Gå til innhold

Flytte katt fra land til by for sommeren?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har en gammel katt som har bodd hele sitt liv på gården hjemme, vet ikke hvor gammel han er nå, men kan tenkte meg rundt 7 år. Hver sommer så har jeg vært hjemme å jobbet, men i år fikk jeg meg jobb i Tromsø og er her hele sommeren. Problemet nå er at foreldrene mine skal på ferie og blir borte i ca 4 uker, tanken er da å ta katta med meg til Tromsø.

 

Har dere noen tips i henhold til dette? Tenker da at når foreldrene mine er ferdig på ferie så tar jeg katta hjem igjen. Han er ikke vant til å gå med halsbånd, og har ikke noen form får identifikasjon på seg.

 

Også, jeg frakter han i bilen, men har ikke noe bur, er det noe jeg burde få tak i?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Få han idmerket og chippet hos en veterinær. Få dyrlegen til å tatovere ''ID'' i øret hans, så da vet folk at han har en chip under huden i det tilfellet han blir borte og blir funnet av noen andre. I og med at du bare skal være der i 4 uker ville jeg ikke anbefalt deg å la han gå ute..

Skaff deg også ett reisebur. Det trengs, spesielt på lengre bilturer.

Lenke til kommentar

Om du ikke vil kjøpe bur, skriv en status på feks facebook om at du trenger å låne ett. Mange katteiere har kattebur de kun bruker når de skal til dyrlege eller lignende, og ergo kan de fint låne det ut en periode. Om ikke anbefaler jeg deg å kjøpe ett. En katt løs i bilen kan være en trafikkfare.

Ikke slipp han ut, han vil fort begynne å vandre hjem da, siden kattens "gps" ikke er innstilt på at ditt hjem er hans midlertidige hjem.. Kjøp leker, evt lag leker, til å stimulere han med slik at han ikke kjeder seg så mye. Jeg ville personlig gått til innkjøp av feliway, det er feromoner som gjør katten mer avslappet.

 

Det vil kanskje ikke bli enkelt for verken deg eller pusen, den er vant til å få være ute og kan ikke det hos deg. Å lære den å gå i bånd tar gjerne litt lenger tid enn kun 4 uker siden katten er såpass voksen som den er.

En leke katt liker veldig godt, som også er gratis, er pappesker. De liker å gjemme seg i de, hoppe i de, utforske de. Kutt gjerne noen hull i den.

Lykke til :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...