oslofreak Skrevet 3. juni 2012 Del Skrevet 3. juni 2012 (endret) Okay, dette er kanskje dagens underligste tråd, men jeg følte for å halvt dele historien, halvt be om litt tanker om hva dere mener/hadde gjort. Jeg bor i et hus med min forlovede og 2 til; blant annet ei jente som er veganer. Vi har alt av stekepanner, gryter og slikt i samme skuff og blant disse er hennes lille vegan-pannekaker stekepanne. Det er strengt forbudt for noen andre å benytte seg av den (som om noen vil det), og hun blir helt krakilsk hvis noen forsøker å vaske den. Jepp, hun vasker den aldri, selv ikke skyller den under kaldt vann etter bruk. Greit nok, som veganer er det ikke snakk om egg eller melk, men det er ganske mye fettete olivenolje og andre ingredienser brent fast i den. Problemet mitt er, som den personen i huset med ansvaret for kjøkkenet så er jeg mektig lei av å ta i bruk andre stekepanner og gryter som deretter er fettete pga hennes uhygienske, ekle stekepanne ligger i samme skuff og gjør resten skittent. Hun lager pannekaker ca 1 gang i uka, og jeg har bodd her i 9 mnd uten at den har blitt vasket. Jeg har prøvd å søke litt på nett for å se om dette er "vanlig" blant kokker for å høyne smaken i pannekakene, men har ikke klart å finne noe om det. Er det noen (amatør/proff) kokker her som gjør tilsvarende? Er det like uhygienisk som jeg føler at det er? Overreagerer jeg når jeg synes det er en smule ubehagelig? Dagens underligste tråd: go ahead, reply! Takker Endret 3. juni 2012 av oslofreak Lenke til kommentar
oslofreak Skrevet 3. juni 2012 Forfatter Del Skrevet 3. juni 2012 Jeg kom forsåvidt på den uhyrlig enkle og åpenbare løsning om å stikke panna i en plastpose, men ja... Fortsatt nysgjerrig på hygiene nivået og slikt... Kjør på med svar, læl... Lenke til kommentar
osse-mon waits for alice Skrevet 3. juni 2012 Del Skrevet 3. juni 2012 Du finner ikke en eneste kokk som ikke vasker utstyret sitt. Vask pannen, og ta heller kjeften etterpå, subsidiært putt den i en plastpose eller tilsvarende. Jeg har min pannekakestekepanne i en plastpose (ikke bærepose) av den enkle grunn at den står under et par andre panner, fordi jeg lager pannekaker så skjelden! Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147 Skrevet 3. juni 2012 Del Skrevet 3. juni 2012 Har vært kokk i nesten 35 år - få fjernet svineriet. På kjøkkenet er det "kokken" som bestemmer. Kokker lager for det meste mat - venninnen din høres for meg ut til å drive med "hagearbeide" og at stekepannen er en detalj i et hemmelig komposteringsforsøk. Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 3. juni 2012 Del Skrevet 3. juni 2012 Varmt vann og skrubb. Hvis det er teflonsvineriet, pass på med riper og slikt. Har hun sagt noe om hvorfor? Det virker ganske snodig. Lenke til kommentar
Tannpust Skrevet 3. juni 2012 Del Skrevet 3. juni 2012 Hmm, hvis hun virkelig nekter å vaske den så får den vel heller være skitten, men da kan hun jaggu meg få lagre den på sitt eget rom å ikke sammen med deres panner. Spesielt siden dere ikke engang får lov å bruke den. Enten - vask etter bru Eller - Oppbevaring på eget rom. Lenke til kommentar
osse-mon waits for alice Skrevet 3. juni 2012 Del Skrevet 3. juni 2012 ^^ Faktisk det beste forslaget: Legg den på senga hennes helt til den blir vasket Lenke til kommentar
Kokken Emil Skrevet 16. juni 2012 Del Skrevet 16. juni 2012 dette hørtes jo grusomt ut. som kokk selv om jeg noen gang hadde kommet borti noe slikt hadde jeg kastet skiten rett i søpla. dette er jo ikke bare uhygenisk men også rent bakteriefremmende, gamle grønnsaksrester og olje er et stooort festmåltid for våre små venner mikroorganismer, men det kan jo hende at hun holder på med sit eget prosjekt innen mikrobiologi. jeg ville funnet ut årsaken til dette. men den stekepanna er ikke noe og beholde. Lenke til kommentar
Horrorbyte Skrevet 19. juni 2012 Del Skrevet 19. juni 2012 Vel, jeg har en jerngryte som jeg normalt ikke vasker med annet enn vann. Den skal være fettete, og det samme gjelder stekepanner i jern. Det skal likevel gå helt fint å vaske med Zalo eller lignende så lenge man skyller godt og smører inn med olje etterpå. Jeg ville derimot aldri brukt en stekepanne i jern til pannekaker. Til slikt har jeg non-stick-panner i aluminium. Disse vasker jeg grundig etter bruk - hver gang. Det er helt utenkelig for meg å la noe slikt stå med fett og jævelskap. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå