Gå til innhold

Hjelp med kjøp av 5.1/7.1 lydkort til Spilling, film & musikk


Anbefalte innlegg

Skal kjøpe meg et lydkort så jeg endelig får digital surround lyd i spill. Bruker S/PDIF til en JVC forsterker nå med lyd fra hovedkortet(Asus p8z68 v pro). Med dette får jeg bare surround fra film og må brukke analog for 5.1 i spill. Hvilke lydkort burde jeg se på for dette(og funksjoner)?

 

Pris maks 2000(tror dette er høyt nok for det beste)

 

Forstekeren min er noen år gammel, men skal kjøpe ny om ikke så lenge.

 

Høyttalerne mine er Dynavoice 4x Magic F6 og Magic C4 EX center.

 

Planen er å kjøpe kraftigere front høyttalere og sette Magic F6ene på side og bak for 7.1 surround.

 

all hjelp mottas :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bare så det er sagt, siden du sier at du skal kjøpe deg ny receiver, hvis du er interesert i å spille av bluray filmer fra PCen så støtter ikke de lydkortene den beste lyden, Dolby TrueHD og DTS HD Master formatet.

 

Da må du ha et lydkort med HDMI.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Skal du ha lydkort for spilling, så er vel strengt tatt et bra Sound Blaster kort (eller andre Creative Labs X-Fi chip baserte kort) det mest nærliggende valget. Asus kortene er helt klart flotte kort til hjemmekino bruk, men typisk sett har X-Fi hatt bedre håndtering av spill-lyd. Men så er det jo heller ikke alle spill som faktisk støtter full surround i Dolby Digital eller DTS, så i mange tilfeller vil du vel ende opp med Pro Logic II via stereo signal uannsett.

Endret av G-S
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg bruker HDMI fra et ekstra skjermkort jeg kjøpte, støtter alt og alle lydformater(men man må veldig riktig). Jeg lurer egentlig på om et dedikert lydkort vil gjøre noe under i det hele tatt når man bruker HDMI/digital lyd. Lest litt om dette på nettet, og det er veldig mye forskjellige meninger om dette, og at det heller er det siste leddet som avgjør, receiveren.

Endret av MrLG
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Skal man likevel ha bilde via HDMI, så er det i hele tatt bare veldig tungvint å kjøre lyden via en annen enhet enn skjermkortet. Har du et skjermkort med god støtte for digital lyd over HDMI, så gjør det jobben, så lenge vi snakker om film.

Jeg forstod det som om det her dreier seg om et oppsett hvor bildesiden allerede er i boks (antakelig ikke HDMI?) og lyden som trenger forbedring først og fremst dreier seg om spill. Altså er det ikke sikkert HDMI via skjermkort vil gi det ønskede resultatet. I et slikt tilfelle bør man, før man bruke masse penger på nytt utstyr, kontrollere at spillene man ønsker bedre surround lyd fra, faktisk leverer lyd i ekte 5.1, eller om spillet i seg selv kun gir fra seg stereo lyd.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Om han har bilde i boks eller ikke spiller ikke så stor rolle. Som sagt, fordelen med å bruke HDMI i det hele tatt er at det støtter flere formater enn S/PDIF. Så spørsmålet blir jo om lydkortet eller receiveren er best til å mikse om stereo lyd etc.

 

Du har ihvertfall 2 andre valg enn lydkortene trådstarter har sett på:

 

1. Har du Nvidia kort i dag, og plass til et ekstra kort i PCen kan du gjøre et kupp som jeg gjorde: Kjøpe et skjemkort til for 4-500 kr. Da får du støttet alle formater igjennom HDMI, helt opptil 8 kanaler, men er selvsagt avhengig av en god receiver da det er denne som vil gjøre jobben. Og hvorfor er det et kupp? Jo fordi til tross for prisen får du også ekstra ytelse i spill igjennom PhysX støtte.

 

 

2. Du kan kjøpe et HDMI-lydkort

Endret av MrLG
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ja, HDMI støtter flere formater enn S/PDIF / TOSLink, og det vil helt klart være av betydning ved FILM lyd. Poenget her, var såvidt jeg kunne forstå, at film-lyden allerede var slik OP ønsket, men at han ønsket Dolby Digital, DTS eller liknende 5.1 eller bedre lyd fra spillene sine. I dette tilfellet er det langt viktigere å faktisk sjekke om spillene HAR 5.1 lyd, eller om man faktisk er nødt til å simulere dette gjennom Pro Logic II eller liknende. I tillegg har ulike lydkort ulik innvirkning på fps. Typisk sett har X-Fi bedre prosessering av spill-lyd enn alle andre kort på markedet, og gir typisk sett minst tap av fps. Er han ute etter et lydkort først og fremst til film lyd, og da fortrinnsvis Bluray, så er det selvsagt ingen tvil om at det er HDMI som er veien å gå.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har ikke lyd igjenom HDMI. Jeg har 3x120Hz skjermer uten lyd og jeg må bruke DL-DVI på de alle for 120Hz. Visste ikke at Dolby TrueHD og DTS HD var kun igjenom HDMI. søkte på pris på det kortet, men fant det ikke til salg. Det jeg er ute etter som jeg har forstått, er muligheten til å gjøre om den vanlige 5.1 lyden fra de spill som støtter det til ett signal som dvd/blue-ray vanligvis sender ut for behandling av forsterkern.

Lenke til kommentar

Dette lydkortet har DDL (Dolby Digital Live). Gjør alle lyd kilder om til digital 5.1 surround lyd.

http://www.komplett....ku=650786#extra

 

Litt info om DDL:

http://www.dolby.com...gital-live.html

 

Bruker selv DDL til mitt Z-5500 5.1 anlegg.

DDL virker uendelig mye bedre en Dolby Pro Logic II.

Mener å huske at DTS Connect har noe som ligner på DDL.

 

Litt info om DTS (Digital Theatre System/sound):

http://www.dts.com/p...ustries/pc.aspx

Endret av jetzbullet
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...