilgang):

groups

Kanskje litt dumt at jeg satt "login shell = /sbin/nologin" Via en Windows PC logget jeg ihvertfall på serveren med brukeren linda. Kan se mappene som er delt. Prøver jeg logge på mappen "André" eller "Downloads" får jeg spørsmål om brukernavn/passord. Prøver jeg koble til mappen "Felles" Får jeg beskjed - kan ikke koble til \\SERVER\Felles....

 

[root@localhost aJens1]# sudo pdbedit -L -v
---------------
Unix username:		aJens1
NT username:		
Account Flags:		[u		  ]
User SID:			 S-1-5-21-124283267-3254083701-3822338877-1000
Primary Group SID:	S-1-5-21-124283267-3254083701-3822338877-513
Full Name:			A.J
Home Directory:	   \\server\ajens1
HomeDir Drive:	  
Logon Script:		
Profile Path:		 \\server\ajens1\profile
Domain:			   SERVERCENTOS
Account desc:		
Workstations:		
Munged dial:		
Logon time:		   0
Logoff time:		  Wed, 06 Feb 2036 16:06:39 CET
Kickoff time:		 Wed, 06 Feb 2036 16:06:39 CET
Password last set:	Wed, 06 Feb 2013 21:10:31 CET
Password can change:  Wed, 06 Feb 2013 21:10:31 CET
Password must change: never
Last bad password   : 0
Bad password count  : 0
Logon hours		 : FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
---------------
Unix username:		linda
NT username:		
Account Flags:		[u		  ]
User SID:			 S-1-5-21-124283267-3254083701-3822338877-1006
Primary Group SID:	S-1-5-21-124283267-3254083701-3822338877-513
Full Name:			L.H
Home Directory:	   \\server\linda
HomeDir Drive:	  
Logon Script:		
Profile Path:		 \\server\linda\profile
Domain:			   SERVER
Account desc:		
Workstations:		
Munged dial:		
Logon time:		   0
Logoff time:		  Wed, 06 Feb 2036 16:06:39 CET
Kickoff time:		 Wed, 06 Feb 2036 16:06:39 CET
Password last set:	Mon, 18 Feb 2013 19:57:45 CET
Password can change:  Mon, 18 Feb 2013 19:57:45 CET
Password must change: never
Last bad password   : 0
Bad password count  : 0
Logon hours		 : FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
[root@localhost aJens1]#

 

Setter stor pris på hjelpen :) Si ifra om du trenger mer info, tror jeg fikk med det meste med unntak og logge på brukeren som jeg sliter med.

 

EDIT: skriveleifer

Endret av aJens1
Lenke til kommentar

Hm, foreslår at vi forenkler litt mens vi tester. Fancy oppsett som å hindre login kan du ta senere når vi vet at ting funker. Er det noe poeng i å nekte login for linda forresten? Du kan blokke henne fra ssh direkte i /etc/ssh/sshd_config istedet. Om du vil, så opprett en nye testbruker til vi er i boks med fungerende oppsett. Sjekk at du får satt gruppe.

 

Kommaseparerte brukere er sikkert greit, men igjen, la oss i første omgang følge offisiell dokumentasjon fra Samba, kun ha åpenrom mellom brukere.

 

Vet det ikke var /home/share du ville dele, jeg bare brukte det som eksempel. Hvis jeg har forstått deg rett er problemet denne seksjonen:

[Felles]
path = /media/Storage/Users/Felles/
browsable = yes
writable = yes
valid users = linda, aJens1

Her ønsker du at linda skal ha tilgang, men kun aJens1 har tilgang. Flott om du bekrefter at dette er problemet. Fjern komma i siste linje. Sørg for at linda får logge på CentOS. Så kan du legge henne til gruppen felles:

sudo adduser linda felles

logg på linda, og sjekk at hun tilhører gruppen som sist med:

groups

 

Når du er inne på CentOS, så er det flott om du nå kan kjøre:

smbclient -L localhost -U%

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...