Gå til innhold

NRK lisensen


Anbefalte innlegg

Heisann, vet dette kanskje ikke har så veldig mye inne på hardware.no å gjøre, derfor off topic...

 

Norge er et av verdens rikeste land, det burde være valgfritt om man vil ha den eller ei.. det burde ikke være noen NRK lisens, la den bli reklame finansiert og se om den har livets rett.

 

jeg og en kompis er dritt lei NRK lisensen og tenkte å sette opp en "side" om hvordan å unngå den, hvilke rettigheter man har for å nekte (hvis noen?) hvordan unngå kontrollørene osv...

 

planen er av avskaffe denne sinnsyke lisensen, og jo flere som er med jo bedre er det, kanskje blir man hørt tilslutt...

 

hvilke ting kan man gjøre for å stoppe denne sinnsyke utingen?

 

det er jo valgtider nå.. hva kan man gjøre for å få dette på agendaen til norske politikere?

 

kanskje sette opp en side for underskrifts kampanje mot dette? og sende den til de folkevalgte?

 

dette er seriøst ment.

 

tar gjerne imot tips osv på mail :-)

 

T.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tja... nå synest ikke jeg BBC er noe særlig til kanal, men så har jeg heller ikke sett noe særlig på den... Discovery er min favoritt. men det er som alt annet en smakssak.

 

er slike TV kort virkelig lisensfri?

 

Vil virkelig digitalisering hjelpe mot lisensavgiften? vil da ikke NRK bli en stats støttet TV kanal over skatte seddelen istedet da? er det noe forskjellig enn lisensen?

 

NRk har jo en fordel absolutt alle andre kanaler bare kan drømme om, et sugerør rett i lommen på alle i norge som eier en TV...

 

alle andre kanaler klarer seg fint (?) og har livets rett, det store spørsmålet er jo om NRK frotjener livets rett.

Lenke til kommentar
NRK har jo en fordel absolutt alle andre kanaler bare kan drømme om, et sugerør rett i lommen på alle i norge som eier en TV...

 

Hehe... du tror det er slik at NRK kan bruke pengene akkurat som de vil?

NRK plikter å kringkaste programmer som dekker de aller fleste interesseområder, de må f.eks. la en en viss prosentandel av sendeflaten være på samisk, de plikter å lage programmer for eldre, yngre, døve, religiøse osv..

De har altså ganske strenge rammevilkår, og NRK ville aldri hatt råd til å produsere programmene de gjør om det skulle vært reklamefinansiert.

 

Hmm, da har ikke NRK livets rett vil du kanskje si. Selv mener jeg kanalen fungerer relativt bra, og jeg innser behovet for å ha en aktør i markedet som kan lage programmer for "alle" grupper av samfunnet.

 

I tillegg synes jeg faktisk at noen av programmene og filmene som sendes på NRK1 og NRK2 er helt glimrende. Av serier tenker jeg spesielt på slike som:

- Åpen post

- Six feet under

- Sopranos

- Først & sist

- Lydverket (tross alt, bedre med dårlig musikkprogram enn intet)

 

..osv, mange kvalitetsserier som ikke er nevnt. Jeg er fornøyd med NRK, og betaler gjerne lisensen.

Lenke til kommentar

Poenget er ikke hva eller hvor mye NRK får, eller hva de sender. Poenget er at alle som har TV må betale, enten de vil eller ikke, det er INTET vALG, vi har ikke noen frihet til å velge det bort om vi vil.

 

hvis folk vil ha NRK og er flittige brukere av den Kanalen, for all del, betal lisensen, jeg har ikke noe problem med det, men skal vi andre som IKKE vil ha den straffes for det med nesten 2000 kroner i året? er det rett?

 

jeg mener at de som vil ha den kanalen kan betale for det, la oss andre som IKKE vil ha den slippe

 

Jeg betaler gjerne for et filter som fjerner NRK 1 og 2 fra mitt sendenett (hvis teknisk mulig), slik at jeg kan slippe å betale 2000 kroner i året. da hadde jeg i det minste hatt et valg!!

 

den dagen jeg er intressert i å ha NRK for å ha mangfoldet (som mange sier) så skal jeg gjerne betale for det.

 

vi bor i et fritt land, vi burde hatt valget!

Lenke til kommentar

God ide å starte noe anti-lisens-opplegg. Min underskrift skal du få! :woot:

 

Men samtidig ser jeg logikken i at man må betale lisens... NRK er ikke som andre millionærer. De har endel bra, men fryktelig mye dårlig... Synes jeg veffal. Bestemoren min på 80 år er nok uenig :roll:

 

En ting jeg er ganske irritert på, derimot. Er at de som ikke kan få inn nrk2 (gjelder faktisk mange, spesielt her på vestlandet), fremdeles betaler like mye som de som får det inn. Det er uakseptabelt at vi skal betale masse $$ for at halve norge skal se på nrk2! :grumpy:

Lenke til kommentar

Etter det jeg har hørt, har de Tv-lisens i de fleste land i europa. Og jeg tror den er høyere enn i norge også, noen steder hvertfall. (Tror den er høyere i Sverige).

