Gå til innhold

Advarsel - UTM sonefeil på enkelte plastkart fra Nordeca/Ugland IT


Anbefalte innlegg

Nå har eg sett meg lei på at Nordeca ikke er mer aktive i forhold til dette, og vil derfor selv komme med en liten advarsel.

 

Nordeca har lansert en ny kartserie i plast 1:50000. Problemet her er at opplyst UTM sone på kartet er 31V, mens korrekt sone er 32V. Dette gjelder 10 kartblad. Hvilke 10 kartblad det er snakk om har eg ikke fått bekreftet, men ett av disse er Bømlo. Regner dog med at det er snakk om de 10 kartbladene helt i vest i landet vårt.

 

Problemet her er at folk kan kjøpe disse kartene uten å noengang vite at det feil på de, og i verst tenkelig tilfelle oppdager de dette når de har behov for å oppgi en kartreferanse i en nødssituasjon. Kartreferansen blir da feil.

 

Og det er der problemet ligger. Det er kun når man skal notere seg en kartreferanse fra kartet eller skal finne igjen en kartreferanse på kartet at problemet oppstår.

 

I følge andre forum har Nordeca vært oppmerksom på feilen siden februar i år, men har enda ikke gitt ut noen informasjon på nettsidene om det, informert sine leverandører/kunder eller trukket tilbake de kartene med feil på. Eg har vært i butikker som selger kartene som faktisk har kart med feil på i butikken, som ikke har informasjon om dette eller tenkt å ta de ut av hyllene. Eg har også sendt en e-post til de angående dette, uten å få svar. Har purret i dag.

 

Med andre ord, har dere kjøpt kart av Nordeca/Ugland IT fra den nye plastserien så sjekk UTM sonen på kartet. Denne skal være 32V for sørnorge, ikke 31V. Dette gjelder da sannsynligvis kun kartbladene for vest-norge.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Eg har nå mottatt en e-post fra Nordeca som bekrefter feilen, men de klarte ikke å fortelle meg hvilke kart dette gjelder.

 

Amatørmessig. Resultatet er at eg ikke kommer til å kjøpe noen kart fra dem med det første, da eg ikke vet hvilke kart feilen gjelder. Og hadde eg kunnet så hadde eg ikke kjøpt ett eneste kart fra de.

Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...

Omsider har Nordeca sendt ut en pressemelding om at 10 kartblad for vestlandet har feil UTM-sone, og tilbakekalles. Ref nrk.no.

 

Nordeca har visst om feilen siden februar i år, og kommer først med pressemeldingen etter at diverse organisasjoner har blitt gjort oppmerksom på feilen(og manglende tiltak). Eg synes Nordeca fortjener masse ris rundt denne fadesen.

 

Ut over det er det på sin plass med en stor takk til fagleder i ressursgruppe ettersøkning i Norges Røde Kors Hjelpekorps, for at det ble sett på, tatt alvorlig, prioritert og tatt med leverandøren. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...