Gå til innhold

Ta opp flere fag?


SnK18

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg regnet ut snittet og det ble på 3.1.

 

Jeg har veldig lyst til å bli gymlærer, men trenger 4.08 i snitt for å gå på høyskolen i Oslo.

 

De fagene jeg tenker å ta opp er norsk og naturfag.

 

Har 4 i naturfag, 3 i både skriftlig og muntlig norsk.

 

Er det lett å få bedre karakter når du tar opp fag? Eller er det veldig strengt? Og hvor mye vil dette eventuelt koste? Hvor mange fag må jeg ta opp for å gå fra 3.1 til 4.1++ ?

 

Takker for alle svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Først vil jeg påpeke at norsk vanligvis er et vanskeligere fag å forbedre, enn fag som naturfag, geografi, samfunnsfag, etc (lesefag). Dette kommer av at norsk krever en regulering over tid for å bli bedre, altså litt tilbakemeldinger på tekster som til slutt vil gi en erfaring av høyere kvalitet. Når det er sagt, så kunne det være lurt å se etter fag som kan gi tilleggspoeng (biologi er et flott eksempel). Priser for å ta opp fag varierer fra skole til skole, så dette må du ta opp med den skolen som du ønsker å ta privatisteksamen i. Generelt er fag som går over flere år, som norsk, dyrere enn andre.

 

Å forbedre fag som naturfag og norsk gir egentlig ikke noe stort utslag på gjennomsnittskarakteren. Med tanke på at du ønsker en forbedring som er tilnærmet lik eller høyere enn 4 når utgangspunktet ligger på 3.1, så skal det altså en del arbeid til. Det jeg ville gjort, er å søke på skoler som tilbyr samme utdannelse som den du så på ved UiO. Mange høyskoler har et utvalg av åpne studier, hvor du kun trenger å bestå de vilkårene som trengst for utdannelsen.

 

Har du forresten en kilde som tilsier at du trenger 4.08 i snitt for å bli akseptert ved UiO? Er du sikker på at det er denne utdannelsen du trenger for å bli gymlærer?

 

 

mvh

ENY

Lenke til kommentar

Priser for å ta opp fag varierer fra skole til skole, så dette må du ta opp med den skolen som du ønsker å ta privatisteksamen i. Generelt er fag som går over flere år, som norsk, dyrere enn andre.

 

Merk at privatisteksamen er noe som arrangeres av fylkeskommunen og prisen settes av dem. Det er bare hvis man i tillegg ønsker undervisning ved en privatskole at prisene kan variere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...