Gå til innhold

Brukt speilreflekskamera til 11 åring?


Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Vår snart 11 år gamle datter ønsker seg speilreflekskamera etter å ha fått lekt seg med morfaren sitt nye canon 600d og funnet ut hvor mye kjappere og kjekkere enn de billige kompaktkameraene.

 

Hun har vært veldig hjelpsom denne våren, så vi lurer litt på om vi skal se etter et brukt kamera til henne så hun kan få lære seg litt.

 

Har dessverre ikke erfaring med speilreflekskamera selv, men har sett litt på finn og lest litt tester.

 

Ser det går greit å finne ok eksemplarer av f.eks canon eos 350d til rundt en tusen lapp. Er det greie kameraer i forhold til prisen og vil de være egnet til en 11 åring som skal lære seg?

 

Er det andre rimelige kameraer som kan anbefales?

 

Har i utgangspunktet tenkt å holde oss under 1500, men ser at det går ann å få f.eks sony a390 til rundt 1800,-. Er det verdt å betale mellomlegget opp til disse kamerane? De er nyere, er de også lettere å bruke og lettere å ta gode bilder med?

 

Noen spørsmål fra en far som ikke har peiling og som håper på litt hjelp :)......

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er vanskelig å få noe nytt til det budsjettet, men jeg ville hvis det var mulig vurdert å øke budsjettet fremfor å kjøpe brukt. Du finner noen muligheter her. Spesielt bør du vurdere Canon EOS 1100D med objektiv for 2790,- eller Pentax K-r for 2999,- (begge med objektiv).

 

Brukt bør det være mulig å finne noe bedre enn 350D til 1500 kroner, f.eks en pent brukt 30D eller 400D - kanskje til og med en 450D om du har flaks.

Lenke til kommentar

Heisann.

 

Takk for svar.

Da er det kanskje fornuftig å øke budsjettet noe, men det blir nok litt mye å gå opp til et nytt kamera. Da må det eventuelt vente til en bursdag eller til jul...

 

Men ser på finn at det ligger flere sony kameraer til mellom 1600-2000 kr. Blant annet alpha a390 og a290 til rundt 1800. Hvordan vil disse kamerane være for en nybegynner? Er det stor forskjell på sony og de mer tradisjonelle canon og nikon osv..?

Lenke til kommentar

Stort sett alle nyere kameraer gir en tilsvarende bildekvalitet for den vanlige brukerne.

 

Siden det allerede er et Canon-kamera i familien ville det være litt lurt og kjøpe samme fabrikat så datteren deres kan låne/arve objektiver av bestefaren hennes og de kan hjelpe hverandre til å forstå kameraene samt den medfølgende programvaren. Canon learningsenter har også endel gode opplæringsvideoer på Norsk som kan være interessante, da må kameraet registreres hos Canon Norge først for og få tilgang.

 

350D er et helt greit kamera men ville nok heller sett etter et 400D/450D siden de er endel bedre på det meste når det gjelder spesifikasjoner. Hvis du finner en Canon-kamera så prøv og kjøp et kamera som har et objektiv med innebygget stabilisering "18-55 IS" samt den medfølgende originale CD-platen. Jeg tror det ligger endel av disse kameraene rundt omkring og støver ned, så en liten ønsker-kjøpt annonse på finn.no eller foto.no "gratis" kan gjøre kjøpet enklere/raskere.

Du burde også sjekke Team Biathlon for og sjekke riktig bruktpris.

