Gå til innhold

[Løst] To modemer på samme abonnement/nettverk?


Anbefalte innlegg

Har stilt noe lignende for en liten stund siden, men tenkte å gå mer konkret. Har per i dag et speedtouch modem hjemme, men så lurte jeg på om det er mulig å "splitte" nettverket til modemet slik at jeg kan ha to modemer, ett til folka i huset og ett til en server - slik at jeg kan tulle og teste så mye jeg vil med det jeg da legger til? Her er en (litt dårlig) illustrasjon:

Vegguttak

|

V

splitter -->Modem --> Hjemmepcer

\

Modem nr. 2 --> server

 

Tenker da og åpne porter på modem nr. 2 for at serveren skal kunne kommunisere optimalt.

 

Er dette mulig, eller må jeg ha enda et nytt vegguttak/abonnement? Har lest at hvis man bruker dette oppsettet, så er det bare ett modem som kan operere av gangen - er det sant? Eller er det andre muligheter? Håper på svar...

 

 

Mvh

CasterAnd

Endret av CasterAnd
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...

Det er i utgangspunktet ikke noe i veien for å koble opp en ekstra router, som resten av familien kan benytte seg av mens du kobler deg rett til Speedtouch-saken. Speedtouch-en må stå nærmest DSL siden den også fungerer som modem. Men om det er snakk om én server, så tror jeg du klarer deg helt fint uten å styre med ting som flere routere eller vlan. Om du ønsker det, så kan du fint åpne opp absolutt alt mot den ene serveren, mens resten av nettverket har de samme begrensningene som de har i dag.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...