Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Naturfag eksamen 10. klasse "Svart gull"


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har eksamen på mandag og lurte på noe.

I eksamenen skal jeg ta med moment om hvordan man kan tilpasse oss en ny verden og løse klimaproblemene vi har. Hvordan vi altså skal endre på det store bruket av ikke fornybar energi, og bli mer klimavennelige. Alle forslag er til stor hjelp!

 

Tusen takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Folk må da bli mer villige til å kutte på fordelene sine. Som foreksempel biler som ikke er miljøvennlige.

 

Batteribiler er heller ikke noe bra forslag, da produksjonen av batteriene er ekstremt belsatende for miljøet.

Egentlig tror jeg dette er et problem som ikke kan løses. Vi har lagt det opp slik i dag at veden trenger olje for å kunne fungere. Uten oljen vil omtrent alt stoppe opp.

 

Når oljen en gang tar slutt VIL alt stoppe opp, å folkene som kommer etter oss må vente milliarder av år før ny olje er dannet. Det kommer til å bli kriger om olje. Svake land som Norge som har mye olje kommer til å bli okkupert av sterkere land/stater som er MEGA forbrukere av olje. Det vil bli krig mellom USA og Russland en eller annen gang. Den krigen vil dreie seg 99,8% om olje. Kina kommer til å joyne russland å storbritania med litt av europa vil kansje holde med USA. Norge ligger i midten å blir bombet dønder og sammen.

 

Igrun så kan du nesten abre skrive / utdype at uansett hva vi gjør på dette tidspunktet, så er vi så butt fucked at uansett om Natur og ungdom setter opp noen ekstra vindmøller, og Ola nordman kjører til jobb en dag mindre i uka - så vil det gå til helvete uansett :)

Lenke til kommentar

Her er det essensielt å trekke inn fornybare energikilder, som vannkraft og vindkraft. Dette finner du masse informasjon om på nettet. Da kan du trekke frem en 3-5 energikilder, som du mener kan erstatte de ikke-fornybare energikildene. For å vise selvstendighet i forhold til stoffet, bør du begrunne hvorfor du trekker frem de energikildene du gjør. Lykke til!:)

Lenke til kommentar

eller... heheh ikke gjør det! Men jeg ville ha skrevet det.... Hater naturfag uansett.. Generelt sett så missliker jeg folk som er så trangsynte at dem tror dem redder verden med å sette opp avgifter på diesel å bensinbiler!

 

Eller ola nordmann i oslo som tror det at fordi at HAN tar bussen til jobb en dag mer i uka, så utgjør det en stor forskjell på miljøet....

 

Samtidig som dem skrur ned avgiftene på batteribiler, som er miljøbomber uten like under produksjonen.

 

Her er det essensielt å trekke inn fornybare energikilder, som vannkraft og vindkraft. Dette finner du masse informasjon om på nettet. Da kan du trekke frem en 3-5 energikilder, som du mener kan erstatte de ikke-fornybare energikildene. For å vise selvstendighet i forhold til stoffet, bør du begrunne hvorfor du trekker frem de energikildene du gjør. Lykke til! :)

 

Det er ikke nok potensiale for vann og vindkraft i verden til å veie opp imot det kolosale energiforbruket som vi har pr. dags dato.

 

Bølgekraft er forøvrig veldig intressant! Dette bør du sjekke ut! ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...