 

Når det gjelder Sony kameraene er de sikkert helt greie men ikke like utbredt som markedlederne Canon/Nikon så hvis dette er noe som blir og fenge deres datter er det enklere å finne gode originale brukte objektiver uten at det vil koste deg skjorta :)

Endret av Nautica
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Pentax K-r har også en masse filter og effekter i kameraet, høy skuddtakt 6/bs. Masse forhåndsinstillinger og slår beina unna Canon/Nikon/Sony på alle punkter i denne prisklassen. Kan også bruke AA batterier ved bruk av adapter (ebay 25kr :) ). Det er lillesøsteren til K-5 som forsatt er blandt de beste kameraene pr. idag. Se www.dpreview.com . Masse kamera for lite penger. :tease::w00t:

Lenke til kommentar

Hvis man ikke driver sportsfotografering har det kommet mange kjekke speilløse systemkamera, ulempen er at disse ofte er høyere priset enn de billigste speilrefleksene. Selv har jeg et par Samsung NX-kamera som omtrent har pensjonert mitt EOS-40D da de gir minst like bra bilder selv om de er halvparten så store/tunge.

 

Husk likevel at et systemkamera/speilrefleks fort gir behov/ønske om å kjøpe nye objektiv/blits/stativ/vesker/filtre. Dette behovet er kanskje ikke så utpreget for en 11-åring, men ungdom og voksne kan pådra seg uforutsette utgifter. Da kan det kanskje lønne seg å kjøpe et billig kamera og glemme at man kan kjøpe mer utstyr til det. Trenger man noe bedre etter hvert kan man kjøpe nytt utstyr.

 

For de fleste system/speilreflekskameraene vil jeg påstå at det er objektivet som bestemmer billedkvaliteten, ikke kamerahuset. Kamerahuset bestemmer ergonomien, bilder per sekund, oppløsning og funksjoner (video?).

Lenke til kommentar

Jeg vil nok tro at Canon 400D/450D/1000D/1100D (evt Canon 30D) er kameraene du bør se etter. Flere av disse kan man få brukt til en billig penge, samtidig som de vil oppleves som "ekte speilrefleks" i både byggekvalitet og bildekvalitet for en 11-åring.

 

Et standart kitobjektiv (18-55) vil være mer enn nok for datteren din foreløpig. Dersom hun blir bitt av basillen kan hun heller investere i mer utstyr ved en senere anledning. Alternativet til å kjøpe et kamera nå er å gå sammen og spleise på et kamera til henne til jul eller bursdag.

Lenke til kommentar

Takk for konstruktive tilbakemeldinger.

Da blir det nok til at vi holder utkikk etter 400D, eller nyere hus, med et standard kit objekt med stabilisator.

Ser ut som om det er mulig å få tak i rimelig og bør være et kamera som hun kan vokse med lenge.

 

Takk for hjelpen!

Lenke til kommentar

Hvis din 11-åring ligner litt på mine 13 og 17 år gamle døtre (når de var 11), så går moroa med SLR ganske fort over når det er for mye pes med å dele bilder med venninner. Mange ulike nettbaserte tjenester er viktigere enn selve bildekvaliteten kan det virke som (Facebook, Flickr og andre, og ikke minst Instagram for mobiltelefon). Og ja, kamera på mobilen brukes hele tiden, et SLR de har tilgjengelig brukes ganske sjelden...

 

Kanskje en ide er å kjøpe et godt kamera som far (og mor) syns er et godt familiekamera som dere kan ta over hvis interessen daler. Datteren din blir jo da hovedbruker i denne perioden. Med en slik tilnærming kan dere kanskje legge ørlite mer penger i det og få et bedre utgangspunkt.

 

Hvilket merke dere endre opp er av mindre interesse. Kan hende Canon er greit nok, kanskje nedre merker føles bedre. Det kan bare dere selv avgjøre.

 

 

Lenke til kommentar

Hmm, det smitter dette med kamera. Nå ender det med at mor i huset kjøper kamera i stedet. Dumper et Canon 1100d ned i postkassa om noen dager :) . Da haster det ikke med kamera til vår datter. Hun kan heller låne mor sitt så får vi se om det er like stas etter en stund. Skal følge med på bruktmarkedet og i den "kupp" tråden og skulle det dukke opp et godt bruktkjøp kan det hende at hun får sitt eget...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...