Fizzle Skrevet 31. mai 2012 Del Skrevet 31. mai 2012 Hvordan fungerer egentlig vannsystemet i hus og hytter osv? Hvor kommer vannet fra? Hvordan er det mulig å skifte mellom kaldt vann og varmt vann så fort / hvordan skilles det? Hvor ofte fylles varmtvannstanken opp? Trenger den å fylles så ofte opp etter som at vann ofte brukes på nytt etter at det har gått gjennom sluken (gråvann). Kommer vannet fra forskjellige plasser for for eksempel hageslangen, springen, dusjen, vaskemaskinen, toalettet? Dette er foresten ikke lekse egentlig, det er bare nysjerrighet. Noen som vet hvordan dette fungerer? Lenke til kommentar
Mr. A Skrevet 31. mai 2012 Del Skrevet 31. mai 2012 (endret) Vannet kommer fra renseanlegg rundt om i landet. Vannet hentes fra større vann og kilder. Rør med varmt og kaldt vann går helt til kranen/blandebatteriet der det står en ventil man velger varmt og kaldt vann Den er full av vann hele tiden. Det er et rør inn i huset som er kaldvann. Dette røret er koblet rett på varmtvannstanken, og forsyner den med vann når den trenger det. Alt vannet kommer fra samme plass, iverfall her i Norge. Ellers henger det mange kloker hoder i denne tråden som er ment for slike spørsmål Endret 31. mai 2012 av Mr. A Lenke til kommentar
arne22 Skrevet 1. juni 2012 Del Skrevet 1. juni 2012 (endret) Synes da dette var et helt kurant og OK skolespørsmål. Hver bygning har vanligvis bare ett vanninntak. Etter vanninntaket så kjører man en "gren" inn til varmtvannstanken og en "gren" inn til alt det andre i huset som bruker kaldtvann. Dusjen har "forsyning" både fra varmtvannstanken og fra "kaldtvannsgrena". Ved å bruke en kran som kan blande riktig mengde kaldtvann og varmtvann, så får vi riktig eller ønsket temperatur. Noen steder er vannet så rent at man kan tappe det direkte fra innsjøer og lignende. Andre steder så renser man det for eksempel ved å la det passere gjennom et filter av sand og/eller grus. I utlandet så dreper man også bakterier ved hjelp av ultrafiolett lys, men tror ikke dette er vanlig i Norge. En annen mulighet er å tilsette litt klor, og det gjør vi vel noen steder i Norge. Kanskje litt kjedelig, men masse lesestoff: http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=233&trg=MainArea_5661&MainArea_5661=5631:0:15,3030:1:0:0:::0:0 Endret 1. juni 2012 av arne22 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå