Kokken Emil Skrevet 16. juni 2012 Del Skrevet 16. juni 2012 (endret) Er du interessert i asiatisk mat slik som jeg er ? da har jeg en god oppskrift på Vårruller som du kan prøve. Dette er en "basic" oppskrit og det vil si at her kan man endre og bytte på vilke råvarer man vil og tilsette nye ting. En fin oppskrift og eksperimentere med. Asiatiske vårruller : 1/4 Kinakål 1 Stor gulrot 1 Chili uten frø 10 g Fersk ingefær 1/2 Kinesisk hvitløk 1/2 liten purre eller litt vårrløk 175 g reker 1 pk Glass /ris nudler Filo deig /ark Olje (valgfritt men mitt alternativ er Raps fordi den er sunnest og tåler varmen) Margarin 1. Finstrimle kinakål i strimler på ca 2 cm. Skrell og finhakk gulrot, chili, hvitløk, ingefær og purre. 2.bland alt dette sammen i en bolle og sett til sides. 3. kok opp vann og ta av platen og tilsett ønsket mengde med nudler (ettersom nudlene selges i forskjellige str på pakken har jeg ikke noe fastslått mengde) la nudlene ligge i vannet til de er myke, men ikke helt vassen. Skyll nudlene i kaldt vann til de er kalde. Klem ut vannet av de og riv de / klipp de i mindre lengder (de bør være ca 3 cm lange). sett tilsdes. 4. tøm av laken på reker om du har reker i lake. skyll rekene i kaldt vann og klemm de tom for vann. legg de på tørkepapir slik at de blir tørket. 5. Stek grønnsakene på middels varm panne med litt olje og margarin i ca 4 min. tilsett rekene og stek i 1-2 min. Sett blandingen i kjøleskapet. 6. sett deg og slapp av litt og tenk på hvor mye du skal nyte dette måltidet. 7. ta ut blandingen av kjøleskapet og bland sammens med nudlene. 8. for dere som ikke vet hva filo ark er kommer det en beskrivelse lengre ned. del filo ark i 2 på midten slik at du får 2 rektangler. legg litt av blandingen nesten helt nederst på rektangelene og rull de oppover, ikke rull for stramt da detter alt ut. etter du har rullet alle vårrullene i rektanglene. legger du disse på et nytt ark men legg arket slik at et av hjørnene peker ned mot deg. rull oppover til du kan brette kantene inn og rull litt mere. deretter pensler du litt egg på toppen for og lime sammens vårrulen. 9. fyll 1/2 L olje i en stekepanne og sett på middles varme slik at du kan justere varmen etter behov. varmen varierer fra ovn til ovn. stek vårullene til de er gylne. Husk og snu de underveis. håper på kommentarer på denne oppskriften. den har slått an hos meg. Lykke til. skulle det være noen spørsmål bare still de. dette er filo ark. kan kjøpes i "invandrer butikker" / asiatiske butikker Endret 16. juni 2012 av Kokken Emil Lenke til kommentar
iNeo Skrevet 16. juni 2012 Del Skrevet 16. juni 2012 AHHH COMIC SANS KILL IT BEFORE IT LAY EGGS! On topic: Fin oppskrift. Lenke til kommentar
Kokken Emil Skrevet 16. juni 2012 Forfatter Del Skrevet 16. juni 2012 hehe kanskje skifte font XD Lenke til kommentar
Dr. Brodsky Skrevet 16. juni 2012 Del Skrevet 16. juni 2012 Jeg pleier å lage noen ganske like, men jeg bruker kjøttdeig av svin, fish saus og litt fersk koriander. Syns også spisskål kan brukes i steden for kinakål. Lenke til kommentar
Kokken Emil Skrevet 16. juni 2012 Forfatter Del Skrevet 16. juni 2012 jeg bruker mye diverse når jeg lager disse også mynte og koriander passer veldig bra md reker. tenkte og legge ut en oppskift man kan leke litt med. mn jeg synes at det jeg har med er nesten et "must" pleier okså og lage med kyllin ellr ytrefilet av okse om jeg har til overs, mye man kan gjøre med denne Lenke til kommentar
fenele Skrevet 16. juni 2012 Del Skrevet 16. juni 2012 Er ikke filo typ hvetemel etc? Ekte asiatiske vårruller er vel lagd med rispapir. Lenke til kommentar
Kokken Emil Skrevet 16. juni 2012 Forfatter Del Skrevet 16. juni 2012 Er ikke filo typ hvetemel etc? Ekte asiatiske vårruller er vel lagd med rispapir. filo deig er hvetemel og vann og kokos olje. ekte asiatiske vårruller lages av både ris papir og disse, forskjellen er at rispapirene sjeldent stekes i olje og heller bare vannes ut slik at de er "ferske" og myke mens filo deigen er sprø. dette er vell noe du kan velge selv men jeg liker vårrullene sprø og ikke myke. men som alt innen mat er . "smak og behag" Lenke til kommentar
fenele Skrevet 16. juni 2012 Del Skrevet 16. juni 2012 Hm sikker på at det er sjeldent at de stekes i olje? Er vel sånn med vietnamesiske vårruller at de serveres "ferske" men det går vel fint å frityrsteke de. Lenke til kommentar
Kokken Emil Skrevet 16. juni 2012 Forfatter Del Skrevet 16. juni 2012 Hm sikker på at det er sjeldent at de stekes i olje? Er vel sånn med vietnamesiske vårruller at de serveres "ferske" men det går vel fint å frityrsteke de. det går jo for vietnamesiske vårruller men generelt asiatiske vårruler vil de være friterte. men friterte vårruller og ferske går på lik linje på samme måte som at italienere bruker forskjellige typer pasta til de samme rettene. Lenke til kommentar
fenele Skrevet 16. juni 2012 Del Skrevet 16. juni 2012 Skal teste oppskriften hvis jeg får i tak i rispapir Lenke til kommentar
Kokken Emil Skrevet 16. juni 2012 Forfatter Del Skrevet 16. juni 2012 Skal teste oppskriften hvis jeg får i tak i rispapir rispapir er vanlig å finne i alle matvare butikker men filo deig er verre med men de har det som regel i asia sjapper. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå