Gå til innhold

Kjøp av NAS, hvorfor passer ikke "alle" typer disker?


Anbefalte innlegg

Jeg bestilte akkurat en Netgear Readynas NV+ v2 (http://www.readynas.com/?p=5968) og hadde tenkt å bruke Samsung- og WD-disker av ulik størrelse (750GB, 1TB, 1.5TB og 2TB). Nå viser det seg at NAS'en støtter veldig få modeller (http://kb.netgear.com/app/answers/detail/a_id/20641).

 

Noen som kjenner til hvorfor Netgear har så dårlig diskstøtte? Jeg har både en Synology- og en QNAP-NAS og de har tatt "hva som helst" av disker..

 

Noen som har erfaring med andre 4-disk NAS'er som støtter flere typer disker?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

"You trust us to protect your data so we take it upon ourselves to list only drives that have passed our stringent disk qualification test"

Med andre ord - det står ikke at andre disker ikke fungerer, dette er mer at de ikke har testet andre disker, og derfor heller ikke anbefaler dem...

Lenke til kommentar

Har litt erfaring med ReadyNas og diskstøtte. En ting som jeg opplevde var at WD sine Green-disker har en hardkodet spin down (sleep mode) på 7(?) sekunder (i alle fall under 10) som lager problem med ReadyNas. Finnes et eget program fra WD der en kan rette på dette. Søk gjerne på forumene for ReqadyNAS etter "WDIDLE" for mere informasjon.

 

En annen ting jeg opplevde var at ReadyNAS bare støtter nyere disker (i alle fall WD20EADS og WD15EADS som jukser med 512/4K sector size) når den kjørte nyeste firmware. Problemet er bare at en må ha en fungerende harddisk installert i NAS'et før en kan oppdatere fw. Derfor måtte jeg bruke en eldre harddisk først, så oppdatere, så bygge RAID'et på nytt med de nyere diskene.

 

Litt erfaringer som det kan være lurt å ta med seg i alle fall.

Endret av hardkjerne
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...