Synes det er greit med lisens for Nrk, og det er vel den beste kanalen når alt kommer til alt. Men de sender vel mye repriser i nrk også nå.

Og lisensen kunne godt være valgfri, ja det burde den vel. Man burde ha lov til å eie Tv og se på andre kanaler.

Men problemet er hvordan sperre for Nrk? Det blir vel ikke så lett.

 

En mulighet kunne jo være at Tv apparater som ble solgt uten registrering for Nrk var blombert mot å motta Nrk. Men det hadde vel blitt mye rot med det å :shrug:

Lenke til kommentar

NRk har jo en fordel absolutt alle andre kanaler bare kan drømme om, et sugerør rett i lommen på alle i norge som eier en TV...

 

NRK står for Norges Riks Kringkasting.

 

Ordet riks har en betydning.

 

Det skal dekke alle grupper i det Norske samfunn. Alt ifra gudstjeneste i Tana til friidretts VM i Paris.

Lenke til kommentar

poenget er IKKE NRK sin betydning for folket, men at vi er PÅTVUNGET denne kanalen og lisensen på nesten 2000 kroner i året.

 

som Loomy sier, at halve norge omtrent ikke har NRK 2, hva når NRK sender F.eks sports sendinger hvor NRK 1 sender første omgang og hvor 2 omgang går på NRK 2, har de lisensbetalerne da fått det de har krav på? en halv fotball kamp? ikke rett at de da skal betale full pris på lisensen da?

 

Tror ikke det som groenn sier om plombering av TV apperatene er en god løsning, da er det bedre (tror jeg) ettersom sikkert 60% (gjetter nå)av norges befolkning tar ned via kabel/Parabol og da burde det ikke være umulig med en liten "boks" som sperrer for signaler i nedeerste del av frekvensen hvor NRK ligger i kabelnettet, det burde ikke være noe problem for Avidi/chello å montere inn det i nettet av de som ønsker det.

 

akkurat DET er jeg villig til å betale for en engangs sum (F.eks 500/1000 kroner)

 

den dagen jeg vil lære om reinsdyrene i alta eller se Friidrets VM (hvor lenge tror dere NRK har penger til å betale for Sports sendinger? uten enda mer økning av lisensen?)

 

for meg spiller det ingen rolle hvor bra / dårlig NRK er, jeg vil rett og slett bare bli kvitt Lisensen for de av oss som ikke ønsker å betale den.

 

Da kan vi snakke om Valgfrihet.

Lenke til kommentar

Spøkelse: så med andre ord så er alternativet fremdeles en PÅTVUNGET kanal og en ekstra skatt som jeg/vi overhodet ikke er intressert i?

 

da har vi ihvertfall INGEN kontroll med hvor mye penger som NRK kan ta fra oss.

 

det er ikke rettferdig er det?

 

la oss si for moro skyld at kanskje så mange som 1 million menneser signerer at de IKKE vil ha NRK... tror du ikke at politikerne legger merke til det?

 

jeg har hørt så mange si, det nytter ikke å kjempe imot, hva er vitsen etc..

 

i norge sier vi ALDRI i fra når det er nok, derfor presses det avgifter ned over oss gang på gang... alt vi sier er jaja... er det ikke engang på tide å si stopp??

 

vi ønsker å i det minste prøve. og jo flere vi er som prøver, jo større er sjansen på at det vil bli bedre..

Lenke til kommentar

Ja, skatter er ikke frivillig...

 

TV-lisens er ikke den mest idiotiske skatten vi har. Vanlig skatt går til de mest idiotiske formål. Jeg vil påstå de to tusen kronene(eller hvor mye det, jeg betaler ikke...) går til et formål som de aller fleste nordmenn benytter seg av. Det kan man ikke si om mange andre skatter. For eksempel bidrar hver nordmann i gjennomsnitt med 7000 kroner til Forsvaret hvert år. Og den nytten hver og en av oss har av de pengene, er høyst diskutabel.

 

Altså, vær glad for at skattepengene dine går til å glede så mange personer som de faktisk gjør i dette tilfellet.

Lenke til kommentar

Spøkelse:

 

forsvaret ser jeg nytten av faktisk og har ingen problemer med den.

 

NRK lisensen derimot.. den kanalen bruker jeg ikke, ser heller ikke nytten med den, de som virkelig ønsker å ha den kanalen kan få betale for den.

 

i et høyteknologisk samfunn som vi lever i, burde det absolutt ikke være noe problem med å velge bort NRK for de som ønsker det (mot en liten engangs avgift selvfølgelig)

 

med nå ser det kanskje ut som det finnes et smutthull som kan brukes.

 

det vi faktisk betaler lisensen for er selve Tuneren i TV`en, hvis den fjernes og det dokumenteres ovenfor NRK så kan de visstnok ikke kreve noen lisens for det.

Lenke til kommentar

dovrebanen:

 

tanken med dette innlegget var NRK lisensen og dens rettferdighet, ikke noe om Forsvaret eller noe annet.

 

om folk er for NRK eller i mot så har vi alle rett til å mene noe om det, det trenger ikke å bety at det er behov for å rakke ned på en annens meninger.

 

vil gjerne holde denne tråden seriøs om Temaet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...