morlie Skrevet 6. juni 2012 Del Skrevet 6. juni 2012 Da er det på tide med den årlige gutteturen og det er min tur til å stå for matlagingen og med det så trenger jeg litt tips til hva man kan lage ( er middels+ god på kjøkkenet og får til det meste) på bål (ikke noe jukseprimus ;-)). Trenger tips på hva man kan lage, som skal være ett FINT måltid, vin og gjerne en dessert som ikke trenger kjøing. det skal være mat til 3 ungdom (21år) som er sultne etter en lang dag med fisking og gåing. skulle gjerne garantert at vi fikk ørret og lagd noe deilig med det, men det tørr jeg ikke. jeg vet at biff er en slager (men på bål?), bacon skal jeg uansett ha i retten på ett eller annet vis. Uansett, alle tips blir motatt med glede! Takk på forhånd! :-) Lenke til kommentar
konduktans Skrevet 8. juni 2012 Del Skrevet 8. juni 2012 Baconsurret indrefilet av svin/storfe er alltids en slager. Det funker fint å lage på bål (både med stekepanne og rett mot flammen). Hvis du legger kjøttbitene på et stykke treverk etter det er ferdig stekt(mens det hviler og ettersteker), så får du det restaurantene kaller "plankebiff". Bakt potet er som skapt for bål. Pakk inn i aluminiumsfolie og legg de i glørne. Et tips er å gi hver person to små poteter i stedet for én stor. Da blir potetene mye fortere stekt. Har du et kokekar, så får du fint laget saus. Evt. kan du lage fra pose før dere drar eller kjøpe ferdigsaus. Hvis du tar med en liten salat, et par bokser mais og litt salt og pepper, så har du en storslagen middag. Til dessert kan dere f.eks ha gratinert banan med sjokolade. Det ser ikke spesielt vakkert ut, men smaker himmelsk :-) 1 Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 8. juni 2012 Del Skrevet 8. juni 2012 Jeg anbefaler pannekaker til dessert. Ta med røre i plastflaske eller melkekartong med skrukork. Kanskje ta med litt appelsiner, smør og melis og lage Crepe Suzette, da kan du tenne på maten! Lenke til kommentar
konduktans Skrevet 8. juni 2012 Del Skrevet 8. juni 2012 Veldig godt forslag! Det er mange som liker pannekaker(eller Crepes, som noen kaller det) med Nutella og melis :-) Lenke til kommentar
morlie Skrevet 9. juni 2012 Forfatter Del Skrevet 9. juni 2012 Takk for svar! Hadde en liten tanke om baconsurret indrefileet, men planken gjør det lille ekstra føler jeg. Turen ble utsatt en uke i håp om bedre vær da, dess lengre tid til å tenke ut den beste komboen av mat og drikke :-) Dere har vel ikke et par tips til en god vin som passer bra til indrefilet? Lenke til kommentar
konduktans Skrevet 9. juni 2012 Del Skrevet 9. juni 2012 Vin har jeg ikke peiling på i det hele tatt, men vet mange bekjente kjøper "Gato Negro", da den er billig og god. Regner forøvrig med at du legger ut bilder av herligheten etter turen er ferdigstilt :-) 1 Lenke til kommentar
Lmthaman Skrevet 14. juni 2012 Del Skrevet 14. juni 2012 hva med lammelår i bålgrop? varm steiner på bålet, grav en grop vedsiden av bålet, legg i lammelår(pakket inn i mange lag alu folie), ha over et lag med jord/sand, varme steiner over det, og jord/sand på toppen. tar vel 1-2 timer Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå