Gå til innhold

Laste ned bøker fra nasjonalbiblioteket


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Dette verket er en del av Nasjonalbibliotekets digitale satsning Bokhylla.no, og formidles for lesing på skjerm til brukere med norske IP-adresser etter avtale med Kopinor. Det er ikke tillatt å laste ned, kopiere eller videreformidle materialet, uten særskilt tillatelse fra rettighetshaverne. Når verket ikke lenger er opphavsrettslig beskyttet vil Nasjonalbiblioteket klargjøre materialet for nedlasting i pdf-format

.

Lenke til kommentar

Så lenge du har lovlig tilgang til verket, har du lov å lage en privat kopi til avspilling (lesing) på en relevant avspiller. I dette tilfellet f.eks. en ebokleser. Jeg skulle tro det gjelder også her hvor tilgangen er gratis. At de ikke har lov til å tilby en versjon det er mulig å laste ned er så sin sak. Nrk sier jo akkurat det samme, det er latterlig enkelt å laste ned fra den nye ntt-tv-løsningen likevel. (Men kvaliteten er så dårlig at der er lite attraktivt.)

 

har også irritert meg at over den løsningen til nasjonalbiblioteket, spesielt siden nettsidene ikke fungerer med ebokleseren min.

 

red. Anbefaler enhver til å selv tolke Åndsverkloven §53b for å avgjøre om det er lovlig eller ikke. :p Det er hvertfal veldig enkel å laste ned bildene, de har bre sidetallet som variabel i URL-ene. Dørssevis av programmer som tar seg av det for deg. Men hvem orker å lese gjennom drøssevis av bildefiler uansett? Tror ikke det der går på en ebokleser uten masse zoming og knot.

Endret av NgZ
Lenke til kommentar
  • 7 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...