Gå til innhold

Valg av brukt landstedsbåt/skjærgårdsjeep, max 50 000


Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Er på utkikk etter en rimelig båt til familien som skal brukes for det meste til småturer og fiske. Ser etter brukt båt og prisen må være under 50 000.

 

Vurderer per idag blant annet askeladden 430/435lite, bever 460 og gh14. Alle med 30HK. En fordel vil være at båten klarer å plane med hvertfall 3 personer.

Slik jeg ser det så har askeladden den fordel at den har høye kanter, noe vi vil foretrekke. Men har lest på forskjellige forum at disse ikke er noe særlig i høyere hastigheter (15 knop+) ettersom de slår veldig og har dårlige svingegenskaper grunnet mangel på et dypere skrog.

 

Når det gjelder gh14 og bever 460 har jeg lest og sett at disse er lavere i kantene, men kanskje ligger litt bedre i sjøen i plan (?). Disse vil vel kanskje også være bedre å ro (må være mulighet for å ro).

 

Har hatt en båt tidligere av typen crescent 13 eller 14 fot, men denne lå veldig dårlig i sjøen slik at vi blant annet endte opp med å få store mengder vann inn i båten selv om det ikke var snakk om store bølgene. Er derfor sjøegenskaper vil være det viktigste ved valg av ny båt.

 

Hadde satt pris på kommentarer angående båtene nevnt ovenfor, men også andre båter som kan svare til kriteriene våre :-)

 

På forhånd takk for svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...