Gå til innhold

System/speilrefleks under 4000 kroner?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har fått det ærefulle oppdrag å anbefale et kamera til min søster. Hun har tidligere brukt litt speilrefleks i forbindelse med medier og kommunikasjon, så hun vet hva hun går til :)

 

Prisen er begrenset til rundt 4000, gjerne under også. Det er jo et ganske stramt budsjett, men D3100 går jo for 3000 i disse dager.

 

Selv er jeg en Canonist, og har en forkjærlighet av kvalitet så jeg syns de rimeligste speilrefleksene (fra både Canon og Nikon) har en plastikk-følelse. Selv om vi bor en del mil unna hverandre har jo jeg også et par objektiver hun eventuelt kunne lånt litt hvis hun endte på Canon.

 

Til den summen er det kanskje bedre med et mindre systemkamera? Jeg har kun smått testet et Nex-5, men det gir jo et helt annet kvalitetsinntrykk enn D3100/1100D. Samtidig er det stilig og mindre, fordeler opp og ned her altså!

 

Hva ville dere anbefalt?

Nex-5 (5N blir nok litt for dyrt)

Annet systemkamera?

Canon 1100D?

Nikon D3100?

 

Selv heller jeg mot å anbefale speilløst :) Takker for innspill!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Noe mer knotete å bruke enn Nex-5 skal man lete lenge etter - det er i alle fall ett speilløst jeg hadde hoppet glatt over (har hatt det selv btw).

 

Personlig syns jeg D3100 er et utmerket alternativ - men kanskje hadde det vært en tanke å sett på brukt, 40D, D90, D300?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

NEX-5N har jeg selv og det er et ypperlig kamera til sitt bruk. Men selv så betrakterjeg det som et nr.2 kamera. Bruker stort sett 5D'en hele tiden, men drar frem NEX'en hvis jeg vil ha noe lite å lett.

 

Siden hun allerede har litt "snøring" så vil jeg vel tippe at speilrefleks er veien å gå. Men for 4.000,- er det begrenset av hva man får med tanke på at man også skal ha litt god optikk.

Lenke til kommentar

Speilløst eller vanlig DSLR? Jeg har begge deler, og for meg så er begge like gode som nr.1 kamera.

 

Hvis hun vil ha DSLR, så er det Canon hun bør gå for, ettersom du har det også.

Det er jo et trangt budsjett, så jeg vil se etter en brukt 40D (eller 50D) og en brukt Tamron 17-50mm f/2.8. Kanskje også 30D kan være et alternativ.

Lenke til kommentar

Noe mer knotete å bruke enn Nex-5 skal man lete lenge etter - det er i alle fall ett speilløst jeg hadde hoppet glatt over (har hatt det selv btw).

 

Personlig syns jeg D3100 er et utmerket alternativ - men kanskje hadde det vært en tanke å sett på brukt, 40D, D90, D300?

Er forsåvidt enig med deg, hvis man sammenligner NEX med speilrefleks. Dytter man mye funksjonelitet inn i et lite kamera blir det naturlig nok mer knoting.

 

Men jeg synes nå ikek NEX-5N er noe vanskelig å bruke i det hele tatt jeg da. Man må bare definere sine egne snarveier etc. som gjør at man slipper innom menyen hver gang man skal endre ISO.

 

Men å sammenligne med speilrefleks med tanke på ergonomi blir jo så klart helt feil. Der er speilrefleks total overlegen. Vertfall når vi atttpåtil snakker om semiproffe kameraer.

 

Personlig synes jeg ikke min NEX-5N rekker 5D MK III'ern til tærne en gang :)

Lenke til kommentar

Hei og takk for bra innspill så langt!

 

Har snakket med søstern igjen nå, og hun har forelsket seg litt i speilløst. Hun sier det blir mest for å ta med på ferier og fest/middag og at det passer godt at det er litt mindre :)

 

Fått lest meg litt opp, og kan for meg se ut som om Olympus E-PL2 er et godt alternativ til prisklassen det da er snakk om

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...