Gå til innhold

l4d3

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg har vg3 eksamen i historie om to dager, og lurer derfor på om noen kunne hjulpet meg med å utrede litt om hvordan nasjonalstaten har skapt nasjonal og kulturell samhørighet, men også konflikter og undertrykkelse.

Er V33333LDIG takknemlig for svar! :)

Endret av elmobil
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja regner med det, siden det ikke står spesifisert noe. Tyskland er et veldig gunstig valg. Hovedtemaet til oppgaven er bakgrunn for den andre verdenskrig. Syns det er vanskelig å svare presist rundt dette... Setter stor pris på hjelp!! :green:

Lenke til kommentar

-Den ydmykende avtalen etter 1. verdenskrig ble underskrevet i en spesiell togvogn. Da Hitler inntok Paris, fikk han tak i denne togvogna for å ydmyke franskmennene, dvs. ta hevn.

 

-Dolchstoss (dolkestøtet) mot tyskerne etter 1. verdenskrig

 

-Hitler var en sjarmerende leder som kunne få andre til å sverge troskap til ham

 

-Jødehat og forakt mot de svake

 

-Inflasjon

 

http://matthavey.blo...on-und-die.html

Endret av Frankline
Lenke til kommentar

Kan ha vært mange ting, men Hitler brukte knep og triks.

Du kan undersøke mer om

 

-Ølkjellerkuppet

etter dette skrev han "Mein Kampf" i fengsel.

 

-Krystallnatten. Tror de anklaget en jøde for mord, og dermed fikk irritert tyskerne slik at Krystallnatten kunne skje (undersøk om dette stemmer)

 

-Riksdagsbrannen

 

"Riksdagsbrannen er den brannen som herjet Riksdagsbygningen i Berlin i Tyskland natten mellom 27. og 28. februar 1933 Den førte til at rikspresident Paul von Hindenburg utstedte Riksdagsbrannforordningen den 28. februar. De grunnleggende borgerrettighetene som var garantert av Weimarrepublikkens forfatning ble dermed satt ut av kraft, slik at veien ble klar for forfølgelse og arrestasjon av nazipartiets motstandere. Massearrestasjonene som fulgte var begynnelsen på flere dramatiske begivenheter, som i løpet av en knapp måned førte til at rikskansler Adolf Hitler kunne etablere seg varig som diktator.

Den nederlandske venstreradikale Marinus van der Lubbe ble funnet liggende halvnaken bak den brennende bygningen. Hitler og Hermann Göring kom raskt til stedet, og ble vist van der Lubbe. Göring erklærte straks at kommunistene sto bak brannen, og satte i gang en kampanje mot kommunistpartiet KPD."

 

http://no.wikipedia.org/wiki/Riksdagsbrannen

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...